Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz dezz #14074 üzenetére

    "Vagy simán foghatják pl. a korábbi OpenCL kódokat (legfeljebb átírva OpenCL 2.0-ára) és lefordíthatják a HSA keretrendszer (esetleg IDE) fordítójával?"

    Mukodik a visszamenoleges kompatibilitas termeszetesen. A meglevo OpenCL 1.x kodot le tudod forditani a HSA keretrendszerrel is, legfeljebb nem fog koherens memoriat (SVM) hasznalni. Ha kicsit vagy jobban atirod a meglevo OpenCL 1.x kerneledet (meg ami azt korulveszi, mukodteti), akkor meg mehet OpenCL 2.0-ra SVM-mel.

    "Amúgy van már HSA-s OpenCL 2.0 fordító?"

    Az AMD-nek van, csak betas es lassu kodot fordit. Pontosabban ugy nez ki a helyzet, hogy azonos OpenCL 1.x forraskodot azonos vason lassabb kodra fordit le jelenleg az AMD HSA implementacioja. De ez a helyzet gyorsan javulni fog.

    Persze lehetne extrem peldakat talalni, pl. ha van egy olyan OpenCL 1.x kerneled, ami nagyon szenved az SVM hianyatol, es a Kaveri hozza el neki a "megvaltast", akkor a mostani, betas OpenCL 2.0 compilerrel is el tudsz erni nagy gyorsulast. Lasd LibreOffice Calc ;) Ami nem feltetlenul egy ertelmes felhasznalasa a HSA-nak, de az AMD ennel jobbat egyelore nem tudott prezentalni. Majd a Corel osszekapja magat, es jonnek toluk a HSA-optimalizalt szoftverek szepen sorban (AfterShot Pro, WinZip).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák