Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz jaffa 2843 #42605 üzenetére

    A "Hifiről általában" topikban informálódj, de egy kicsit megfoghatóbb kérdésekkel, céltudatosabban, - semmiképpen sem emlegetve autóvásárlást.

    (#42616) Madn!ght
    Végülis kibeszéltétek, hogy miért állt meg az ütő a vinylbuzikban az eredeti (részben hibásan fogalmazott) hozzászólásod olvasásakor, de egy picit még hadd árnyaljam.
    - Bár eredetileg elvileg hifi célokra, de az a lemezjátszókonstrukció akkortájt készült, amikor még kevesen tudták, hogy hogyan kell hatékonyan jó hifi lemezjátszót tervezni, és különösen kevéssé tudták ezt a Matsushitához hasonló japán "áruházi" tömeggyártók. Nem véletlenül lett a típusból hamar DJ lemezjátszó, mert a konstrukciós megoldásainak zömét a hifi szakma hamar túlhaladta, és ez a túlhaladottság még csak nem is a mágneses(!!!) DD-re vonatkozik leginkább, hanem általában minden részletére a sasszitól a futóműig és egy kicsit a hangkarig (a hangkarja a "leghifiközelibb" - de még talán a mágneses DD is). A hifi lemezjátszók eléggé más gondolatok mentén konstruálódtak már akkortájt is az "audiofil" tervezők kezében, különösen az ár-érték arány érdekében. Az a Technics szinte minden porcikájában DJ lemezjátszó, és bár tényleg igényes hangminőségű, annak az áráért sokkal szebben-jobban szóló, a hifi hangminőségi igényeknek sokkal hatékonyabban megfelelő lemezjátszókat lehet tervezni, gyártani, kapni. Tehát nem hifiellenes az a Technics, de nagyon nem hifi-hatékony.
    - A kérdező kolléga jó minőségű lemezjátszót kérdezett, nyilván a jó hangminőségre gondolva. Ha pedig jó hangminőséget keres az ember, akkor azt nem a DJ börzéken keresi, sőt azokat kifejezetten kerüli ilyenkor. A hangminőségirányultságú, azaz hifi lemezjátszók a DJ-k számára eleve alkalmatlanok, tehát nem DJ-börzéken találhatóak.
    - A 40 éves kitételt meg már helyesbítetted.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák