- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
PH-User
addikt
Sziasztok! Egy AMD A64 5000+ BE procimat cseréltem egy Intel Xeon 3040-re. Azért ide írok, mert úgy tudom, hogy egy E6300-as-é. Szerintetek megérte a csere? Egy ASUS P5B Premium alaplap lesz hozzá, szerintetek fogom tudni @3.2GHz-en járatni?
Cooler-Master Hyper TX2 lesz hozzá hűtésnek! A válaszokat előre is köszönöm! Üdv.''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
PH-User
addikt
mert úgy tudom, *a magja* a E6300-as-é.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok.
Adtam fel hírdetést E6700-re, de nem kaptam még rá.
Ellenben kaptam egy E6750-es jó ajánlatot.A kérdésem az, hogy ezt az alaplapom Tudná-e kezelni. 1066 FSB-n ha tudná működtetni úgy mint egy E6700-ast?
Mert a lapom a 800-as ramot nem támogatja, de 667-en kezeli.
Procinál lehet ilyen? Vagy meg ne próbáljam.?Live poor, die rich.
-
nagyúr
válasz gyáliSanyi #5257 üzenetére
Az E6750 FSB-je 333MHz. Ha a lapod tud ennyin üzemelni, akkor menni fog. Persze BIOS frissítés minden bizonnyal kelleni fog.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Lacpac
őstag
válasz PH-User #5256 üzenetére
E6400-al megegyező!
Igen, valószínűleg tudod majd 3200-on járatni.
Nálam így megy 3200-on. -
gyáliSanyi
őstag
Köszi a válaszokat.
Egyvalamit még most sem értek.
Én is azért szeretnék E6xxx procit mert azt mondják, hogy jó és teljesítménye is van.Ez idáig ok.
De voltak ezek a Pentium D sorozatos procik. Példa:
Pentium D 950 3.40GHz 800MHz 4MB PreslerA kérdésem az, hogy miért mentek ki ennyire a divatból? A teljesítményük ugyanúgy megvan.
Esetleg csak annyi, hogy 800mhz, de attól még 3,4 Ghz-t meny.Arra akarok kitérni, hogy miért jobb mondjuk egy E6700 mint egy D950 például?
Live poor, die rich.
-
old gray
addikt
válasz gyáliSanyi #5266 üzenetére
Felejtsd el a Pentium D sorozatot. "A teljesítményük ugyanúgy megvan." Na ezzel jó nagy hülyeséget mondtál. Egyszerűen nagyságrendekkel fejlettebb a core2 architektúra. Ajánlom figyelmedbe bacsis tesztjét: [link]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
gyáliSanyi
őstag
válasz old gray #5267 üzenetére
Köszi a tesztet!
Most ha nem tuningolnánk 4 procit akkor e-szerint alakulna a sorrend.
1. E6600 (2,4ghz)
2. E2220 (2,4 Ghz)
3. Pentium D 3 GHz (dual core 3,0 Ghz)
4. Pentium egymagos 3 GhzJól mondom? Ebben a sorrendbe vernék egymást? (a tesztbe egy alapórajeles E2160 volt.)
Live poor, die rich.
-
old gray
addikt
válasz gyáliSanyi #5268 üzenetére
Igen, jól látod az erőviszonyokat. Bár az E6600 vs E2200 esetében nem olyan számottevő a különbség, a nagyobb cache méretéből adódik az E6600 előnye, ami főleg fotó / videofeldolgozásnál számít, illetve néhány újabb játék is profitál a nagyobb L2 cache-ből.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
barnam_
nagyúr
FPO huszároktól kérdezem, E6700-nál L628A348-as FPO az milyen?
-
DonMedve
addikt
Sziasztok!Lehet buta kérdés,de a proci FPO-ját mivel lehet megnézni?
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
-
|*HayHa*|
aktív tag
Tényleg! Jó hogy eszembe juttattad! Az miért van hogy amilyen kedve van a procinak úgy megy? Egyik pillanatba megy 4000Mhz-et, 2 hét múlva amikor meg akarok nézni valamit, ugyan azon a beállításokon meg már nem? Várok 1 napot, és megy.. Szoktam nézni mint atom..
#### I <3 Deutschland ####
-
DonMedve
addikt
Mondjuk 500 fölé még nem nagyon sikerült vinnem!De amúgy a 3,6GHz-et sem akarta eddig vinni!Most sikerült belőnöm úgy,hogy viszi a 3,6-ot!7x500-on stabil,és bármikor kivágja,de affölé nem akaródzik!
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
DonMedve
addikt
válasz |*HayHa*| #5286 üzenetére
Hát 503-ig sikerült elvinnem stabilan emlékeim szerint!De 510-en már asszem kiakadt.De lehet csak nem kapott elég szuflát,vagy nem tudom!
[ Szerkesztve ]
-
gyáliSanyi
őstag
Kérdés:
Egy E6700 (2,67) milyen AMD processzorral lehetne összehasonlítani körülbelül.
Jétékhoz milyen AMD proci kéne (tuning nélkül) , hogy ugyanazzal a vga és ram kombinációval nagyjából ugyanazt teljesítse mint egy E6700-as?Tudom, hogy ezeket nem nagyon lehet összehasonlítani a cache méretek is változóak, de mégis milyennel vetélkedik?
Live poor, die rich.
-
nagyúr
válasz gyáliSanyi #5288 üzenetére
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
barnam_
nagyúr
Egy E6700-nek mennyire szabad melegednie? Zalman 9500 LED-el hűtőm, és 1.4V-n Orthos alatt már 60°C a cpu, a magok 70°C.
Meddig emelhetem a feszt? -
nagyúr
válasz barnam_ #5290 üzenetére
1.5V fölött ne adj nekik tartósan. Ezek az értékek idle vagy load értendők? Nekem anno az E6600-am (ugyanaz a mag) 1.325V-vel 50 fok körül jártak idle, terhelve 55-59.
-
nagyúr
válasz barnam_ #5292 üzenetére
Sorry, átsiklottam felette.
Mien stepping? Az én B3-as E6600-am alapfesz alatt ment 3.3GHz-et, 1.45V-vel 3.6-ot, 1.55V-vel 4GHz környékén. Elég nagy a szórás a procik közöt tuningpotenciál szempontjábólt, AW9D-Max topicban a kollégának 3.4GHz-nél nem is meg többet az E6700-a 1.5V-vel sem. Ezek alapján nehéz általánosítani. Egyébként 10-es szorzón hajtod?
-
barnam_
nagyúr
3.2Ghz (8x400) alapfeszen (bios-ban "normal"): [link]
Az MCH-nak adtam +0.100v-t, és FSB voltage-nek meg +0.10v-t, a biztonság kedvéért. -
DonMedve
addikt
válasz barnam_ #5294 üzenetére
Akkor ua. van mint nekem!Nekem jelenleg 3,6GHz-en (9x400) megy 1,45V-on.Tovább még nem próbáltam.Most idle-be A magok 37-39°-osak,load-ba olyan 60°-ra mennek fel,1600-as rpm-el megy a hűtő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest