Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csatahajós

    senior tag

    válasz Petykemano #20553 üzenetére

    Jól értem,hogy szerinted azért nem hihető, hogy egy HP nodeon készülő lapka kétszer akkora tdp kerettel valamivel nagyobb frekvencia tartományra tudhat kinyújtózni, mint egy LP node, mert egy LP node meg nem?

    Valamivel nagyobb az hihető, de a valamivel az nálam nem a 30-40%-os nagyságrend, főleg úgy, hogy közben a magszám is nő 50%-kal. Ezek a számok a dián még 7nm-hez sem lennének koherensek szvsz, vagy legalábbis nem így együtt.

    Ha tippelni kéne én azt mondanám hogy a 2800X vagy akármi is lesz a neve egy 4.4-es alapórajelet és egy 4.6-4.8 körüli turbót kaphat 8 mag/16 szál mellett. A Threadripper 2 vagy nevezzük most 2950X-nek meg 16 mag/32 szál és 4.3-4.5 turbo, esetleg XFR 4.6. Ha ezt hozzák akkor már van értelme a ráncfelvarrásnak, persze egy kicsit nagyobb IPC is örvendetes lenne, de nem tudom egy év különbség mire elég ilyen téren. Valamennyt biztos nyernek optimalizálással, egy ilyen 3-5% körül.

    Ha ezt nem ütik meg akkor az én könyvemben ez amolyan intel módi X-dik generáció lesz (a'la Kaby Lake a Skylake után stb.).

    Ha ettől jobbat hoznak sokkal az meg szvsz nagyon taccsra teszi a korábbi termékeket ami nem feltétlen baj, de akkor viszont közel sem ez lesz az ára mint a diákon van.

    Nekem az a fura, hogyha fake miért készít valaki ilyen részletességű diát ha az adatok rajta meglehetősen hihetetlenek. Azért jellemzően a jó fake-ek hihető kategóriájú adatokat szoktak felvonultatni.

Új hozzászólás Aktív témák