Új hozzászólás Aktív témák
-
CoroStar86
aktív tag
Természetesen minél tovább van támogatva egy készülék, annál jobb. De csak azért leírni egy készüléket, mert mondjuk "csak" három évig frissítik, nettó hülyeség. Egyébként anno pl. a Sony Xperia S-re összesen kettő darab normálisan szoftver volt elérhető: a legelső 2.3 Gingerbread és a legutolsó 4.1.2 Jelly Bean. A kettő között jött ki jópár KitKat, bde izonyos szempontból az összes használhatatlan volt.
-
mutyuru
aktív tag
Köszönet a cikkért! Mindig örömmel olvasom!
Furcsa, de a Pixel 8a es a 8Pro mellett a sima Pixel 8 nincsen az ajánlott listában?
Ennek mi az oka? Ára kb. 480 Euro körül mozog, ennyiért jó vétel. Talán nem ad annyit, hogy 8a-ról ugorjunk 8-ra? Csak kérdem a tapasztaltabbaktól, nekem még nem volt Google telom, csak Samu, de elgondolkodtam a S21 5g cseréjén.Ne hagyjátok el a szoftver frissítéseket! Nemcsak a rendszerhibák javítása miatt sem, de sokszor kamerát is jól korrigálják. Én telon használok VPN-t és víruskergetőt is.
-
addikt
-
gyuszos
tag
Párom A52 5G-t használ '21 nyár óta, most egy A55-öt vettem neki SES nightshopping alatt 126.400-ért....
Nagyon mellé nyúltam?
[ Szerkesztve ]
-
Szena67
tag
válasz kbyte1024 #43 üzenetére
Ez sem probléma ma már a hazai kutyás feri gsm sufnik megtanultak vizen járni, sőt a felbontott csomagolást felbontatlanná visszavarázsolni. Konkrétan látam olyat, hogy eredeti tulaj itt 139-ért árulta, kutyás feri gsm megvette és 155-ért tette fel, majd pár nap múlva inkább bontatlanként hirdetve elkelt. Általában újat veszek, de ha a kiszemeltre éppen nincs jó ajánlat sehol +ali, ebay, amazon, stb., vagy számomra nem ér annyit, akkor várok és megnézem a használtpiacon. Mindig lesz annyi telefon, hogy el is adják. Nem a jó árat nehéz megtalálni, hanem jó minőségű telefont választani a nehezebb.
-
Szena67
tag
válasz kbyte1024 #41 üzenetére
Az árak amit írtam a max. memóriás/háttértár kiszerelésre vonatkoztak ajándék gyorstöltővel, nem a kisebbre. A cikk is nagyon helyesen említi a használt piacot, mint alternatívát is. Rengeteg honfitársunk rohan egy telefon megjelenésekor a szokásos láncokhoz és megveszi jó magas áron. Nem tájékozódik, nem fogja kézbe, csak mielőbb megszerezni lebeg előtte, így azt sem tudja jó lesz -e neki. Aztán eladja, mert mégsem jó neki, nem tudja megszokni, belakni, nem ért hozzá, nem tetszik, megunja, már elmúlt 1 hetes, stb. Ekkor tetemes értékcsökkenést szenved el egy jócskán túlárazott, éppen csak kibontott telefon, minimum a kifizetett adó + futárköltség, de inkább jóval több az amivel olcsóbban ilyenkor megvehető. Vettem már többször használt telefont nem csak újat, úgyanúgy szolgálnak évekig, nincs különbség. Itt a hardverapró televan pl. nepperekkel, akik azt csinálják, hogy gyorsan nyomott áron megveszik jofogason, stb. hirdetett, éppen csak kibontott, alig használt telefont és rögtön teszik fel ide felárral az eredeti vásárlótól kapott számlával, garanciával. Ez már itthon komplett iparág. A hazai láncok nagyjából csak az early adopter körre lőnek a magas áraikkal. Szóval ha az ember telefont akar itthon magának jó áron, akkor csak a neppert kell megelőzni egy-egy jó ajánlatnál.
[ Szerkesztve ]
-
kbyte1024
veterán
Ezért tettem &"off"-ba. Most ne a hivatalos oldalt nézzük. Értem én hogy cikk ezeket veszi ez oké is. De..... példa az általad említett Nord 4. Kb 2hete vettem egy bizonyos oldalról átszámolva 138ezer pénzért. 1hete vettem egy poco x6 pro-t szintén ugyanarrol az oldalról egy 8/256-os verzát 83ezer pénzért. Érzékeled az itthoni árkülönbséget ugye? Basszus nem 5ezer Ft difi van köztük.
[ Szerkesztve ]
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
Szena67
tag
válasz kbyte1024 #39 üzenetére
Egyetértek, de csak xolok, hogy külföldi hivatalos webáruház is felszámítja ám a 27% magyar ÁFA-t, ha itthonról érkezik az a megrendelés (EU policy). Maximum az itthoni kereskedők pofátlan profitját lehet így megúszni. Csak egy példa Nord 4 hivatalos gyári ordalról Mo-ra rendelve 509 EUR volt azt hiszem BF akcióban, de teljesen ugyanaz a telefon No-ba csak 470 EUR körül volt. Így ha valaki éppen külföldön jár, akkor ott érdemes megvenni az új telefonját.
[ Szerkesztve ]
-
kbyte1024
veterán
válasz CoroStar86 #37 üzenetére
Teljesen egyetértek több éve nem vettem itthonról telót.
[ Szerkesztve ]
-
atosan
veterán
Köszönöm a cikket, szokás szerint jó lett!
Maine Coon
-
CoroStar86
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #35 üzenetére
480 euro az alapkivitel Ausztriában = 196800 Ft (410 HUF/1 EUR). Belefér a keretbe. Plusz minden tekintetben keresztben-hosszában lenyeli a Samsungokat. Aki 410-es euro meg 27% ÁFA mellett még mindig Magyarországon vásárol műszaki cikket, azt sajnos nem tudom megérteni...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #33 üzenetére
X6 Pro is ugyanez a kategória, mégis ott a 150 alatti kategóriában. B-Teltől vagy a Coolmobile-tól én személy szerint vasarolnék.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz CoroStar86 #34 üzenetére
a 238k nem picit (150-200-at írtam, nem 200-at), annyiért S23/FE is van már rendes helyről.
#36 yuing én nem, de ez magánügyünk.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
CoroStar86
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #33 üzenetére
Abban a kategóriában (vagy egy icipicit fölé lőve) meg már ott a Realme GT6. Egyszerűen verhetetlen. Persze kicsit elfogult vagyok, mert pár hónapja ilyenem van.
-
-
őstag
Köszi a cikket!
Szerintem a 100-150k közötti sávban a top vétel a Poco F6.
Nem látom a listában. -
pepimama
tag
válasz Donki Hóte #16 üzenetére
KÖSZI szépen, most már csak azon kell gondolkoznom, hogy megéri-e a különbséget hosszú távra, de mivel nézek rajta tartalmat és a Pro+ tudja HDR-t, így nehezebb a döntés
-
Mr.Csizmás
titán
azért lennének kérdéseim, hogy milyen cég[es informatika] az ahol ilyet simán lehet.
--------------
android+wint használok, nem volt soha semmi ilyenem, egyszer az ubisoft fiókomat lopták el, de jelszóváltoztatáson kívül nem történt semmi, mert kártya se volt rá elmentve. akkor zongoráztam végig a 2FA hajnalán egyből mindent.[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
Az Android kinézete kb 15 éve testre szabható... Na jó, csak piszkállak. Laptopomon én is bekaptam már egy zsarolóvírust (lusta voltam megújítani a liszenszet), de szerencsére mindig készítek biztonsági mentést, néha többet is, egy teljes Windows únrahúzás megoldotta. Nem vagyok szakember, nem tudom, hogy az időközönként kiadott biztonsági frissítések miként védik a telefont (gondolom, foltozgatások az oprendszeren belül), de 1-2 normális hirdetésblokkoló meg antivírus szoftver elég szerintem. Meg persze ésszel kell böngészni, megbízható oldalakat. Ne mindig csak az xxx...
-
horilori
csendes tag
Köszönjük az összefoglalót, bár Eu-ban noname cuccok is szerepelnek benne (Infinix, Tecno), amit én nem ajánlanék, 50000 alatt meg használhatatlanok mind.
A CMF Phone, Samsung A35, Nothing Phone 2a, Moto Edge 50 fusion, Samsung A55, Vivo V40, Honor 200 bazi ronda, de finom , Xiaomi 14T, Realme GT 6T, (Nothing Phone 2), Samsung S24 FE, Oneplus Nord 4 és Realme GT 6, Honor 200 pro (szintén ronda), Redmagic 10 Pro (Snapdragon Elite), Xiaomi 14, (Honor Magic 5 pro), (Vivo X100 Pro), Samsung S24 Ultra, Sony 1 mark 6, Iphone 15 Pro Max kiváló 2024-es ajánlatok.
Tabletből és okosóra/karperecből, esetleg Okosporszívóból, Pedelecből is lesz ajánló? -
Mr.Csizmás
titán
akkor megérte alzából 99e-ért az Edge 50 Fusion - bár tegyük hozzá, ha van épp készleten Oneplus gyári weboldalon, a Nord 3 akciósan 309€, ami ~129e ft. (de csak szürke van már)
[ Szerkesztve ]
-
titi12
aktív tag
Elméletileg: az a rendszer, amelyikre folytonosan biztonsági frissítéseket kell kiadni, sosem volt és lesz biztonságos. A felhasználó illúzióban él, a hekkerek és a fejlesztők jól elvannak. Félre ne értsük, nyilván szükség van rá, hetente találnak akkora „lyukakat”, hogy még…
(Ahogy a kolléga írta, megfelelő „selling point”.) -
DS39
nagyúr
A Windows az megint más téma, ott fontos a védelem ilyen szempontból, de a mobil platform teljesen másképp van kitalálva, alapból még te sem vagy rendszergazda jogokkal ellátva, nemhogy az aki esetleg távolról rálépne, az appok sem látják egymás adatait, mindenhez a felhasználó engedélye kell, stb.
Szóval nem azt mondom hogy nem kell a frissítés Androidon vagy iOS-en, de ha nem naprakész mondjuk, minimális az esély hogy bajba kerül a felhasználó.
Olyan eszközön amin bankol az ember azért tényleg ne legyen már 5 éves a szoftver.[ Szerkesztve ]
-
titi12
aktív tag
válasz CoroStar86 #20 üzenetére
(Hasonlóképp gondol(ko)om én is.)
-
Ádám16
addikt
válasz CoroStar86 #20 üzenetére
Rendkívül kényes + fontos adatok vannak tárolva a telómban. Lehet, hogy 100e/1 ember szív ilyennel 1x az életében, de, ha közéjük tartoznék azért, mert a telómon nem friss/biztonságos rendszer futna, nagyon haragudnék magamra.
+pl. iOS esetén az UI egész sokat változott most a 18-nál, amit a régebbi szériák is megkaptak ugye. Engem például motivál kicsit ez, hogy nem unom meg annyira a készüléket, mert mindig egy kicsit más tud lenni évente.
szerk.:
2020-ban W10-re csatlakoztak távoli asztal üzemmódban a céges notimra. 20mp alatt minden fájlt kódoltak, egy budapesti profi cég sem tudta feltörni ezeket, 2 hónapom munkája ment a kukába. Azóta kicsit máshogy gondolkodok a kiberbiztonságról.[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
Két dolgot nem értek sosem: miért olyan fontos a hazai forgalmazás és a 4-5 év szoftverfrissítés egy új telefonnál? Jó, oké, gariztatásnál előnyösebb a hazai vásárlás (amit pár sufni GSM esetében a hajunkra is kenhetünk). Talán csak nekem volt szerencsém, de húsz év alatt egyetlen (szétcsúsztatható) telefonomban kellett szalagkábelt cserélni, és ennyi. Egyébként meg pl. a német Amazonnál gariztatni is tök egyszerű. Szoftverfrissítés: mondjon nekem valaki három olyan nélkülözhetetlen funkciót, ami pl az öt évvel ezelőtti Android főverzióban nem volt benne... Azon kívül hány ember szedett már össze vírust a telójára (megfelelő odafigyelés mellett persze)? Tényleg érdekelne pár ember véleménye, nem kötözködésnek szántam. Csak azért kérdezem ezeket, mert ez a hazai forgalmazás/sokéves szoftverfrissítés szerintem a legtöbb embernél csak megszokásból selling point.
-
Phoenixy
senior tag
Benne van.
Kár, hogy nálunk sose akciózták le, pedig a Motok árai gyorsan szoktak esni. Valamiért az Ultra 7 hónap alatt 400-ról csak 370-re ment le (bár alzán előrendelésben 360 volt, szóval...).
Én mondjuk szeptemberben a szlovák alzában megvettem, ott épp akciós volt (740 eur), de most is akciós 755 eur-ért.Motorola 4EVER
-
Ádám16
addikt
Tudom, nem szokás ennyire régi modelleket ajánlani, de:
iPhone 13 iStlye-nál 200k. Még gyártásban van, jók a kamerák, jó a kijelző, jó az üzemidő, jó a méret, 3 évig még legalább friss iOS-t kap.
13 minit használok napi szinten iOS 17-tel, pörög-forog, csinálja, amit akarok, és azonnal teszi.
AI egyelőre nincs újabb modellekre sem nálunk, mire lesz és mire igazán jó lesz, szerintem még évek.
Én simán ezt ajánlanám most leginkább az árkategóriájában leginkább. -
veterán
-
kbyte1024
veterán
Végre....király hogy több Oneplus is meg van említve. Főleg a Nord 4 ami odatette magát
-
hunace
tag
Szép munka, grat!
-
Hallosz
senior tag
Köszönet, az összefoglaló remekre sikeredett
-
tete12
csendes tag
Hol van a moto edge 50 ultra?
-
Minden év végén nagyon várom már az összesítőt, idén a szokottnál is jobban sikerült szerintem. Kellemesen simogatja a pocakomat hogy bekerült a 13T a listába, és csak alátámasztani tudom egy év használat után, hogy valóban egy frankó készülék,mindennapokra átlagos felhasználásra bőven elég.Egyedül a mérete zavaró kicsit, eléggé péklapát lett, de tartalomfogyasztáshoz meg pont jó.
Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
pepimama
tag
KÖSZI szépen!
Redmi Note 13 Pro+ miért maradt ki? (nem ez a legjobb ár/érték arányú a "családból"? ) -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz mucsgyver70 #5 üzenetére
Vágás zajlik. Holnap.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
mucsgyver70
aktív tag
Pont a cikk megjelenése előtt ajánlottam telefont ismerősnek, de szerencsére benne van a listában . Videós formában mikor várható?
-
veterán
Korrekt csemegézés az aktuális kínálatból, hatalmas segítség ez a cikk a telefont keresőknek
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
ParmaBoy
kezdő
Minden evben varom, komoly melo lehet osszerakni, koszi iden is!
Diffidati Con Noi
-
Rigormortiis
veterán
A pixel mellett csak tippelek, de szerintem nem 23, hanem 24 ultra van
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
aktív tag
Köszönet az ajánlóért, jó volt olvasni. A SONY-t és az Apple-termékeket érintő pozitív szavaid külön jólesőek voltak számomra.