Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rtitusz

    őstag

    Sziasztok!

    Kérlek nézzétek el az alább leírt feltehetően sok ostobaságot, de majdcsak tanulok.

    Elkezdtem gondolkozni leendő és egyben első motoromon. Egyelőre elméleti síkon. Ebben az ötletelésben kérnék segítséget, meg visszajelzést. Ha minden jól megy, tavasz végére meglesz az A pecsét a jogsimban, tehát vásárlás is csak akkor lesz aktuális.
    A motort két fő közlekedési szituációra venném elsősorban, az egyik a munkába járás (már amikor lehet), a másik a túrázás, kirándulás. Tudom, ez egy lehetetlen öszvér, és ha lenne rá pénzem vennék egy 125-ös vagy 150-es robogót a motor mellé, de az annyira most nem fér bele szerintem, de minden ötletet meghallgatok.
    Mivel a 2 métert és a 90 kilót súrolom alulról, ezért alapból egy csomó motor kiesik, mivel egyszerűen nem férek rá kényelmesen. Túraendurokat néztem, és most lehet hogy kapok hideget meleget, de 650cc körülikkel szemeztem, mert azokkal már kényelmesen felpakolva is lehet közlekedni, nem fognak letúrni az útról. (Tudom, vegyek 125-250 cc-t elsőnek, mert meghalok, meg miegymás.)

    Amik eddig felmerültek ötletnek:

    BMW F650GS (horrorköltség javítás?elektromos rendszer hibái?rázkódás az egy henger miatt?)
    Honda Transalp 650 (kimegy a világból is, de kicsit nehéz, meg nem is a legtakarékosabb, de eddig ez a befutó ötletem)
    Kawasaki Versys 650 (ez lehet kicsit kicsi, meg nem tudom mennyire megbízható. javítási költségek?)
    Suzuki V-Strom DL 650 (ez meg kicsit feljebb van árkategóriában, mint amit még kényelmesen kiadnék, főleg első motorra, de azért nézegetem)

    Tudom, hogy még esetleg opciók lehetnének, de egyik se mai gyerek, a KLE500, FX650 freewind vagy a 600-as transalp. Ezeket elvetettem, mert nem volt kedvem 20 éves motort venni, de lehet ez idióta hozzáállás. Csak hát kocsiból se vennék 20 éveset.

    Köszönöm mindenkinek, aki valami jótanáccsal, ötlettel, csokival tud szolgálni. :K :R :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák