- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
Nem ismerem egyik típust sem közelről, de így hirtelen: BMW F800GS, Yamaha XJ600, Honda Transalp, vagy a régebbi Africa Twin...
(#65659) FIREBLADE78: Mert így szól a jogszabály?
Viccet félretéve, mert már elmúlt 2 éves az A2-m, és így 20 évesen is meg tudom csinálni, nem kell 24 éves koromig várnom.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Darko_addict #65698 üzenetére
Done.
-
tboldi
nagyúr
válasz #43301120 #65743 üzenetére
Ahogy kcsa írja, minden kell az elsősegélyen kívül. Illetve, ha az orvosi is érvényes még, akkor az sem kell új. Pár hozzászólással előbb volt róla szó, hogy az elméleti vizsga csak 2 évig érvényes.
Nem tudom pontosan, de annyi kedvezmény lehet, hogy kevesebb órát kell tanulni/vezetni.szerk.: canniball! Ennek kapcsán most nézem az összefoglalóban lévő képet, és észrevettem, hogy hibásan szerepel az A2 2+ -> A. Nem kell 24-nek lenni ebben az esetben, 20 évesen is mehet. Én vagyok rá az élő példa. Át kellene szerkeszteni azt a számot és kicserélni a képet.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Darko_addict #65866 üzenetére
Én is mellkaspántozok.
demars: Majd idővel megszokod, nekem a motorfék volt furcsa az autó után. Sokkal erősebb motoron.
-
tboldi
nagyúr
válasz mAtech #65953 üzenetére
Azóta voltam már szervizben vele, egy kicsit talán drágábbak az átlagnál, de legalább tudom, hogy minden a legnagyobb rendben, és tényleg az az olaj került bele, amit vittem. Nagyon korrektek és segítőkészek. Ha rákeresel a hsz-aimra, akkor írtam még pár dolgot, többek között demarsnak is.
De az, hogy megéri-e neked ott vásárolni, azt neked kell eldöntened.
-
tboldi
nagyúr
válasz Kolondrum #65959 üzenetére
Ha nem történt volna, ami, akkor meg. Így, hogy össze van törve, és fizetem még jövő márciusig a hitelt, már nem annyira, de ez szerintem teljesítménytől független.
Alapvetően nem vagyok az az állatkodós fajta, a magyarországi sebességhatárokat ez is könnyedén megfutja, és ez nekem elég. Nem mondom, hogy nem vágyom a nagyobb teljesítményre, de én egy nagyon jó gépnek tartom. 5-6 évig biztos megtartottam volna, aztán valszeg ment volna vissza a RB-ba és elhoztam volna egy másikat.szerk.: Amúgy A2-vel nem is vezethettem volna mást.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz StoneBridge #65969 üzenetére
Utólag már én sem tudom, miért nem kötöttem cascót rá, de az újon 100%, hogy lesz. Azon meg felesleges rágódni, hogy mi lett volna, ha...
szerk.: Amúgy az én esetemben annyi csavar van, hogy a vétkes fél az Astránál volt, úgyhogy nekem most a MABISZ-szal kell egyezkednem. Egyelőre ott tartunk, hogy májusban tárgyalás, aztán a végzéssel kérhetem a kártérítést.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Ferdzsoo #65972 üzenetére
Hehh... Nekem a CB500X-re 54k lenne egész évre az Allianznál (100k/10%). Ha ott lenne a KGFB is, akkor csak 48k.
(#65971) StoneBridge: Már csak hosszabb gyaloglásokhoz viszek mankót (abból is csak 1-et), otthon, vagy rövidtávon már nem kell. Szerintem a motorozás sem okozna gondot. Autót is vezetek már azóta, hogy kijöttem a kórházból tavaly augusztusban.
Pont most hívott az oktató, hogy kb. 2 hét és mehetek vezetni. Egy Honda CBR600F lesz az "áldozat".[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz StoneBridge #65978 üzenetére
Köszi! Motorral még nem mentem azóta, csak itt-ott felültem párra. Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz ezek után újra.
Kezdetben autóval is megerőltető volt 5 km-t megtenni, most meg már 150 simán megvan egyhuzamban. -
tboldi
nagyúr
válasz Something_ #66150 üzenetére
Majd összeáll(sz) újra!
-
tboldi
nagyúr
válasz Teasüti #66804 üzenetére
Nekem egyszer sikerült egy macskán átmennem ETZ-vel. Gyagya cicmic megijedt a hangjától és ahelyett, hogy elfutott volna az ellenkező irányba, a motor felé kezdett rohanni. Az első kerék átment rajta, és kilökődött oldalra. Ezután megrázta magát és halál nyugodtan elsétált.
Szerk.: Egy nagyobb testű kutyával is volt dolgom. Az elsőkeréknek futott neki oldalról, elvesztettem az egyensúlyt. Pár horzsolás és nagyjából 15k forint kár lett belőle.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
BMW F800R 2015-
Az újabb, szimmetrikus első lámpájú most felkeltette az érdeklődésemet, kb. egy árban is van a konkurenseivel. Érdekelne, hogy tényleg olyan drága-e a szervizelése, mint ahogy a sztereotípia tartja. Leginkább az éves olajcserékre, szűrőcserékre és egyéb rendszeres karbantartásokra lennék kíváncsi. Mivel új, 0 km-es motor szeretnék, nem félek a komolyabb bajoktól.
bob.zxr! Ha jól emlékszem, mostanában vettél egyet (csak talán az előző generációt). Tudsz róla pár szót írni?
De természetesen bárki válaszolhat!
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz runner 125 #67027 üzenetére
Én pont a 2 hengereseket szeretem, legyen az sor, vagy V. A hangja gyári dobbal tényleg olyan semmilyen, de egy Akrapovic mindent megold.
-
tboldi
nagyúr
Pénteken hívott az oktató, hogy 11-ére beírna rutinvizsgára úgy, hogy még nem vezettem egy métert sem.
"Korlátozás nélküli „A” kategóriás vizsga esetén, annak a vizsgázónak, aki − a 21. életévét betöltötte, de nem rendelkezik két éves „A1” kategóriás, vagy „Akorl.” kategóriás vezetői engedéllyel BMR 3. számú melléklet II. 1. b.) pontja alapján a járműkezelési vizsga megkezdése előtt az „ALKALMASSÁGI” feladatot sikeresen teljesítenie kell." ([link])
Még csak 20 múltam, de több, mint 2 éve van A2-m. Jól értelmezem, hogy nekem nem kell 8-ast tolnom?
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Nos, túl vagyok a rutin órákon, jövő szerdán vizsga. Kicsit tartottam tőle, mert ez volt az első alkalom, hogy motort vezessek azóta, hogy megtörtént a baleset. De mint kiderült, semmi okom nincs az aggodalomra, ugyanúgy megy, mint azelőtt.
A gépsárkány egy 2001-es Honda CB600F Hornet, elég megviselt állapotban, órájában ~70k km-rel.
(#67303) p87: Grat! Vöröskeresztes lapocska szerintem nem kell, ha van már valamilyen vezetői engedély. De ennek fényében miért kell az általános iskolás bizonyítvány, azt nem tudom, tőlem is kérték.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
De ha már megcsináltam a B-t és az A2-t is, amikhez szintén kellett a bizonyítvány, miért kell harmadjára is megmutatni?
(#67308) SymbianOS: Ez az érzés az első méter után elmúlt, szóval nincs gáz. Ugyanígy voltam akkor is, amikor először próbáltam meg lábon (és mankóval) közlekedni a lakkozott falépcsőn lakáson belül, és nem seggel mászva.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Ezt nem tudom. De azt igen, hogy ez a Hornet is kva nehezen indul.
(#67308) SymbianOS: Annyival még kiegészíteném, hogy nem félelemről van szó. Nem is tudom megfogalmazni pontosan. Inkább agyalás azon, hogy milyen lesz a későbbiekben. Azért ez mégiscsak egy sérült láb, ami nem lesz már olyan mint volt.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Voltam a győri BMW szalonban (Leier). Sajnos F800R nem volt éppen, de ha kérem, akkor tudnak hozni egy másik városból és lehet tesztvezetni is. Azt mondták, hogy az éves szerviz kb. 50k Ft. Nem olcsó, de ha belegondolok, hogy az ETZ-re is ráköltöttem havi 4-5000-et minimum, már nem is olyan vészes.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz runner 125 #67382 üzenetére
Prémium márkához prémium árak dukálnak.
Mondjuk, a Red Baronos olajcserém is került 33k-be.[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Kroni1 #67390 üzenetére
Nem első lesz (ha szigorúan csak a rendszámos motorokat nézzük, akkor a 3.), de igen, vadi újat szeretnék. Én is gondoltam erre, hogy a garancia lejárta után nem márka-, hanem szakszervizbe vinném, csak nem tudom, hogy itt a környéken (Mosonmagyaróvár és 50-60 km-es körzete) van-e megbízható szerelő. EKO nevével találkoztam már a neten, de egy olajcsere miatt nem szívesen mennék Dunaújvárosba.
Bár mire ebből lesz valami... Tegnap hívott a bíróság, hogy a május 18-i tárgyalást elnapolták, elvileg valamikor szeptemberben lesz.
-
tboldi
nagyúr
válasz -Mosquito- #67397 üzenetére
Nem fogtechnikázok. Mint írtam is, az ETZ-re is elment ennyi, csak havi bontásban, és a CB500X sem volt sokkal olcsóbb.
-
tboldi
nagyúr
válasz -Mosquito- #67401 üzenetére
Persze.
Amúgy is drágább lesz, bármit is veszek, mert többet szertnék 35 kW-nál (biztosítás, telj. adó...).bob.zxr: Az X-nél 12000-enként írta a manual. De egy évben úgyis csak 6-7000-et megyek, szóval...
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
(#67410) Somatom: 20 évesen? Csak mert én annyi vagyok.
szerk.: Válasz akart lenni, félrenyomtam.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz canniball #67707 üzenetére
Szólok neki, csak a felszerelésben is vannak hiányosságok. Motoros csizma per pillanat nincs, csak motoros cipő. Nem tudom, hogy elfogadják-e azt is.
szerk.: Bár nyereményjátékon kívül is lehet bármikor tesztelni. F800R éppen nem volt a győri szalonban, de azt mondták, hogy tudnak hozni, és ki is próbálhatom, amint meglesz az új rózsaszín kártyám.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Tudom, az utcai, magas szárú cipőmben mentem, nem volt vele gond. A motoros cipőm (Forma Rookie) sajnos szorít, mert még mindig meg van poccadva a lábfejem.
(#67712) kisninja: Hajrá!
-----------------------
Rutinvizsga pipa, egyetlen hibapontot sem kaptam. Ezután 2 órányi forgalomban vezetést is letudtam, és be is írt az oktató a 25-ei vizsgára.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest