Új hozzászólás Aktív témák
-
Dveed
csendes tag
Nincs semilyen adapterem a kártyához. Ez az adapter a géphez járna vagy a kártyához? Mert én egyikhez se kaptam :S
-
silusa
csendes tag
Hali!
4 hónapja vagyok MSI WIND tulajdonos.Már a kezdetektől fogva elég hangos..valószínűleg a hűtőventillátor.
Ja meg néha a billentyűzet is akadozik,többszöri lenyomásra jelennek meg a betűk és kinyitásnál-becsukásnál nyikorog a gép.
Egyébként nagyon szeretem,hurcolásra alkalmas,utazás közben is kényelmesen tudom használni.
Nálatok is előjöttek ezek a hibák? -
kiskakas
senior tag
korabban irtam az intel vga driver telepites problemarol, megoldodott
az msiwind.net forumon egy srac javasolta ezt az utilt
http://www.iobit.com/advancedwindowscareper.html
felraktam, takaritott, utanna mar felment!Farcry-t probalta egyebkent vki a gepen? Elindul, viszont se a touchpad, se kulso usb-s eger nem mukodik a jatek alatt. Marmint a jatek menujeben tokeletesen mukodik,de amint betolt barmilyen palyat, csak az egergombok mukodnek,az egermozgast nemkoveti
-
BloodRay
veterán
Hmmm... másnak is volt olyan, hogy egyszercsak "elvesztette" a wifit a gép?
Úgy értem egyik pillanatban még csatlakozva van az itthoni hálózathoz, másik pillanatban pedig azt írja nincs elérhető hálózat, miközben wifi bekapcsolva, wifi-router pedig működik.
Újraindítottam a gépet, utána újra működik, de azért érdekes...
Túlmelegedhetett a wifi modul? Egyből ez jutott eszembe, mert láttam már ilyen túlemegedős lekapcsolódgatós wifi modulokat fu-si laptopoknál, de én gépem még csak nem is meleg...[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Zola007
veterán
Dettó párom mellől se mennék sehova, de hallottam egy-két storyt a madárkáktól
Arra vagyok kíváncsi mit találnak ki a srácok majd a legénybucsuraMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz BloodRay #6806 üzenetére
Melyik wifi driver van fenn?
Pakold fel a legújabbat, mert a régivel dobálja a kapcsolatotMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!!
Már 6 napja wind tulajdonos vagy, ebből következik, hogy karácsonyra kaptam khttp://prohardver.hu/dl/s/cl.gifaptam
Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve. Vettem hozzá egy frankó kis táskát de nem 10"-at hanem 13"-at mert szerintem praktikusabb ha kicsit nagyobb meg mindent belepakolva így pont elfér kényelmesen minden.
Két dolog is rettentő módon tetszik, az egyik, hogy mindent belepakolva (egér, töltő, wind, maga a táska) elképesztően könnyű, másik meg, hogy rettentő módon befojásolja a wifi használat és a fényerő nagysága az aksi időt. Tehát ha csak irodai alkalmazást végzünk pl.: vonaton, buszon, bárhol. kikapcsold wifivel 40-50%-os fényerővel a 3 cellás gyári aksi 2:27 percet jelzett nekem. Nekem fekete kivitel van, ami az "olcsóbb" kivitel 1GB RAM-al. Szerintem több nem is kell.
Az egyik rokonom üzemelte be, szóval telepítési kritikával vagy észrevétellel nem tudok szolgálni. De már van rajta KDE felületű linux is, késöbbiekben arról is be fogok számolni.
Még annyi, hogy mindennapos használat mellett kb 1-2 óra aksi használat mennyire befolyásolja az aksi élettartamát.?? Tehát arra akarok kilyukadni, hogy ha tehetem tegyem fel töltőre??
[ Szerkesztve ]
-
FPéter
aktív tag
A ventillátorra keress rá ebben a fórumtémában, részletesen leírtuk, hogy hogyan kell megolajozni.
A billentyűzet akadása pedig általában akkor fordul elő, ha valami bemegy a billentyű alá. Pl. nálam egy összenyomott szezámmag tette használhatatlanná az egyik billentyűt, tehát elég pici darabka valami is elég.
A nyikorgás nálam nem jött elő, de megnézheted mindenki okulására, hogy hol lehetne megolajozni. Nem használtad esetleg poros, homokos környezetben? Mert amit leírsz, az mind valamilyen szennyeződésre vezethető vissza szerintem. -
BloodRay
veterán
Tegnap estig nekem sem volt vele gondom, de most már az 1.2.0.0 -ás van fent és azzal remélem ennyi gond sem lesz.
Gondoltam melegedési problémára is, ahogy feljebb is írtam, mivel már jópár órája ment a gép, de a hőmérsékletek teljesen normálisak voltak.
Mindenesetre ártani valószínűleg nem árt a frissebb driver. Nem bétás már az sem."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Zola007
veterán
jeladó függő is a dolog.
Nálunk az egyetemne pl a földszinti hotspottal semmi gond, míg a 3. emeletinél dobálgattaÉn is így vagyok ezzel, addig nem frissítem, míg valami jelentős +-t nem ad az új driver
Nekem realtek egyébként[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
user01
aktív tag
Hivatalosan is bejelentették az U115-öst: [link]
Az op.rendszer SSD-n, az adatok pedig vinyón...
A bluetooth-t csak opcionálisnak írják..., érdekes.Attól tartok, hogy azon azon az ezüstözött színű káván nagyon meg fog látszani a jobb kéz miatti kopás. Az enyém szerencsére fekete, így semmi sem látszik rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Használd bal kézzel
Egyébként kíváncsi vagyok mennyi lesz a hibrid megoldás felára, illetve az akku gondolom továbbra is 3 cellásMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
maláj
addikt
-
csabicsepp
aktív tag
Jó ideje használok én is wind-et (u100), nagyon jó dolog üzemidőben a 6 cellás akksi, de nekem nagyon nem jött be a vele járó méret és súlytöbblet, ezért továbbra is a 3 cellással megy legtöbbet, csak most már ott van a 6-os is, ha kő
Szigorú magánvélemény!
Egy 32 gigás ssd-t nagyon el tudok viszont képzelni beléjeNálam a 4-5 hónap alatt nem történt kaszni amortizálódás, pedig nyüstölve van rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
zeroflag
csendes tag
hali
Vki tapasztalt olyat h turbo gomb benyomasakor a cpu homerseklet kb 10 fokot csokken(!) ? Raadasul nem lehet hallani h a venti magasabb fokozatra kapcsolt volna es a csokkenes is a gomb benyomasaval egyidoben megtortenik. 2 fele progival is neztem mindketto szerint csokken. Biosban 25%-os overclock van beallitva, freki tenyleg megemelkedik es gyorsabban is fut le a benchmark de nem ertem miert latja ugy hogy csokken a homerseklet.
-
BloodRay
veterán
Működik az új driverrel a wifi, de a probléma úgy tűnik nem oldódott meg teljesen.
Az a gond, hogy bekapcsolom a wifi modult az Fn+F11 kombinációval, a led kigyullad, de valójában nem kapcsolódik be a modul. Persze ez csak a Ralink programban derült ki.
Nem tudom mi miatt lehet ez továbbra sem..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
user01
aktív tag
válasz BloodRay #6825 üzenetére
Talán az is elképzelhető, hogy hibás a wifi modul, vagy valamilyen érintkezési hiba lép fel. Én újratelepíteném a Windows-t, hogy biztosan kiszűrjem a szoftveres hibát, és ha úgy sem működik, akkor szervíz... De lehet, hogy valakinek akad majd okosabb ötlete.
[ Szerkesztve ]
-
Ciklamann
csendes tag
..most, hogy meg-, vagy bejelent az U115, érdemes őt választani? U100 helyett. Tehát 100 vagy 115? A hybrid adattárolás miért előnyös (ssd-hdd)? Vagyis, hogy az op. rendszer az SSD-re megy fel, az miért jó? Nem tudom, csak azért. Mit nyernék vele?
-
Jetyke
tag
válasz Ciklamann #6828 üzenetére
Ez íg yelvileg rajabb, mert az SSD gyorsabb a mozgó alkatrészek híján, és nem is fogyaszt annyit szintén a mozgó alkatrészek híján. És ha nincs adatmozgás ugye, akkor a hdd rész pihen, vagyis még kevesebbet fogyaszt. Az meg hogy az oprendszer oda megy azért jó, mert az SSD amúgy is gyorsabb, nemcsak a mozgó alkatrészek híján, így a rendszered fittebb!
Én ettől még nem venném meg. Amúgy sem egy olyan gép, ahol 2 percet kell várni az IE betöltésére, ezekután az a 4 milliszekundum nem fog érdekelni.
Kajak, asztali gépembe nem vennék ilyet filmszerkesztéshez!Apropó, off rész: ötlete nincs valakinek, hogy a Sony dvd kamerám által készített képsorok miért ismeretlenek a Sony Vegas Pro számára? Vagy ez is egy hasonló lenyelendő idiótaság, mint amit a Sony Sound csinált Celin Dionnal, lévén az általuk kiadott cédét nem olvasták a sony cédélejátszók...fura.
-
-
BloodRay
veterán
Megvan a megoldás!
Vezeték nélküli hálózati kapcsolatnál -> Beállítás gomb -> Speciális fül -> Radio On/Off opciót kellett Enabled-re állítani, mert valami érthetetlen okból Disabledre volt állítva..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Topitom
csendes tag
-
Topitom
csendes tag
Szeretném én is feltenni a SUSE linuxot, de nem szeretném a jól bevált winxp-ét elveszteni.Van valakinek ötlete, hogy biztonságosan hogyan lehet feltenni és még a recoveri partició is megmaradjon windows alatt.
-
BloodRay
veterán
válasz Topitom #6836 üzenetére
Annyit nem vacakoltam azért vele, mert asszony lekötött, csak ma néztem utána mi lehet a gond.
Mondjuk most, hogy bekapcsoltam megint elállítódott a beállítás, de az amiatt lehetett szerintem, hogy Ralink programban be volt ikszelve, hogy: "Use RaConfig as Configuration Utility".
Egyébként nem lenne rossz a program, de beállítások között alig lehet megtalálni valamit...B.U.É.K. mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Jetyke
tag
témába vág:
BOLDOG ÚJ ÉVET!!
-
rakal
senior tag
Minden kedves fórumtársnak BÚÉK!!!
-
Shad0w
senior tag
Tulajdonképpen ja, tévedtem . De ha nem csal az emlékezetem akkor az amúgy is lassú ubuntu (mármint az atomon) még lassabb ha wubival telepíted.
szerk.: De most azon filozók, hogy a recovery meghajtót nem lehet egyszerűen annyival rendbehozni, hogy mondjuk Partition Magicben újra azt állítjuk be active partíciónak?
[ Szerkesztve ]
-
róland
veterán
válasz Topitom #6844 üzenetére
Nekem aránylag könnyű dolgom van, mert kábeltévés netet használok, így Windows és Linux is alapértelmezetten kezeli a dolgokat.
De az Ubuntu topicban tudnak segíteni ADSL net beállításában.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Shad0w
senior tag
Tett már fel vki 8.10-es ubuntut a windjére? Akkor elárulhatná nekem, hogy hogyan kell feltenni a wifit, mert aza leírás ami 8.04 alatt működött már nem működik. A makedrv parancs hibát ír ki.
-
pietrone
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy MSI Wind u100 netbookot (2GB RAM, 160 GB HDD) és a következő problémám van vele:
gyári XP (magyar, Home) és driverek telepítését követően (se hálózat, se új progi, csak a tök szűz gép) normálisan működik minden addig a pontig, amíg valamelyik explorer ablakban rá nem kattintok egy fájlra, mappára vagy bármire. Ekkortól a scrollozás megszűnik, minden ablakban a tetejére vagy a legaljára ugrik a képernyő és onnan el sem lehet mozdítani, mintha permanens ctrl+home vagy ctrl+end lenne bekapcsolva, totál használhatatlanná téve a gépet (ezen az oldalon például csak a legfelső vagy a legalsó két hozzászólást engedné elovasni...).
Megpróbáltam egy xp professionalt is, az eredmény ua.
Összes xp-s frissítés sem segített.
Kérdésem az lenne, hogy találkozott-e már valaki ilyesmivel, ha igen mi lett a megoldása? Visszaolvastam néhány száz hozzászólást, de nem találtam hasonlót.
Örülnék, ha csak egyszerű windows beállításról lenne szó, szívesen elkerülném a garancia érvényesítésével járó időpocsékolást.
Köszi előre is. -
Shad0w
senior tag
válasz Siriusb #6849 üzenetére
Realtek rtl8187se kártyám van (ha ua. a kettő akkor ).
Btw. pont most találtam meg hozzá a leírást, csak az eredeti mellett volt megjegyzésben és nem vettem észre...
Ubuntu 8.10 realtek wifi telepítés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest