Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    Wow, P.H., ez nem semmi, hogy lefordítottad szinte az egészet... Szerintem érdemes lenne egy cikk formájában leadni a Logouton! (Előtte ki lehet kérni az eredeti cikk szerzőinek engedélyét, bizonyára hozzájárulnak. De talán még erre sincs szükség, meg kellene kérdezni a házigazdikat.)

    szerk: ja, a #1355-ösre kaphatok esetleg választ? ;)

    robyeger: ''-szóval ide nyugodtan oda lehet írni, hogy ez alapórajel, hátha valaki azt hiszi, hogy magórajel, ezért is látszódnak magas késleltetések.''
    Alapórajel!? Ezt szerintem nem gondoltad végig... Akkor minden prociszériánál a szorzótól függene, hány magórajel késleltetésű a L2... Meg ugye (8 * szorzó) lenne a késleltetés, ami kicsit soknak tűnik.

    ''-nem tudom te mit nevezel memóriabusznak?, de itt nem megy le az adat a memóriavezérlőhöz, sőt még az XBAR-on se halad át, a magok az SRQ keresztül kommunikálnak, maga a szorzás (processzor szorzó) is ezen egységben történik.''
    Ott lement, itt nem megy le, ez van a szövegben. Hol a probléma? ;)
    A memóriabusz az IMC és a memória közötti busz, nem? Szóval, úgy tűnik, úgy értik, a memórián keresztül cserélnek adatot, ami tényleg jó lassú (csak talán nem akarták ezt nagyon forszírozni).

    FireGL: P.H. abban a mondatban nem az alapórajelre gondolt, hanem a L1 és a L2 közötti busz órajelére.
    Egyébként meg nyugodtan lehet 200MHz alapórajelű a K10 is, attól még ki tudhatja izzadni az 1066MHz-t a memóriának, pontosabban az 533-at. Állítólag K10-nél független órajelen jár a HT is és az IMC is. De ha mégsem, akkor sincs több ''baj'' a 200MHz-cel, mint eddig, inkább kevesebb: K8-nál a memória órajele így jön ki: alapórajel * mag-szorzó / memória-osztó. Tehát a magórajel eleve befolyásoló tényező, és mivel nincs is túl nagy választék az osztókból, nem mindig jön ki a szabványos memória-órajel. K10-nél - a ''mégsem'' esetén legalábbis - valószínű nagyobb lesz a választék.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák