Hirdetés

Aktív témák

  • domerator

    veterán

    Hmmm... egészen normális hangvételű beszélgetés kerekedett.

    Nem akarok én sem flame-et, de leírom a véleményemet, mert van.

    A legeslegnagyobb érv, ami miatt a MIUI vonal mellett tettem le a voksomat, az a fehér (világos) menürendszer. Szívesen csinálnék egy olyan szavazást, hogy ki az, aki harsogó kültéri fényben kifogástalanul látja a droid alap fekete hátterén a kisebb-nagyobb fehér betűket, számokat, ikonokat. Egészen durván fogalmazva: ha nem patyolattiszta a kijelző üvege, akkor emberi szem elleni merénylet az alap droid színvilág nappali, erős fényben. Ugyanis tény, hogy ha maszat van az üvegen, az minden irányban veri vissza a fényt, ettől egy világos hártya lesz a displayen. A fekete droid háttér csak felerősíti ennek az érzetét és a kicsi fehér betűk képtelenek kitűnni ebből a világos maszatból. Ezzel szemben, ha világos a háttér, akkor jó (auto)brightness beállítás esetén a nagy fehér háttér áttöri az említett maszatot és az fog látszani... innentől kezdve ami azon fekete, vagy más kontrasztosabb szín, azt könnyebben megkülönbözteti a szem. Egyszerű fizika, logika, semmi több, ez nem tetszés kérdése.

    Hogy fikázzak is: sajnos az az érzésem, hogy mivel a legtöbb romot komoly tudású IT guruk, programozók készítik, ezzel nem számolnak. Az ő világuk a beltéri, vagy monitorfényben derengő szoba... ott szinte bármilyen színösszeállítás frankó, csak éppen nem viszik ki a telefont a szabadba.
    Aztán hogy a google miért csinálta eredendően ilyenre a droidot, arra csak egyetlen értelmes dolog jut eszembe... minden áron a totális szembeszegülés az apple cuccaival. Bárki megkövezhet, de az almás telefonnál emberbarátibb színvilágot nem igazán láttam még. A droid szerintem azért lett feketén fehér, hogy ezzel is kinyilvánítsa az almásoktól való teljes elszigetelődést. A baj, hogy ennek felhasználók százezrei isszák a levét.

    Most téli, sötétebb hónapok jönnek, ez a megközelítésem kissé kevesebb aktualitással bír, mint nyáron, de láttam több olyan postot fórumokban a nyáron, amiben szintén erre a jelenségre panaszkodtak... és vajon mennyien vannak, akik nem fórumoznak, csak épp szenvednek emiatt.

    Még egyszer hangsúlyoznám az esetleges kötekedőknek: ez nem szubjektív megközelítés, ez fizika, ez tény!

    Nos, ennek fényében az én véleményem az, hogy a kínaiak a MIUI rom esetében használták az eszüket és a szemüket... erről ennyit.

    Egy másik topicban leírtam a másik érzésemet a MIUI-val kapcsolatban... itt csak ennyit: jól írta valaki fentebb, hogy a MIUI-ban olyan dolgok vannak "gyárilag" beépítve, amit a legtöbb másik rom esetén csak 3rd party appokkal lehet megoldani. Biztosan van a CM-ben olyan, amit a MIUI nem tud és fordítva. Innentől viszont a döntés szubjektív: kinek a CM előnyei jönnek be, kinek a MIUI előnyei. Nekem jöhet bárki a quadrant pontokkal, pont lexarom, mert nem játszom a telóval, a normál működéséből meg úgysem látszik, hogy XXX ponttal kisebb ennek a romnak az e-pénisz indexe.

    (#11698) Mozzarella

    Az, hogy a WiUi fc-zik, hotbootol, nem a MiUi hibája, itt jön elő az összemixelés egyes betegsége, minden tiszteletem Wajk-é, de szerintem a kevesebb néha több lenne...
    Attól tartok, s ne legyen igazam, hogy a CMiUi-t főzögető srác is átesik majd a ló túlsó oldalára és instabil lesz a ROM-ja.

    Ezek miatt azt javaslom mindenkinek, aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy nem gond egy telefon használata angol nyelvre állítva, hogy használja az eredeti MIUI-t, vagy az US verziót. Ezekben nincs utólagos mod (ami egy jó mod esetén lehet hátrány is) és vélhetően egy jó telepítés után nem lesznek poltergeist jelenségek.

    [ Szerkesztve ]

    Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

Aktív témák