Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paprobert

    senior tag

    válasz Oliverda #22723 üzenetére

    Azt azért tegyük hozzá az IO die történethez, hogy ez nem egy olyan evolúciós lépés amely az abszolút teljesítményt szolgálja, hanem egy skálázhatósági, és költségcsökkentési lépésről van szó.

    Leszögezem, hogy gyorsabb biztosan nem lesz egy chip a széttagoltságtól, sőt, komoly ellenlépésekket kell tenni a performance penalty kiküszöbölésére.

    Úgy is fogalmazhatnék, hogy desktopra kisebb fogyasztú, jobb teljesítménnyel rendelkező, kompaktabb CPU-lenne egy IO die nélkül a Zen2.

    Tippre 15W körüli idle fogyasztással fizetünk mi a skálázhatóságért. Részben a nagyobb csíkszélesség miatt, részben mert aktív elektronikáról van szó.

    Más:

    A "rosszul skálázódik lefele az IO" mantra egy bullshit.

    Az igazság valahogy így szól az AMD részéről "Nem fogunk kétszer-háromszor annyit költeni az IO die-ra 7nm-en, hogy nyerjünk 5-10 W-ot, ha egy csomó chipet ki tudunk/kell tolni a GF gyárából potom pénzért."

    Tehát a skálázhatóságért valamennyi teljesítményt és fogyasztást feláldoztak, és ha már így alakult, a gyártástechen is szemtelenül meg tudják fogni a kiadásokat extrában.

    [ Szerkesztve ]

    640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

Új hozzászólás Aktív témák