Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • eightykid

    csendes tag

    válasz krisztianAMG #3775 üzenetére

    Véleményem szerint - ami valószínűleg megosztó lesz- , ha józan paraszti ésszel állsz hozzá, nem lesz nehéz dolgod a döntés során. A legfontosabb 'elvárást' már teljesíted azzal, hogy próbálni fogsz vásárlás előtt. (*A másik 'elvárás', hogy normális helyre menj, normális választékkal.) Megkockáztatom egyébként, hogy szerencsésebb helyzetben vagy annál a sokat hallott audiofilnél, aki bár kétségkívül tapasztaltabb, de a nüanszok (és itt igazi nüanszokra gondolok) is nagyobb szerepet játszanak a választásánál - ki tudja, mennyire aranyáron, ugye.

    Szerintem 3 dologra érdemes figyelmet fordítani az összehasonlításnál:
    1, Nézd meg - vagy inkább érezd -, hogyan van összerakva a cucc, milyen a kialakítása, mennyire felel meg az esetlegesen meglévő speciális céljaidnak külsőleg (pl. utcán is hordanád, fontos a méret/súly stb.)
    2, Tedd fel és győződj meg arról, mennyire kényelmes, milyenek a párnái. (Sok füles megosztó ilyen szempontból, tehát érdemes akár hosszabban is tesztelni.)
    3, Hallgatózás (eddig a pontig el se jutnék egy kényelmetlen darabbal - csak jobban fájna, ha esetleg jó a hangja.) Vicc, de szerintem ez a rész a legkönnyebb: csukd be a szemed és nyisd ki a füled, ennyi. :K
    Hagyd a frekigörbéket és hallgass a füledre. Vigyél olyan zenéket, amiket preferálni fogsz a későbbiekben. (Bármennyire széles az ízlésed, gondolom van egy behatárolható kör.) Ha esetleg forrásérzékeny fülesről van szó, gondolom egy USB drive-val akkor is megoldható, hogy olyan zenével teszteld - az ottani cuccon - , amilyennel szeretnéd. (Egyébként meg persze vigyél forrást.) Ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák