- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
A lehetőségeket nézegetve egyre jobban belezavarodok a dolgokba, úgyhogy lenne pár kérdésem. Talán másoknak is segít, ha valaki válaszolna rá.
Az alábbi kettő közül melyiket érdemes venni és mi a lényegi különbség a CPU-k között?
Tronsmart T428 Quad Core Mini PC Android 4.2 Rockchip RK3188 2G DDR3 Wifi/BT TV BOX
CPU: Rockchip RK3188 quad core Cortex A9 1.6Ghz [1.8 max. to this CPU] Mali-400MP4 GPUTronsmart MK908 Google Android 4.1 Mini PC TV Box RK3188 Quad Core 2G/8G BT Black
CPU: Cortex A9 Rk3188 Quad Core CPU, Quad Core Mali 400 GPU
Ez is frissülni fog 4.2-es Androidra, úgyhogy az nem számít.Még annyi kérdésem lenne a kezelés szempontjából, hogy a hozzá vett billentyűzeten lévő touchpad (pl. egy ilyenen) kvázi úgy működik, mintha az érintőképernyőt tapiznám a telefonon? Lehet nagyon lama a kérdés, de még nem használtam ilyet.
-
fido75
tag
Sziasztok!
T428-at hogyan lehet kikapcsolás után ismét bekapcsolni a tápkábel kihúzása nélkül?
-
fPApi
őstag
Milyen tapasztalat van az erős használatról? Azaz hogyan bírja, ha akár napi kb. 6-8 órát nézünk filmet rajta?
-
törölt tag
Szerintem a mélyreható tapasztalatokra még várni kell egy kicsit. A CPU -ban nincs különbség, hisz mindkettő RK3188. Én úgy tudom, hogy az alapvető különbségek:
-a T428 zártabb, ezáltal talán hajlamosabb a (túl)melegedésre
-nincs rajta külön otg, vagyis csak 1 usb portja van, míg a 908 -nak kettő
-más a wifi modul, a T428 "látja" az 5GHz -es hálózatokat is.
Az más kérdés, hogy ezek a különbségek mit jelentenek a mindennapi használatban. Reméljük, rövidesen kiderül. -
őstag
válasz #79335424 #57 üzenetére
Köszi a választ! Az általad leírtak alapján az MK908-as jobban megéri nekem. A másik 5ghz-es wifijéhez még új routert is kéne venni, ha ki akarnám használni. Így ez az előnye, csak további költekezésre ösztönözne Nem tudsz akkor velük kapcsolatban egy kimerítőbb tesztről sem ugye?
-
varmi2
nagyúr
Most találtam rá erre a kütyüre. Várom a tapasztalatokat. Eddig tabletet akartam venni, de elgondolkoztatott. Az ára sem rossz.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Zol77
aktív tag
Jó hír a linux váróknak:
Forráskód RK3188 -hoz. [link] -
vegyszer
addikt
várom az első beszámolókat.
Mondjuk nekem ezen akadt meg a szemem: H9 RK3188 Android 4.1.1 Mini PC Quad Core 1.6GHz Wifi Bluetooth 8GB TV Box HDMI nem egy ló ára. Bár egy jó linux kell rája.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
tvamos
nagyúr
Na, megerkezett az ODROID-U2-m... csak persze kesett egy hetet, ugyhogy en mar kulfoldon vagyok. Utoljara rendeltem barmit FedEx-szel. Vagy legalabbis sokaig nem fogok veluk bajlodni. Raadasul nagyon dragak.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
varmi2
nagyúr
Mivel tudtommal van rajta usb kimenet, lehet rá tenni külső hangkártyát? És usb hubot, mondjuk az otg kábelen keresztül?? Van olyan, ami hardverileg olyan, vagy nagyon hasonló, mint ez, de van lan port is rajta?
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
forrest85
senior tag
Az nagy gáz, sajnos én is hasonló helyzetben vagyok. Megkell próbálni, hogy postai szállítással kéred a csomagot. Bár ahogy megkaptam postán a csomagot, (nem számítógép) eléggé össze volt nyomva. Lehet, hogy nem kesztyűs kézzel mennek a dolgok postán ilyen nagy utakon, de ha ráírják vagy jelzik rajta lehet, hogy óvatosabbak.
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
-
vlevi
nagyúr
" És usb hubot?"
Igen, lehet. Nekem az Mk808 így működik, USB HUB-ba van dugva a 2TB vinyó és a vezetéknélküli bill+egér vevője. Sajnos vinyóból csak a saját táppal rendelkezők működnek, mert az eszköz nem adja ki az 500mA-t az USB portra. És ezen a táppal rendelkező USB HUB sem segít mindíg, mert ami nekem van, ótvarszutyok, az sem bírja meghajtani a 2.5" vinyót. Biztos van olyan fajta, de az enyém nem olyan
-
vegyszer
addikt
Az imént találtam, ez milyen lehet vajon?
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
vegyszer
addikt
válasz interstate76 #74 üzenetére
Való igaz, afölött el sikerült siklani.
-
őstag
Bárhogy is nézegetem, jelenleg a magyarországi 30k-s ajánlat éri meg a legjobban. Ez persze a pesszimista felfogás esetén érvényes. Azaz feltételezve, hogy a Kínából rendelt cuccra ráteszik a vámot és áfát...
-
tvamos
nagyúr
Nekem minden atjott eddig, ami postan jott, mert nem a valos erteket tuntetik fel rajta a kinai tesok.
Szoval jo az esely, hogy atcsusszan, gond nelkul!
(#77) vegyszer válasza Ance (#76) üzenetére
Ez nem pesszimizmus, hanem ugy kene mukodjon, hogy mindenki befizeti az AFA-t, mert kotelezo. Ha megsem, azt lehet ajandeknak tekinteni. Szerintem.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
janos.cs
tag
Itt is akad egy mk908.
Eddig egy Finless 1.5 (android v4.2) van rajta.
Egyetlen egy negatívum hogy adaptert kell majd cserélnem, mert a 5V 2A kevésnek tűnik.. :/
Gondol egyet a kütyü és restart!Valaki tud valami arról hogyan lehetne "virtual touch screen" rakni a kütyübe?
USB/BT centerhez kellene valahogy hozzá rendelni. -
csjohnny
tag
Itt elolvashatod az installálás menetét, viszont ami itt van kernel modul az 3.0.8-as kernelhez van:
Virtual touchscreen emulation kernel 3.0.8
Ezt a kernel verziójut installáld:
Virtual touchscreen emulation kerenl n3.0.36
Vagy a playről töltsd le a TiniCore Keymapper programot.Ezt még nem próbáltam. a Jövőhéten jön meg az MK908.
Mitől indul újra az MK?MK908 - MK808B - Measy RC11 - PS3 kontroller - Logitech C170 - 16GB SD
-
janos.cs
tag
Terminal parancsot tudsz nekem írni ide? (már ha kell)
Az a helyzet, hogy sokaknál kijött az a hiba. Pl: Antutu tesztnél gondol egyet és reboot..
Ez annak tudható be, hogy a táp gyengének bizonyult.. gyárilag 5V 2A van hozzá.. páran tesztelték 5V 3A táppal és azzal nem volt reboot a kütyün.. ez viszont változó mert volt olyan akinél ez nem jött ki.
Valaki viszont kábelt cserélt és jó lett. Én rendeltem egy [Ilyet], remélem jó lesz.van még egy [ilyen] táp is. ha ez szimpatikusabb.
-
csjohnny
tag
Letöltöd a fájlt valahová, kicsomagolod és attól függően hogy 720-as vagy 1080-as kerneled van azt bemásolod valahová egy mappába.De szerimtem mindegy melyiket választod én ugy tudom automatikusan állítódik a ko fájl a felbontáshoz.
cd paranccsal be kell lépni abba könyvtárba ahová a ko fájlt másoltad.
Például : cd mnt/sdcard/downloads (enter)Terminálban a következőket:
su (enter)
insmod virtual_touchscreen.ko (enter)Ha leakarod ellenőrizni hogy sikerült-e indítani a insmod-val a ko fájlt
lsmod (enter) letudod ellenőrizni.Evvel a rövid művelettel csak a következő ujraindításig van betöltve a ko fájlt. Ismét végre kell hajtani majd ezeket a műveleteket. Van lehetőség automatikus indításban automatizálni a betöltődést.
Én akkor lehet rendelek majd egy ilyen 5V 3A-es adaptert :5v 3A adapter
[ Szerkesztve ]
MK908 - MK808B - Measy RC11 - PS3 kontroller - Logitech C170 - 16GB SD
-
binatone
tag
Sziasztok!
