- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgteam
aktív tag
válasz Gombinyó #5753 üzenetére
deeeeee ha ezt kikapcsolom attól nem fog jobban menni a procim? amit írtál abból azt veszem ki, hogy nem kapcsol le a procim 6-os szorzóra hanem marad 8-as szorzón és ugyan úgy zabálja az áramot még akor is ha nem csinálok semmit. Vagy én értettem rosszul
Szeretem az állatokat de nem akarom megnevezni őket! :D
-
ernstr
csendes tag
Hello!
Valaki segítségét szertném kérni. Van egy Albatron Mars alaplapom, egy ATI Radeon X1950PRO videókártyám, 2GB RAM és egy 3GHz Intel Core proci.
Sajnos nem megy el 1-2 olyan játék, aminek el kéne. Olyat hallottam, hogy a videókártyám lehúzza a procit. Ez lehetséges? Kérem valaki aki ért ehhez írjon pár gondolatot, mielőtt nagyobb költségekbe kéne verni magam. Pl. fallout 3 egyszer csak megakad a kép és kilép asztalra majd vissza, de olykor meg is fagy a gép. Videókártya driverre utalgat a vista.
Köszönöm! -
old gray
addikt
Nem rossz de azért még gyúrjál egy kicsit arra az eredményre: [link]
Meg az a load alatti 1,5xxV nagyon sok, mennyit is adsz neki BIOSból? 1,6V-ot? Nehogy túlfeszeld és megadja magát....
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
h.adam.92
őstag
hy
van egy E6320-as procim, ami 3.2ghz-t bír 1.45V fesszel és 7-es szorzón 458 FSB-vel. 3.3ghz-ben nem stabil, ha állítom a szorzót 8-ra akkor talán stabil lesz?
-
-
sgteam
aktív tag
-
old gray
addikt
7szorzónak meg nincs értelme nagy az fsb de kicsi a órajel nincs teljesítmény
Ez nem így van, a magas FSB magasabb teljesítményt eredményez. pl. 450x8 gyorsabb mint 400*9 pedig az órajel azonos...vagy úgy érted, hogy alacsony szorzóval hamarabb korlátba ütközöl (FSB, memória esetleg cpu wall)?
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
sgteam
aktív tag
úgy ahogy mondod korlátokba ütközök és ezért nincs óra jel
-
turbocfh
csendes tag
Hellosztok!
Vásároltam egy C2D e6400 procit, és a tuningolással kapcsolatban lenne páőr kérdésem. Ugye alapból 8x266-on megy, felvettem 320ra így 2560Mhzen megy sokkal gyorsabb, 3Dmark06on is jóval több pontot ér el. Viszont ha felveszem 375re az FSBt (3000Mhz), akkor a 3Dmark06on visszaesik az FPS olyan 15-20ra, ami alap beállításon is 30 körül van, és kb 6000 pontot ér el a 8000 alapbeállításon elérthez képest. Ráadásul a játékok is iszonyatosan szaggatnak 3Ghzen. A biosban minden autora van állíitva az fsb-n és a pci-e orajelén kívül ami 100Mhz. Alaplap: Asus P5B Premium,memória Kingmax 4x1Ghz 667Mhz.
Akinek van esetleg vmi ötlete mi lehet a baj akkor kérem segítsen.
Előre is köszönöm.
TurboTurbo
-
sgteam
aktív tag
ha túl sok pasztát tolok a cpu és hűtő közé attól is melegedhet a proci? (szerintem igen )
-
killer2
tag
Tudna nekem valaki segíteni tuningolni egy E6600at P5Q lapon 4x1GB 800as kingmax rammal? Szeretném mondjuk 3,2-3,4 Ghzre felhúzni, nem tudom, hogy mik a korlátai kb a procinak. Ehhez milyen feszeket lenne célszerű beállítanom? Meg emeljem a RAMok órajelét? Most úgy néz ki setabilat fut 3Ghzn 333as FSBvel 1,3Von, terhelés nélkül 33 C, a RAMok 1,8Von mennek az alap 800Mhz-n.
[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
válasz killer2 #5780 üzenetére
FSB 400, szorzó 8 =3200MHz
RAM szorzót tedd a legkisebbre, ott 800on megy majd.
A feszeket fixáld, PCIe fix 100
Van az IBT nevű progi, elég gyilkos, 10 perc egy teszt, azzal ki tudod tesztelni, hogy stabil-e. Közben a hőt figyeld, ne menjen 70-75 fölé.procfeszt told fel kb. 1,35V-re, ne tovább.
ramot húzni nem kell.Aztán majd finomhangolsz
[ Szerkesztve ]
rip and tear, until it is done
-
killer2
tag
Köszi, szépen megy 1,35Von 3,5Ghz-n.4 IBTs teszt után a max 78C volt. Még megpróbálom alacsonyabb feszen is, hátha úgy nem melegszik ennyire. Bár nem hinném, hogy bármitől is kapna ekkora terhelést átlag használat közben.
-
killer2
tag
Megy ez 1,3Val is max 71Cvel. Lehet, hogy nekiesek majd a 3,4 Ghznek is. Köszi a segítséget. Csak valahol utána kéne olvasnom, hogy mi is van ezzel az FSB és szorzó dologgal, mert 356*9 nem ment, de így a 400*8 meg igen. Vagy ez csak a RAM miatt van?
-
killer2
tag
Sikerült 1,27 Von a 3,2 Ghz. Ígérem utoljára írok
-
scope2007
addikt
egy E6750 mit menne maxon?
valaki esetleg próbálta már?
most 3.2ön jár az e6750esem [2.66 alap]hőmérséklettel nincs baj
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
DonMedve
addikt
Sziasztok Srácok!
Lenne egy kérdésem egy mobil proci nevezetesen egy,Intel Core2Duo T9300 2,5Ghz , 800Mhz FSB, 6MB L2 cache,erősebb mint egy Intel C2D E6700???Előre is köszönöm a segítő válaszokat!"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
sgteam
aktív tag
6850 procik közül melyiket lehet jobban tuningolni a G0 vagy E0?
-
Kickass
őstag
na most h lapcsere volt szét kellett szednem a cuccot és bizony a proci felén nem is volt paszta nem tudom ezt hogy sikerült összehozni mindenesetre mostmár normálisak a hőmérsékleti értékek
[ Szerkesztve ]
-
pasa21
csendes tag
Sziasztok! Segítségre volna szükségem,mégpedig:a gépem az adatlapomban,ma mikor bekapcsoltam a gépet feltűnt,hogy a gép nem az én bios beállításommal indul(fsb 460 3.7Ghz-ment)hanem visszaállt a gyári értékre,de a bios beállításokban pedig az én értékeim vannak beállítva,de mégse úgy megy mi lehet a probléma?Most legutóbb a XP sp3 lett feltéve semmi más nem lett hozzá nyúlva.Előre is köszönöm.
-
som_ati
csendes tag
Sokszor olvasom "alapfeszen" de mennyi is az E6400 procinál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest