Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bogyó bá'

    nagyúr

    Sziasztok!

    Teljesen új vagyok ebben a topicban, és motorvásárlási tanácsért jöttem!
    32 év balesetmentes autóvezetés után (igen, majdnem 50 vagyok...) rászántam magam, hogy hogy megszerezzem a könnyített A1/B125 jogsit. (30 éve nem ültem 2 kerekű "géperejű járművön", kölyökként egy 50cm3-es Jawa Mustang nevű rettenetet nyúztam vagy 3 évig) A kresz hibapont nélkül 2 hete letudva, szerdán délelőtt (10 óra vezetés után, tehát vettem pótórákat is a kötelező minimumon kívül) csont nélkül meglett elsőre a rutin és a forgalmi vizsga is. Na szóval, valamilyen olcsó, használt mocit szeretnék, nem városi munkába járásra, hanem kizárólag hobbi célból, vidéken, 100-200km-es, egyszemélyes kirándulgatásokra, kikapcsolódásra. Egy Yamaha YBR125-ösön tanultam, az nagyon tetszett, de a jelenlegi lehetőségeimhez mérten túl drágán mérik őket használtan is. Sajnos csak kb. 200-230 ezret tudok rászánni, meg ugye kb. 30 ezer az átírás, és egy 20-30 ezer biztosan kell a "kötelező" szervizelésre is. Igazából még azt sem döntöttem el, hogy miféle járgány lenne az igazi, eddig az öreg Yamaha SR-eket, Suzuki GN-eket (magyarul a postásmotorokat) nézegettem a használtmotoros oldalakon, de lehet hogy jobban járnék egy nagyrobesszel? Az lenne a lényeg, hogy 80-90-es utazóval akár 2-3 órát is gond nélkül el tudjak vele bóklászni egy menetben, lehetőleg csekély fogyasztással, nyugisan. A váltogatást én élvezem, de a robogón meg ugye van némi tárolórekesz ruházatnak, kajának, egyebeknek, utólagos dobozzal nem szívesen rondítanám el a járgányt; meg talán ha elkap egy kisebb eső útközben, akkor nem ázom teljesen tönkre rajta.
    Mi a véleményetek, bele merjek ugorni egy tízéves nagyrobeszbe? Vagy jobb lenne nekem a hagyományos "utcai" motor? Eddig ilyesmiket nézegettem: [link] [link] [link] [link] [link] [link]
    [link] [link]
    Szóval milyen tapasztalatok vannak ezekkel az öregebb, de megfizethető gépekkel? Bírják a gyűrődést? Típushibák, fogyasztás, stb.?
    Bármilyen segítséget szívesen vennék, mert nagyon tanácstalan vagyok... :B

    [ Szerkesztve ]

    Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Új hozzászólás Aktív témák