Ezt [link] néztem ki magamnak esetleg valakinek van már tapasztalata vele és ez már tudhatja a fhd-t? -
törölt tag
Sztem nem ennyire egyértelmű a válasz, de a kérdés sem volt az. Biztos le tudja játszani, mert ez a gyengébb, 3066 -osoknak is megy. Megjeleníteni viszont sztem ez sem tudja (gyárilag), hiába van odaírva. Minden Antutu screenshot, amit eddig 3188 -asról láttam, ugyanúgy 1280x672 -őt mutatott.
-
vlevi
nagyúr
Tudja, mert pl. az mk808-hoz is létezik olyan kernel, ami valódi 1080p felbontásban működik, de több okból nem szerencsés.
Az egyik, hogy lassul tőle a gép, jelentősen. 720p-ben 9000pont körül kap az Antutu Benchmarkban, 1080p-ben 7000pontot. És ez érezhető működés közben is. Ráadásul ettől, mivel csúcsra van járatva, melegszik, de veszettül. Harmadrészt úgy már a 40" tévén is elég apró minden, nekem legalábbis ágyból híreket olvasni, netezni már apró. Persze ezen lehet segíteni, ha feljebb emelem a dpi-t, de akkor meg pont ott vagyok, mint a 720p-s felbontással, akkor meg minek? Csak azért, hogy széthajtsam? Inkább maradok a kisebb felbontáson. YT videókhoz az is jó, sőt 3 méterről a 40" tévén már nem feltűnő filmnézéskor az 1080 és a 720 közötti különbség. Észrevehető, de nem zavaró. Amúgy is, amit nagyon 1080-ban akarok nézni, arra ott a tévé, mert szerencsémre a samu tévé majd mindent lejátszik.
Komolyabb filmezéshez amúgy is dekikált médialejátszót lenne érdemes használni, de mintha abból sem lenne tökéletes darab. Jó régen olvastam utána, de mintha a realtek 1186 chipes lejátszók nem jól adják ki a 24p jelet (mert 24Hz-en nyomják, nem 23.976-on), az újabb Dune lejátszók pedig mintha a HD hangokkal lennének gondban. De megmondom őszintén az elmúlt hónapokban nem olvastam a PH médialejátszós fórumát, nem tudom, azóta történt-e változás ezen a téren. "Cserébe" viszont a médialejátszók nem alkalmasak netezésre, levelezésre, chat, skype, torrent, ... funkciókra.Az lenne az igazi, ha az rk3188-os eszközökre megjelenne már az Ubuntu, és akkor natív kód futhatna, sokkal jobban kihasználva a gép tudását, mint így, androidon. Legalábbis én ebben bízom.
Próbálkozások már vannak [link] De közel sem tökéletes a kép, mert nincs wifi, hw accel graphics, satöbbi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erre a megoldásra utaltam a zárójelben lévő "gyárilag" -gal. Csak nem akartam első nekifutásra ilyen részletesen kifejteni. Meg az szokott ilyen konkrétan, kényes pontra célzó kérdést feltenni, aki egyébként képben van a problémával, csak az adott típussal nem. De azért jó, hogy kifejtetted. Minél több helyen le van írva, annál kevesebbet kell magyarázni.
Ami a linuxot illeti, a GPU igába hajtása lenne az igazi áttörés. A beépített wifi modulokért nem fájna a szívem, amúgy is elég harmatosak. Linux kompatibilis usb -s wifi meg sztem mindegyikkel megy. -
janos.cs
tag
Az van hogy a "Virtual Touch" bekapcsoltam Terminalban, az eddig rendben is volt.
Majd indítottam bt/usb centert minden be kapcs, emulació rendben.
VISZONT! Gombokat nem lehet mappolni! valami nincs rendben.. valami még hiányzik hozzá mert nem teljes a "Virtual Touch". :/ szerintem a .ko file mellé még kell valami. -
RVR400
veterán
Tegnap sikerült 86 dollárért licitálnom egy ilyen RK3188-as cuccra. Van vele valakinek rossz/jó tapasztalata?
Volt bedugós RK3066-os cuccom, a szomszédomnak lepasszoltam jó áron, így gondoltam, hogy beleölöm a pénzt egy ilyenbe. LAN, optika, talán jobb lesz.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Az a helyzet, hogy páran írogattunk már erről a cuccról, de senki nem mert még belevágni, mert jónak tűnik, de nem tudjuk, mi van belül. wifi, bt chip, ilyesmi.
A nagy antenna, a sok USB csatlakozó, és az ethernet dugó, spdif kimenet mindenesetre bíztatóan néz ki. És az is, hogy a tápcsatlakozó is normál táp, nem USB.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest