Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • robyeger

    addikt

    válasz P.H. #1476 üzenetére

    -Az hogy a processzor milyen mikrokódokra bontja szét a komplex x86 utasításokat lényegében szoftveres, ezt szokták hiba esetén patch-elni alaplapi BIOS frissítésekben és esetenként változtatni egy új stepping megalkotásakor. Ha az AMD azóta nem volt képes megoldani, az X2 magok közvetlen kommunikációját, akkor nagy valószínűséggel nem szoftveres problémáról van szó.
    [link]
    Hova jutottunk, több magot képzelni a Hammer-be :( Biztos a hypertransport is 3maghoz kapcsolódik azért számozták be 0,1,2-vel :DD Vagy a CPU 0 ugyan fizikálisan nincs ott, de be van tervezve, ezért kapott 0 sorszámot ;) Ez még a kopasznak is hajmeresztő! Az általad említett prezentációban érdekes módon az osztott memóriavezérlőt se ábrázolják/említik, talán azért mert akkor még azt se tudták mi fán terem. Számos cikk született a Hammer megalkotásának idején, mutassál már egy hivatalosat is, amiben a hammer és a multicore szó szerepel! Az igaz, hogy több processzoros rendszerről van szó és annak is tervezték, de több magról akkoriban szó sem volt. Még1x a fenti ábrából szeretnék X2-st látni!
    Ha valakinek sikerül magáról levetnie márkarajongását, egyszerű logikával rájöhetne, hogy pl. 2Ghz K8-esetén, ha SRQ felől is 16GB/sec sávszéllel lehetne elérni az L2 cache-t, akkor nem lenne szükség L3 cache-re és dupla buszszélességre.

    [Szerkesztve]

    Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz

Új hozzászólás Aktív témák