Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz dezz #11473 üzenetére

    APU-k biztosan lesznek a mikroszerverekbe, mert a Kabini ide is elkészül. 2013 végén a Kaverinek is lehet szerver verziója. Legalábbis most ez a terv. A CPU-kra most kevesebb figyelem társul, de szintén terv, hogy 2013-ban legyen Steamroller CPU szerverekbe. Ugyankkor a növekvő piac a cloud, és azon belül is a GPU-s gyorsítás kerül előtérbe. Például cloud gaming. Egy APU-nál jobb megoldás arra nem létezik. De ott a cloud datacenter, ami szintén növekvő terület, és memcached megoldásokat most is használják a vezető cégek, csak nagyon komoly GPU-kra építenek, hogy előnyt szerezzenek belőlük. Egy APU ide is a legjobb megoldás, mert energiahatékonyságban messze veri a dedikált GPU-kat, és a feldolgozás 80-90%-a valós számítás, és nem adatmásolás, ahogy a dGPU-k mellett. Az AMD szeme előtt most a növekvő piacok vannak, és azok szerver APU-ért kiáltanak.

    Tulajdonképpen lehozhatók, de az értelme megkérdőjelezhető. Desktopon a HEDT platformok a játékosoknak szólnak, legalábbis az eladás nagy részét ők adják. A Kaveri APU-val olyan skálázhatóságot kapnak a fejlesztők, amit egyetlen CPU-val sem. De nyilván le lehet hozni egy +10-20%-os throughput teljesítményre képes terméket az aktuálisakhoz képest, csak sok változást az nem ad, legalábbis a problémákat nem tünteti el. Ma a fő cél, hogy a GPU-limitet megpróbálják utolérni a CPU-val, de homogén többmagos rendszerrel nem lehet. A következő cél pedig az API reform, mert megjönnek az új konzolok, és agyoncsapják az összes PC-t a "draw call" teljesítményben.
    Az AMD-nek azt kell mérlegelni, hogy ha lerakja a fejlesztőknek a Kaveri APU-t, és megveszi a támogatásukat, akkor marad-e elég potenciális vásárló a hagyományos többmagos processzorokra. Ha nem, ekkor tök felesleges az egésszel törődni.

    (#11474) Oliverda: Az egy februári útiterv. Azóta már csúszkálnak előre a termékek, és egyre világosabbak az igények. A 28 nm-esek 2013-2014-re vannak jelölve. Az APU-k komoly prioritást élveznek, így 2013-ban érdemes bevetni őket. Addig kell ezt a piacot ütni, amíg az Intel nem tud mit kezdeni a Cray által vásárolt összeköttetéssel. A SeaMicro most kész technika az AMD-nek, amire az Intel nem tud mivel válaszolni. Ők is a Freedomra építettek, csak azt az AMD megvette.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák