Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    válasz zlutor #5170 üzenetére

    Hümm.

    A chipgyártás ugye nagyjából arról szól, hogy a tervezők által megálmodott részletes elvi felépítést a technológia által megvalósítható tényleges áramköri elemekre lefordítsák, majd ezek alapján összeállítsák a szilícium megmunkálásánál használatos maszkok sorozatát.

    Ezen a szinten a tervezőknek mindig a gyártóval kell kapcsolatot tartaniuk. Nem tudom, az ATI chipjeit most tulajdonképpen ki csinálja, de ha az AMD FAB-jai, akkor az ATI-bagázs az AMD-FAB mérnökeivel az első onnan kikerülő chipek gyártásának kezdete előtt min. egy évvel már 'szóba állt'.

    Van több más szintje is a dolognak. A legvaskosabb, amikor a tervezők összeállítják a következő termék elvi felépítését. Ez tipikusan több éves meló. Mire FAB-ig kerül a dolog, addig két-három év telik el a kezdéstől, és a határidők elég nehezen viselik az utólagos bele- és áttervezéseket. Azaz egy most új termék alapjainak lefektetését három-négy éve kezdték meg. Másképp interpretálva: az AMD-ATI tudás- és mérnökbázis egyesülésének új termékekben megvalósuló kézzelfogható eredményei alsó hangon is csak három-négy évvel az egyesülés utánra várhatók.

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák