Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz giorgio77 #52721 üzenetére

    Ennek nem örülnék: Akár meg is szűnhet ...

    Nyugi, nem fog megszűnni. Csak elvi lehetőségként írtam.

    Amúgy olyan, hogy áremelekedés a hűség leteltével hogyan működhet a KÜF-nél?
    Hát, ilyen kérdésekben 4Grider nagyobb szakértő nálam. :K
    A flották esetében van egy keretszerződés. Ez határozza meg a feltételeket, tarifákat, stb. A keretszerződés határozott idejű, általában minumum 2-3 év. A keretszerződésben foglaltakon múlik, hogy a szolgáltató emelhet-e árat (pl. infláció mértékéig) vagy sem a keretszerződés ideje alatt. Fogalmam sincs, hogy a KÜF esetében mit tartalmaz a szerződés erre nézve.
    Ha megengedi, akkor emelhet, ha nem, akkor nem. Ha lehet, akkor a hűség alatt is lehet, mert a keretszerződés tarifája emelkedik, és ehhez kapcsolódva az egyedi szerződéseké.

    De én a KÜF-öt nem egészen hagyományos flottának látom. Biztos annak indult, de túlnőtte magát. Mindent ingyen csinál, se tagdíj, se semmi. A Yeti azt is tudja, hogy boldog-boldogtalannak kiadja a csatlakozási igazolást. Szerintem mára kvázi ügynöki tevékenységet folytat. Szerintem pénzt kap a Yetitől minden kiközvetített, szerződött ügyfél után. Amíg a konkurenciától hoz át ügyfeleket, addig a Yetinek ez jó, növeli a bevételt.
    Ha esetleg (!) lenne áremelés, pont ezért nem lehetne durván nagy. Több tízezer KÜF-ös keresne más flottát - más szolgáltatónál.
    De mindez csak az én véleményem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák