Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Yutani #22537 üzenetére

    áhh ... nem .. csak eladta korábban a lelkét és most szóltak rá, hogy ideje "megdolgozni" ha vissza akarja kapni ;]

    a baj az, hogy nem igazán tudja megindokolni (ő se), hogy miért is felesleges a 16magos AM4 cpu ...
    nem minden évben van (vagy kell) "nagy ugrás".
    presztízs termékek is mindig voltak, amik árban egy "kicsit" kilógtak a palettából (ez a 16magos még nem is durva annyira).. teljesítményben is rendben lehet a végleges [link] (ez egy maximum 4.3-on turbózó ES példány leak) [reddit róla]
    előbbi alapján várhatólag a 4.7-re turbózó (XFR-t nem is beleszámítva) példány lenyomhatja a 9900K-t egyszálas tempóban is, ezen kívül X470 alaplapban ment a teszt ... bár a támogatás ott valószínű alaplapfüggő lesz (a gyenge VRM-es példányok lehet nem kapnak biost 16magosra, vagy ha kapnak is, lehet throttling, vagy "no-tuning").

    rémisztgetik az embert persze az x570-es alaplapok áraival, de szerintem nem lesz jelentős felára (X470ekhez képest) ha azonos minőségi kategóriában keres az ember (max. eleinte az "újdonság" felára, de az 2-3 hónap után közel megszűnik)..
    nagyon extra alaplapok meg eddig is léteztek, igaz inkább intel területén ... most az változott, hogy "fordult a kocka".

    [ Szerkesztve ]

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák