Új hozzászólás Aktív témák
-
FPéter
aktív tag
Na, akkor mázlid van, nem kell utánajárni Teljesen jó, ha olyan mint a víz és átlátszó, csak viselkedjen úgy mint az olaj, azaz síkosítson. Azért nem baj, hogy folyik, mert tényleg nagyon kevés kell bele. Nem fog összeállni és elfolyni, hanem remélhetőleg megmarad a fém felületén és síkossá teszi, nekünk meg kb. ennyi az elvárásunk.
Szóval vedd le a forgórészt, mindent alaposan portalaníts zsepivel, vagy fültisztító pálcikával, aztán cseppents a tengely fészkébe egy nagyon kicsi olajat, utána kend be a forgórészt is belülről. Az se rossz, ha a tekercseknél is bekened, ahol a forgórész belső oldala találkozik a fémmel.Közben pedig vigyázz a forgórész légkeverő lapátjaira, elég vékonyak.
-
FPéter
aktív tag
Ahogy _seth_ kolléga is mondja, eddig mindenkinek hibázott 24%-on az internal RAM, sőt, valakinek 15%-on se indult el. Ha neked nem, az csak jó, én/mi csak azt mondjuk amit eddig tapasztaltunk. Nekem hatból hat Wind hibázott, amihez eddig közöm volt, számomra ezek, és a fórumokon olvasott többi hasonló beszámoló elég nagy statisztikai minta ahhoz, hogy lecsodabogarazzam a te windedet.
A memória meg nem lehet rossz, mert alap órajeleken nem hibázik, és végülis erre gyártották. Úgyhogy én inkább beleraktam egy jobb 2 gigást.
-
magnusheron
tag
Hello!
Megoldódott a gondom. Azért leírom hátha más is tanul belőle!
Frissítettem a BIOS-t Win98 as bootolható pendriveról, de az akkut nem vettem ki. Ez nem is lett volna elvileg gond. De rossz leírást találtam és DOS módban nem a flash.bat-ot indítottam el hanem a az exe és a bios filet írtam be, így frissült a bios, de elszállt minden más ( USB, wifi, BT, kártyaolvasó).
OSX volt a gépen, így a reflash Windowsból kilőve...
Ilyen esetben a megoldás, hogy a HDD-t leformázzuk ( az egyik particiót) és külső házba téve egy másik PC-n bootolhatóvá tesszük a formázott particiót. HP Utility és Win 98 boot filek kellenek hozzá. Rámásolva a 3 BIOS frissítéshez szükséges filet simán bebootol a Wind és a flash.bat -ot elindítva sikerült normálisan frissíteni a BIOS-t. Természetesen akkut előtte ki kell venni, utána kihúzni a tápot és 20 mp után a biosban set all default...
Most megy minden és 24%-on van a turbo. Alaplapi memória + 1 giga Kingmax eddig nem fagyott Vista alatt. 667MHZ-s az alaplapi és a +1 giga ram is. Lehet azért nem fagy?
Viszont tegnap érdekes dolgot produkált a gép. Frissült a Windows erre mikor újraindítottam a bekapcsológomb ledje fehér lett. Hófehér. Nem működött a wifi, bt, semmi. Kikapcsolás, akku kivét után újra megy minden és a led sem fehér. Tapasztalt már valaki ilyet?
Pixelhibákra visszatérve. Egyszer vittem vissza a MM-be notebookot 1 nappal a vásárlás után pixelhibával, akkor egyből cserélték, igaz ott a képernyő közepén volt egy darab piros pixel, de az úgy világított, hogy azt mondták ez természetesen csere...
[ Szerkesztve ]
-
FPéter
aktív tag
válasz magnusheron #6405 üzenetére
Igen, nekem is volt már fehér a bekapcs. gomb, de nem kísérte semmi más különös jelenség. A restart "megoldotta". Elvileg van benne 3 led, a "narancssárga", a kék meg a zöld. Végülis ezekből fehér lesz, gondolom valami megbolondul benne és egyszerre világít mindhárom mód ledje. Nem hiszem, hogy direkt jelezne valamit a fehér szín.
Nem láttam anno, hogy írtad a hibát
-
FPéter
aktív tag
válasz magnusheron #6407 üzenetére
Megoldódott a gondom. Azért leírom hátha más is tanul belőle!
Feltételezem, hogy valahol fentebb kérdeztél, de nem láttam, úgyhogy nem tudtam segíteni. Pedig tudtam volna és akkor hamarabb meglettél volna. -
izomhod
őstag
gondolkodom ezen a kis wind-on
két fő kérdésem van:
1. a dvd olvasó hiánya menniyre zavaró? tudom, hogy van pendrájv, de arról nem lehet win-t és egyebet telepíteni, ha jól gondolom
2. na ezt elfelejtettem
-
FPéter
aktív tag
válasz izomhod #6409 üzenetére
1. Lehet usb-re csatlakoztatni egy 1-2 ezer forintos IDE adapterrel meg valami táppal, a "drágább" megoldás az, hogy veszel 4-5 ezer körül egy USB-s DVD olvasót. Engem azért nem zavar, mert az asztali gépen se nagyon használom az optikai meghajtókat.
Hab a tortán: lehet pendrive-ról oprendszert telepíteni!2. Van benne jegyzettömb!
-
FPéter
aktív tag
válasz izomhod #6411 üzenetére
Attól függ, hogy mire használod. Igazából én asztali gépként használom 2 hónapja. Van asztali gépem is, de egész egyszerűen nem kapcsoltam be, csak átkötöttem erre a monitort meg a többi perifériát. Böngészés, fényképek szerkesztgetése (paint shop pro x2), emailek, irodai munka, filmnézés....ezekre én bátran ajánlom. H
a játszani is szeretnél mai 3D-s játékokkal, akkor ne vegyél netbookot. Ha idegesít, hogy egy winrar állomány kicsomagolása kemény 10 másodperccel lassabban megy, mint mondjuk egy másik gépen, akkor ne vegyél netbookot.További előnye, hogy nagyon keveset fogyaszt és sokkal kevésbé melegszik, mint egy nagyobb laptop, nem égeti le a húst a lábadról.
-
Shad0w
senior tag
Jó, akkor én örülök a kis windemnek.
De ha egyszer vkinek akinek fagyogat a gép és van 2 fölös órája nyomhatna egy memtest-et a gépén. Attól, mert sok gépen lefagy még lehet ugyanaz a hibás szériás ram mindegyikben. Amúgy nekem sentelic tácspados verzió van, ha ez számít vmit. -
izomhod
őstag
nekem csak amolyan 2. gépként kéne, főleg tavasztól őszig, amikor utazgatok.
játék? minden évben egyszer végigviszem a dott-ot, ha ez mond neked valamit, szóval szinte semmi.
film lehetséges, egy hónapban egyszer kb.
tényleg arra kéne, ha utazok, wifin tudjak csatlakozni netre, meg max fényképeket rátölteni, ilyesmi. és a mérete is fontos, kis helyen elférjen. ez kis aranyos.
ahogy gondolom, ezekre megfelel.
más noti 10 col körül, amit ajánlotok esetleg? bár tudom erre van külön topik
-
Jamy
csendes tag
Lehet, h nekem mázlim van, de +24%-on minden fagyás nélkül megy a wind az eredeti memoval. A túlhúzással már játszható sebességűvé vált a CnC ZH, így a hétvégeken akár 2-3 órát is eljátszogatok vele az ágyban fekve. Csak a venti pörög folyamatosan maxon.
HTC P3600 Trinity, MSI Wind White - XPSP3 / Windows 7
-
_seth_
veterán
"Megérkezett tegnap az akkumulátor de valami nincs rendben vele mert beraktam a notebookba és már első berakáskor is 18% elhasználódást mutat valamint kiírt ugyan 4 óra időt telepről 1,5 után kikapcsolt a gép és már be sem lehetett kapcsolni, ez 5200-as akkumulátor a gyárija 2200-as és az is többet megy.
Mit lehet tenni vele? Visszaküldjem és kicserélik?"
Így jártam....
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
FPéter
aktív tag
Én 1-2 éve Nokia 9500-hoz vettem akkut, nem nagyon volt (ismert) márkája és ugyanezt a tünetet produkálta. Nem cserélték ki, szarnak rá igazából, gagyi és kész. 2 hét alatt teljesen tönkrement. Ja, a hab a tortán, hogy kettőt vettem egyszerre, mindkettő ilyen volt. Szóval ha kicserélték volna, gondolom akkor is ilyen hulladékot kapok.
Azért próbáld meg, hátha visszaveszik. Hol rendelted pontosan?
-
_seth_
veterán
Rá volt dugva töltőre
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Akkuk.hu
Kiderül... még 2-3 feltöltés-merítést megvárok de már írtam nekik emailt is, hogy mi legyen (Abból idéztem ) vele mert ez így nem jó.
-
Jamy
csendes tag
-
zezoka
őstag
Na hát ezt mondtam én is, alapból kék, turbo batteryben (energiatakarékos) zöld, tápos turbos mód meg eddig nem volt, de most lefrissítettem az 1.09 biosra, mostmár van turbo módom, ott tényleg narancs. Eddig 1.08 biosom volt.
Úgyhogy pont olyan, mint mondod! Azzal a kivétellel, hogy nekem most gyakorlatilag nincs aksim...Úgyhogy az energiatakarékos zöldjére csak emlékszek! :-)
[ Szerkesztve ]
-
yash
senior tag
Beszereztem egy XP-s drivert, de Vista alatt fura dolgokat muvel. Gyarto honlapjarol viszont csak regizett felhasznalok tudjak letolteni (es nem talaltam erre utalo nyomot, hogy lehetne). Van otleted, Vista kompatibilis Sentelic drivert honnan kell letolteni? Hatha meg van neked a linkje... erdekes, nekem turbo batteryben is mindig kek a lampa, akar akku akar halo. Ez mitol van?
[ Szerkesztve ]
-
erh
csendes tag
Sziasztok!
Vásárlás elött állok. Az érdekelne hogy egy 720p-s HD video 5.1-es hanggal akadás nélkül lejátszható e, pld az ingyenes VLC playerrel XP alatt! (VGA out-on keresztül nézve?)
köszönöm. -
erh
csendes tag
ehhez szükség volt valami trükkre (driver, kodek csere... ) vagy egyszerűen az XP és a VLC (vagy bármely x.264-et kezelni képes progi) lejátszotta?
lehetséges hogy az Acer Asprie One A-150 nem képes erre alapból úgy, hogy a hardware főbb elemei azonosak? (atom1.6 GMA 950 1GB ram + FSB)
-
FPéter
aktív tag
CoreAVC-vel ment, VLC-vel nem. Igazából a 720p-s videó az már a gép határait súrolja, kell trükközni a kodekekkel.
Mondjuk csak Vista-n próbáltam, XP biztosan több tartalékot hagy. Azért abban szerintem mindenki egyetért, hogy a 720p-s filmek már a gép határait súrolják.
[ Szerkesztve ]
-
erh
csendes tag
Észrevehetően segit a BIOS upgrade a MSI HD lejátszó teljesítményén?
gondolok itt arra hogy nem az atom CPU az ami a videoképet előállítja hanem a GMA 950.
A CoreAVC mennyiben rontja a képet? (hangot?)
válaszokat előre is köszönöm.(surolják, súrolják, de mit tegyek, ezért veszem)
-
hehe23
tag
sziasztok. valaki le tudná írni lépésről lépésre, hogy kell biost frissíteni pendrive-val? az 1.09-es a legújabb?/legjobb? nagyon köszi a segítséget.
-
Zola007
veterán
a legújabb és legjobb.
Bocs, ha jól gondolom nem windowsod van.Ha mégis , akkor a legegyszerűbb a winflashMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Siriusb
veterán
Ha letöltöd a bios-t és kicsomagolod a fájlt, lesz benne egy pdf, amibe le van írva. Hozzáértők mindenesetre javasolják akku nélkül végezni.
Röviden: készítesz egy bootolható pendrive-t, rámásolod, amit letöltöttél, boot pendrive-ról, flash.bat indít. Kikapcs, táp kihúz, táp vissza, biosban load default. -
Zola007
veterán
Számodra egyszerűbb a winflash és ez a method: [link]
esetleg kereshetsz a flash utilból újabbat ha nem mükszik. Mindent tégy légyszíves úgy, ahogy le van írva, különben csak magadnak csinálsz problémát belőle.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Tudom, hogy működik, én is ezzel frissítettem....viszont XP-n.
A Vistaval viszont nem mindegyik verzió működik 1-2 külföldi fórum alapján, ezért írtam.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
yash
senior tag
-
Zola007
veterán
Szerintem ne foglalkozz ilyesmivel, a lényeg, hogy működik.
Simán előfordulhat, hogy anno becsúszott egy sárga led a zöldek közé a gyárban, s mikor forrasztották rá a lapra, akkor pont azt rakták beMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs