Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz assemble #24884 üzenetére
Szerintem nem lehet megoldani normálisan telefonban, főleg nem normális áron. Ez inkább olyan lesz, hogy eladják a nevet, és megpróbálják befuttatni. Egy telefonban amúgy is ott lenne egy rakás egyéb elektronika, ami mind komolyan bezavar a hangba, így nem is biztos, hogy lenne sok értelme a dolognak.
-
törölt tag
válasz assemble #24902 üzenetére
Inkább OFF-ba teszem, mert csak egyfajta elmélkedés lesz, amit írok, és nem is személyesen neked célzom kizárólag.
Ahogy látom a tendenciákat, úgy néz ki, hogy sikerül egy olyan hájpot elindítaniuk ezzel a lejátszóval, mint annó az ipod volt. Cikkeznek róla, részt vesznek az egyszerű emberek számára tartott kiállításokon, stb. Ezzel most egy csomó embert elérnek, akik soha nem hallottak még 24/192-es felvételekről, soha nem hallottak balanced kimenetről, de még adott esetben DAC-ról sem. A jól összeállított marketing pedig úgy néz ki hat, és sokan isszák a nagy szavakat.
Ez részben nem baj, mert nem árt, ha több figyelmet fordítanak végre a jó minőségű felvételekre, és jó zenékre de ezek a technikai dolgok csak egy részét képezik a történetnek. Lehet itt felsőbbrendű minőségről beszélni, de akik ebben hisznek, azokat érdemes leültetni egy rendes abx vaktesztre, hogy ugyan mondák már meg a különbséget a 24/192, a 16/44.1 és az mp3 közt. Eddig nem igazán ismerek olyat, aki hiteles eredményt ért volna el.
Szóval jó a publicitás, de tényleg kíváncsi vagyok hova mennek vele. Remélem nem arra, amerre az Apple ment.Ez a pár sor egyébként nem a lejátszó képességeit hivatott lenézni, ahogy előttem mondták: lehet nagyon jó, átlagos, de akár átlag alatti is. Eddig még csak olyanok véleményét hallottuk, akik vagy el akarják adni, vagy nem nagyon hallottak mást. Várjuk izgatottan, hogy mit hoz az új lejátszó, és hogy teljesít a jelenlegi mezőnyben
Köszönöm a figyelmet, kéremkapcsoljaki...
-
kemcso
Ármester
válasz assemble #24918 üzenetére
A 192/44/mp3 témában én konkrétan próbálkoztam, a forrás egy (több) 192-es flac volt, abból lett konvertálva a 44-es flac és a 320-as mp3 is. Semmit de semmit nem tudtam megkülönböztetni, de többen próbálkoztunk ugyanezekkel és ugyanerre jutottunk. Ez sztem egy bullshit a DAP és társai körében, asztalinál bizonyos szint felett lehet, hogy lehet már hallani, nem vitatom, de...
A fórumokat, mint összehasonlítási terepet sztem hagyjuk, mindenki azt ír, amit akar (hacsak nem moderálják ki, mert ellene megy a hirdetőknek, stb... ). A Headfi fórumain a legtöbben hallották már az összes lejátszót, fejest, fülest, de a drágábbakat mindenképp....
Én személyesen szeretném az AK-val összehasonlítani a Pono-t, ugyanazokkal a zenékkel, amikkel szoktam. Ezután mondok véleményt, máséban nem hiszek, hacsak nem ismerem konkrétan az illetőt, az ízlését, és hogy tetszik neki a P1 -
Dottore
addikt
válasz assemble #24937 üzenetére
Szerintem is hülyeség, nem írja, hogy ront rajta, én sem gondolom, ellenben tök felesleges, viszont legalább jóval nagyobb.
Ennél kicsit érdekesebb volt a megemlített kísérlet, hogy a hallgató ízlése mennyire képes formálódni, hogy mit tartasz jónak és mit hallgathatatlannak. Nem kell messzire menni, elég csak megfigyelni a Sennheiser CX 300 és a hasonló basszusban túlvezérelt füleseket. Akik használják szinte kivétel nélkül hozzászoknak. Hiába mutatsz nekik egy sokkal kiegyensúlyozottabbat, akár a felső kategóriában. Az első reflex az, hogy egy mennyire szar már. Vagy pl. én. Eddigi legjobb lejátszóm egy Sony X1050. Elsőre szinte sírtam mennyire hülye voltam kiadni ezért 80 ezret. Kellett pár nap míg a szokatlan nagyobb háttérzajtól el tudtam tekinteni és élvezni kezdtem a meleg hangzást, amit viszont eddig sehol máshol nem hallottam. Szóval a szokások kártékonyak. Sajnos sok pénz kellene ezeket levetkőzni.
-
törölt tag
válasz assemble #24942 üzenetére
De az a 24 bit csak azt jelenti, hogy mekkora csomagokra osztják a vett mintákat, vagyis hogy csoportosítják. Akkor a DSD meg milyen jó, mert az 1 bites Ahhoz, hogy látni lehessen, mennyivel több helyet eszik, kell a másik mérőszám is, mégpedig hogy mennyi mintát vesznek másodpercenként. A 16 bites felvételek úgy tudom maximálisan 44,1 vagy 48 kHz-ig mennek el, a 24 bitesből már van 88, 96, 192 kHz is. A 192 kHz nyilván a négyszer annyi adat meg a másfélszer akkora csomagméret miatt foglal hatszor annyi helyet.
Egyébként a nagyobb mintavételezés szerintem effekív nem ront a hangon, csak szokatlanná teheti. Akár szokatlanul részletessé, ha valakinek nagyon jó hallása van.
-
Dottore
addikt
válasz assemble #24942 üzenetére
Szerintem elírta. Úgy értette, hogy ennyiben rosszabb nála. Mert ugye gyakorlatilag rosszabb nem lehet, az persze más kérdés, hogy biológiailag tök mindegy, mert nem halljuk úgy sem.
Itt jegyzem meg, hogy a formája viszont borzasztó. Ez a háromszög nem kényelmes.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz assemble #25024 üzenetére
Igazad van.
A gyémánt ára elég baráti. Főleg akkora mennyiségben ami ide kellene.
Viszont lehet, hogy vakítana egy kicsit a napon.Amúgy szerintem ha már a pénz tényleg nem számítana akkor egy platina változatot is ki lehetne adni. Annak is szintén "baráti'' lenne az ára.
-
krisz242
tag
válasz assemble #25048 üzenetére
Én sem fogom a flac-jaimat mp3-ba konvertálni, és nem fogok mp3-at hallgatni a dx90-en, csak a nagy felbontású zenéket nem fogom vadászni, mert bebizonyosodott, hogy számomra felesleges. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb általam talált ilyen zene bakelitről digitalizált, és gyatra minőségű volt.
-
törölt tag
válasz assemble #25048 üzenetére
Ez csak annyit jelent, hogy az a 24/192-es marketingszöveg, amivel mostanában nyomulnak egyes startupok, az eléggé alaptalan. Illetve nem, mert ahogy írod, tényszerűen jobb, de olyan tekintetben jobb, ahol már az emberi szervezet nem képes különbséget tenni. Olyan ez, mintha mondjuk egy 5000 ppi-s képet nézegetnél, hát tényszerűen jobb a felbontása, de meg tudod különböztetni egy 500 ppi-s képtől? Amíg nem nagyítassz bele, addig biztosan nem. Viszont zenébe nem szokás belenagyítani
-
törölt tag
válasz assemble #25053 üzenetére
Nem tudom te miből vagy, de hozzám jellemzően minden analóg jelként jut el. A kép is. Analóg fényhullámok formájában. Ha digitálisan jutna el, akkor én lehetnék Neo, vagy esetleg Johnny Mnemonic, de azt hiszem ez a helyzet nem áll fenn.
Egyébként nem a lossy vs. lossless dolgoról volt szó, hanem a nagyfelbontású anyagokról, tehát a 24/96 meg afeletti felvételekről. 500 ppi az bőven a szem felbontóképességén felül van, ha ezt növeled, akkor sem kapsz jobb képet (élletve a mi analóg érzékszerveink által érzékelhetően jobbat). Hangnál is egy bizonyos felbontás felett mérhető ugyan a különbség, de az ember fül már nem képes elkülöníteni.
-
törölt tag
válasz assemble #25224 üzenetére
Én ezt egy módon tudnám elképzelni, ha esetleg a kártya olvasási sebessége nem konzisztens, vagy az olvasó nem tudja megfelelően átvenni az adatot, akkor lehet, hogy egy jitter jelenség lép fel, amitől különbség lesz a kimenő hangban. Bár nem tudom, hogy ezt egy ilyen rendszeren lehet(ne)-e egyáltalán érszlelni.
-
-
contaxg
veterán
válasz assemble #25275 üzenetére
egy picit utánaolvastam és a még a Sony sem biztis abban, hogy erre valós igény van
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
fattyu
veterán
válasz assemble #25467 üzenetére
autóba mindegy az üzemidő mert kap áramot. a hangminőség is szerintem édesmindegy egy autóhifin auxon keresztül nem nagyon fog kijönni a forrás gyengesége.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Ati1979
veterán
-
Chuck Norris
senior tag
válasz assemble #25852 üzenetére
Figyelem a fórumot már egy ideje, én ezt szűrtem le magamnak:
Nem ajánlott
-Egyik telefon se
-Apple egyik terméke sem
-Fiio X1, X3
-minden ami 50e alatt kapható újonnan mindegy milyen márka, kivéve SandiskAjánlott, ár szerint növekvő
-Sandisk mindegyik kivéve a sport
-COLORFLY, Hidizs, Hisoundaudio, xDuoo, XUELIN meg az összes egzotikus kínai
-Fiio X3v2, Ibasso DX50
-Fiio X5, Ibasso DX90
-cowon, A&K valamint minden ami 100e felett van és nincs a nem ajánlott kategóriában az csak jó lehet. -
norvik
aktív tag
válasz assemble #26424 üzenetére
Holtvágány. Nem ez az első ilyen jellegű próbálkozás. Korábban én is telefonban gondolkodtam, hogy minden egyben legyen, és ne maradjak le egy hívásról. Sajnos nem jött be. Volt egy HTC m8-am, annak is egy zenére kihegyezett változata. Itthon nem forgalmazták, az usából rendeltem meg, jó kis felárért. Nem érte meg. Egy kis dán cégnek is vannak ilyen próbálkozásai, és a Meizu is jó DAC-okat tesz a telókba. Nem ismerem őket, de a HTC nálam sajnos elvérzett. Az átlag telefonnál sokkal jobban szólt, de egy iBasso DX 50 szintjét sem érte el. A zavaró rádiós frekiktől eltekintve is képtelenség. Egy jó DAC, és egy jó erősítőnek anyag kell. Annak pedig hely. Plusz energia.
-
Luissimo
veterán
válasz assemble #26453 üzenetére
Hamár hasogatod a szőrszálakat, persze,
Az értelme annyi akart lenni, hogy az mp3 hoz képest veszteségmentes 😃Jo, olyan szo ()fogalom) sincs, hogy betontalpfa, de mégis használják vasutssék 😃
Vagy olyan fogalom,, hogy egyedi unicum😃De ez nem a grammarnaci topik, nem ?😃
-
kemcso
Ármester
válasz assemble #27132 üzenetére
Semmi szubjektívet nem látok abban, hogy hallani vagy sem: ha kettős vakteszten hallod a különbséget akkor hallani, ha nem nem. Otthoni körülmények között ki lehet próbálni, nem kell hozzá több, csak egy USB-Dac képes lejátszó és a Foobar ABX pluginja.
Ezek után meg el tudod dönteni, hogy érdemes-e neked személyesen vagy sem. Én az asztalin sem hallom, de bárki jöhet hozzám kipróbálni magát
-
-
törölt tag
válasz assemble #27555 üzenetére
Az, hogy milyen DAC chip van benne, még önmagában semmit nem jelent. Egy ilyen chip ára nem olyan iszonyatosan magas, mostanában kezd jó reklámérték is lenni, a körítés meg ritkán számít sajnos a gyártóknál, mert ott mennek el az igazi mérnökórák és a sok pénz. Ott a Fiio X3k, ugyanazt a DAC chipet használja, mint az AK240, de azért semmilyen szinten nem említhetők egy lapon.
Ha kellenek az okostelefon szolgáltatások, akkor a legtöbb felső kategóriás telefon hangja elmegy már manapság, de nyilván mindegyiknél kell kompromisszumot kötni. Ez kb a legalja manapság a DAC implementálásnak. Viszont ha valakinek mondjuk kell az iOS, akkor nincs olyan rengeteg lehetősége.
-
Tulku
veterán
válasz assemble #27580 üzenetére
Kénytelenek ebbe az irányba fejleszteni...persze mértékkel...
Épp olyan ez mint a kamera...mindenki tudja hogy - extrém esetektől eltekintve - nem lehet egy szinten egy normális kompakt fenyképezővel, de próbálnak olyan innovációkat belepakolni, ami eljuttatja a határpontra a bizonytalanokat...ettől az egyik legfontosabb tényező az optika még mindig nevetséges minden telóban...
Szerintem egyébként - itteni fórumtagokkal ellentétben - az a meglátásom hogy nagyon profi szintig vihetik a hangot...nem kell 2x400 mW egy fülesnek...csináljanak normális 2x15-20 mW-os de finom hangú készüléket és akkor nem kell 2 cm vastagnak sem lennie...egyébként elég jó infókat olvasni az új LG V10-ről...lapos de nagyon kontrollált, részletes hangzás...ezt egy meleg fülessel kiegészítve megfelelő alternatívának látom...de majd a meghallgatás után...
Sheratan betérhetne vmi plázába ott Chinatown-ban...
-
Tulku
veterán
válasz assemble #27648 üzenetére
Nem így hívták, ezt macsusitáék és filipszék költötték...de a vietnami háború idején annyira felgyorsult a technikai fejlődés mint előtte csak a II. nagy német háborúban..mindig a háború a tech fejlődés mozgatórugója...katonai technológia volt, csak 90-es évek elején - hosszas vajúdás, cívódás után - dobták nekünk picra..marha drágán, hogy gazdagpistiék megvegyék....
Nem tudjuk jelenleg milyen technológiák vannak nem konzumer téren...lehet tátva maradna a szánk kissé...
-
-
Tulku
veterán
válasz assemble #28189 üzenetére
Én már annak örülnék ha az androidos kütyük 16 bit 44 khz-en normális hangot tudnának...egyelőre a nagyfelbontású formátumok hiper-szuper minőségéről kár itt beszélni....
ha egy közepes minőségű (Copland, Primare, Teac VRDS) CD hangját megközelítik, akkor érdemes róla beszélni, hogy tud - nem tud 192 khz-et...addig parasztvakítás...érdemesebb a tárterületet nem ilyen nagy anyagokkal terhelni....16/44 bőven elég oda....
gyanítom előbb fognak tudni 40 ezer khz-et mint normális hangminőséget...
-
Tulku
veterán
válasz assemble #28200 üzenetére
Nagyfelbontás vs 44 khz volt a téma...erre írtam hogy nem a khz-ek számának növelésével kellene foglalkozni, hanem rendes CD minőséget (vagy ahhoz közeli állapotot) kellene elérniük...erre közép kategóriás CD lejátszók hangjai kiváló referenciák.
Nyilván az android mint szoftver tudná, a beletett alkatrészek, illetve a miniatürizálás mértéke, minősége biztosan el fogja érni azt a szintet hogy azonos minőséget tudjon...majd egyszer...
-
Tulku
veterán
válasz assemble #28205 üzenetére
Ha félreérthető volt...elnézést...
Én nem magára az androidra mint szoftverre panaszkodta, sőt nem is kizárólag az androidos kütyükre...
Tehát, hogy teljesen világos legyen:
Minden mobil és hordozható kiolvasó-meghajtó forrásnak a megfelelő minőségre kellene előbb koncentrálnia csillió megaherzek helyett...erre kézen fekvő a már bevált és csiszolt CD rendszerek hangja....ha ehhez viszonyítok akkor (sajnálom ha sokakat sértek) a béka s...e alatt vannak a jelenlegi flash forrásról lejátszó egységek. Tudom hogy a CD mint asztali forrás előnyben van...én a miniatürizálás és technológia fejlődésétől a minőség fejlődését várnám (kisebb méretben azt a minőséget létrehozni előbb utóbb, amit 30 éve asztalin tudott a CD) nem a csillió megaherzek és ennek átviteli lehetőségének fejlesztését.
Rövidebben: Sok esetben az alapok nincsenek meg, de fejlődik minden más ezerrel...
és ez akkor válasz az utolsó kérdő mondatodra is....vagyis nekem egy közép kategóriás CD lejátszó minősége jó volt (már egy ES sanyi is...de Arcam, Primare, Micromega...nem sorolom) ha erre gyúrnának, akkor minden rendben lenne...de nem....
De hogy bigottságom feloldjam....most is egy BT fejest hallgatok, mert érdekel hogy pl ez a technológia hol tart...és meg fogsz lepődni, kellemesen csalódtam...persze 100 ezres nagyságrendről van szó....
Schawo: Mivel volt X3k-m és X5-m is (utóbbi persze csak használtan fér bele) inkább az utóbbit ajánlanám...előbbit kizárólag sok hallgatás után és a kiválasztott fülessel, mert érhetnek meglepetések...
DX50 elég meleg, ha a füles is az akkor könnyen válhat terjengőssé.
AK100-at kipróbálhatod, ha akarod összefuthatunk....igen analitikus hang, de erősítője kizárólag füleseket visel el....Xduo X3-at írják még jó hangúnak...de nem tudom megerősíteni személyesen...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Oculus Quest 2 256 GB egyéb tartozékokkal, alig használt (2021-es beszerzés)
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- ASUS X553MA, Intel N2830-2.16GHz, 120GB SSD, 4 GB RAM
- Inspiron 16 7610 27% 16" 3K IPS i7-11800H RTX 3050 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- RTX 3070-ET KERESEK! AKÁR TÖBB DARABOT IS! AKÁRMILYEN TÍPUS! /Személyesen értemegyek/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest