- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz interstate76 #2239 üzenetére
Bocs, átsiklottam, csak most vettem észre. Én arra tippelek, hogy a romból hiányzik vmi touch emulációs izé funkció. Ezt a feature -t szokták írni a custom romoknál, de a pontos működését nem ismerem.
-
ftibor
csendes tag
válasz egykettő #2245 üzenetére
A linkelést nem próbáltam.
A mount bind-el próbálkoztam tegnap, csak szerintem rosszul adtam meg a parancsot.
A Mount Folder appal is próbáltam, hibát nem ír ki, de valamiért mégsem csatolja be.
Ma délután, ha hazaérek még próbálkozok egyet.
Az umount-al simán le tudom választani a vinyó partíciót, csak a mountolással van valami gányaság, régen használtam már linuxot, de utánanézek.
Elvileg a /dev/block/sdax-et kellene mountolnom, de ha nem, akkor valami írja meg, hogy hülyeséget csinálok.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
-
egykettő
aktív tag
Ha jól tévedek kb. így kéne kiadni a bind mountot, de nézd át a man mount ide tartozó részét ha gáz van, elvileg ez nem túl bonyolult:
mount -o bind /mnt/usb_storage/USB_DISK0 /mnt/sdcard/usb_storage/USB_DISK0
arra ügyelj, hogy előbb létre kell hoznod a mappát: mkdir /mnt/sdcard/usb_storage/USB_DISK0 !
Jogosultsággal azt hiszem nem lehet gondod.
Ezt a progit is megnézheted(#2249) Somatom: "A teljes mappaszerkezet kéne, ez viszont nem létezik, amíg nem csatlakoztattad a tárat." -> ezt nem teljesen értem, hogy miért ne lenne csatlakoztatva hisz meg akarja osztani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz egykettő #2256 üzenetére
Ha a rendszer leválasztja a meghajtót, akkor a csatolási pont mappáját is megszűnteti. Nem általában, hanem a miniPC -knél, a vold.fstab szerint. Kipróbáltam, hogy ha én választom le umount -tal, akkor a rendszer már nem látja, de a mappa ott marad, nem törlődik. Ezért nem szűnik meg a tálcán a csatlakoztatott meghajtó jele manuális leválasztás után. Ha megnézed úgy, hogy még nincs csatlakoztatva semmi, akkor láthatod, hogy még a mappa sem létezik, amihez csatolná. Nekem is fura, de a csatolási pontok mappáit csak akkor hozza létre, amikor csatlakoztatsz egy eszközt. Aztán csatolja.
-
egykettő
aktív tag
válasz #79335424 #2257 üzenetére
Az a baj, hogy még nincs előttem egy ilyen kütyü, meg úgy alapjában véve nem értek az android shell részéhez, a linuxhoz is alíg, így nem látom át igazán.
(#2258) ftibor: más ötletem nincs már, valami trükk kell legyen, én a helyedben még körbekérdeznék huppon, vagy freaktab esetleg xda. -
ftibor
csendes tag
-
-
TripleB
senior tag
Konkétan olyasmi oldalakra gondoltam, mint amit géeles is linkelt.
Köszi, géeles!"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
nextman
aktív tag
Es milyen minosegben jonnek ezek az online filmek? Van olyan, ami a 720p-t eleri?
Mert akkor felesleges mar letolteni
-
interstate76
addikt
válasz nextman #2269 üzenetére
Nem jártam még így korábban, de most elakadtam rom frissítés közben - szerintetek hol a hiba?
1. USB hibakeresés kikapcsolva.
2. Connect to PC bepipálva.
3. Reset gombot nyomva, OTG portot használva csatlakoztatom a laptopomhoz, a Win7 nem ismeri fel, frissítem a drivert, majd újraindítom a windowst és kihúzom az eszközt.
4. Újraindítás után újra flash módban csatlakoztatom, a Win7 felimeri, de a Flash Tool azt írja ki, hogy "No Found RKAndroid rock usb" és itt vége(m).Rejtély, vagy valami elképesztően egyszerű dolgot rontok el?
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
törölt tag
válasz interstate76 #2270 üzenetére
Elvileg nem. Másik port, másik kábel. Ezek szoktak még hibát okozni.
-
sazabi
aktív tag
Sziasztok
mk908ii
NAS-t szeretnék mountolni. Odáig jutottam, hogy mount managerrel mountoltam a nas egyik könyvtárát, olvasni tudom, könyvtárat létrehozni ok, viszont file tartalmat írni nem tudok.
Tud valaki ajánlani egy romot amiben ez rendesen működik?
-
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Lenne 4 kérdésem:
- A dobozka a rádugott magyar kiosztású USB-s billentyűt "angol"-ként kezeli. Hol lehetne átállítani?
- Kezeli-e az android az USB-s DVDolvasókat?
- Olvastam, hogy androidos okostelefonnal is lehetne távirányítani. Melyik progit érdemes kipróbálni? (lehetőleg ne wifin, hanem bluetooth-on működjön.)
- Melyik videólejátszót érdemes letölteni, ami több formátumot támogat, mint a gyári app?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
egykettő
aktív tag
Ha Android alatt létrehozol egy fájlt a NASon abba tudsz írni, de egy régebben\máshonnan a NASra került fájlt nem tudsz szerkeszteni?
A nast smbén éred el?
Amikor beállítod ezt a 0777 jogot nincs valami pipa ami ezt rekurzív/öröklődő módon beállítja a mappán belül lévő objektumokra? Tehát érted, lehet csak a mappára kaptál írási jogot így az új mappákat tudod írni de a régieket nem. -
DeSanto
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ezt érdemes megvenni?
-
interstate76
addikt
válasz DeSanto #2280 üzenetére
Ez használt vagy új?
Ill. én őszintén szólva beazonosítani sem tudom (persze hozzáértőbbeknek lehet, hogy menni fog), márpedig olyan típust nem szabad venni, amelyiknek nincs közösségi támogatása. Nekem tegnap custom ROM-ra volt szükségem, és - attól eltekintve, hogy bénáztam az usb-portokkal - gyakorlatilag percek alatt kész voltam és most egy 1080p-s ROM-ot próbálgatok, ami ha nem tetszik, akkor pillanatok alatt lecserélem - na ez az, amire egy közösségi támogatással nem rendelkező eszköznél nem lett volna lehetőségem.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
törölt tag
válasz interstate76 #2281 üzenetére
Ne viccelj! Ott ordít az azonosító a chipset -nél. Allwinner A20. Szerintem ennyi elég. Te vennél ilyet? Én tuti nem.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
-
DeSanto
őstag
válasz interstate76 #2284 üzenetére
Nem tudom, ez miért rossz?
Hol lehet olcsóbban jobbat kapni?
PC-nél nincs gondom a dolgokkal de ezekhez hülye vagyok.Azt tudom hogy nekem ez semmi másra nem kell csak youtube, meg avi,mkv.
Telefonról vagy PC-ről internetezek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DeSanto #2285 üzenetére
Technikailag pl. azért, mert gyengébb a GPU. A20 -ban csak MP2 -es a Mali, míg 3066 -ban négy szálas, MP4. Igaz, hogy alapból az A20 -ban magasabb órajelen jár, de ez egyrészt nem pótolja a hardveres hiányosságot, másrészt 3066 -on egy OC kernellel könnyen orvosolható. Ezzel el is érkeztünk a már korábban is említett, másik problémához. Nincs hozzá annyi custom okosítás és mi sem tudunk segíteni. Gondolhatod, hogy nincs ilyenre szükséged, hisz nem akarsz extrákat, csak gyárin szeretnéd használni. Lehet, hogy szerencséd lesz, de az általános tapasztalat az, hogy ez az egyébként egyszerű kívánság a legritkább esetben teljesül.
Ami pedig a távlati terveidet illeti, én inkább vennék egy 4magost és egy "buta" TV -t a smart helyett. Sztem árban és tudásban is jobban járnál.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz DeSanto #2285 üzenetére
A lényeg, hogy 2 magosban az RK3066-ossal szereltekkel (pl. MK808, MK808B) jobban jársz, ha 4 magost veszel 2 gb rammal, akkor meg még jobban.
Ha nem szeretnél stick formátumút, hanem dobozosra hajtasz, plusz itthon szeretnéd megvenni, akkor szerintem ez a legjobb vétel. A baj csak az, hogy ugyanannyit kell rá várni, mintha Kínából rendelnéd meg, viszont lesz hazai garid, ha türelmes vagy, és jó áron is van.
-
DeSanto
őstag
válasz interstate76 #2288 üzenetére
Köszönöm!
Pontosan ugyan ezt néztem ki kicsit olcsóbban.Somatom: Köszönöm a felvilágosítást! Igazából arra is gondoltam hogy egy sima 3D-s tv-t veszek (a "simább" képért mert nekem a "hagyományos" akadozik) smart nélkül +1 ilyen kütyüt.
-
törölt tag
válasz interstate76 #2288 üzenetére
Valamit benéztél. Neki hagyományos TV -hez kell. Arra nem jó a 808. 3066 -ban a belépő szint sztem a Measy U2C. Finless 1.7 -tel atom stabil. Sajnos wifiben nem bajnok. Szóval amit írsz, hogy olcsóbban is van ilyen, már nem biztos, hogy igaz. Nézd meg a leosztást! IR táv, AV -out. Sztem ez 3066 -on sem a belépő szint. Ez olyan Minix X5, bár ha jól tudom, abban sincs beépített IR. Más kérdés, hogy kell -e egyáltalán, amikor egy 2,4Ghz -es táv is filléres tétel. Egy 3 dolláros lan adapterrel sztem a Measy is jó cucc. Én még a 4magos mellett is szeretem használni.
-
interstate76
addikt
-
sazabi
aktív tag
válasz #79335424 #2277 üzenetére
(#2277) Somatom
"Hogy derült ki számodra, hogy alapból hozzáadta?"
Hozzáadtam a mountolási pontot és amikor utólag szerkeszteni akartam már hozzá volt adva.(#2279) egykettő
Mount manager appban cifs beállítással tud kapcsolódni smbvel nem.
Filet és könyvtárt létre tudok hozni, de pl új filebe írni már nem tudok.
Meglévő filet tudok szerkeszteni. lol. -
törölt tag
Ja, így már értem. Két, külön dologról van szó, csak hasonló a témakör, ezért kicsit összekeveredtünk. A Mount Managernek ehhez nincs köze. Ha jól értem, Te egy automatizáltan futtatott shell parancsról beszélsz. Én is használok ilyeneket, csak nem Tasker -rel. Nálam az E-Robot játszik. Kezeli a Tasker pluginokat, innen tudom, hogy a Mount Manager is az, mivel megjelenik a külső alkalmazások között.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gondolom, elírtad, hogy új fájlba nem tudsz írni. Arra gondoltál, hogy új könyvtárba. Ha TotalCommander -ben (+lan plugin), vagy Solid Explorer -ben SMB -ként csatolsz, akkor működik? Még valami eszembe jutott. Ha a TotalCommander beállításainál nincs kipipálva a "root jogok használata mindenhol", akkor tud ehhez hasonló, "tréfás" dolgokat művelni.
-
sazabi
aktív tag
válasz #79335424 #2298 üzenetére
Nem írtam el. Mount managerrel mountolva total commanderrel es file explorerrel is ugyanezt csinálja.
Könyvtárat létrehozni tud, filet létrehozni tud, filebe írni nem tud.
Total commander lan pluginnal működik rendesen, de a célom az lenne hogy bemountoljam és tudjak nassal torrentezni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az SMB -t nem megoldásként gondoltam, hanem hibaszűrésnek. Azért furcsa ez a jelenség, mert Mount Managerrel csatolok NAS -t és tökéletesen működik. Ezt a fájlba írást nem értem. Ha egy fájlba írsz, akkor tulképp a fájlt szerkeszted. Vagy rosszul gondolom? Te csatolt mappa alatt egy teljes megosztást értesz, vagy csak annak egy mappáját? Én mindíg megosztást, vagy a teljes merevlemezt csatolom. De ez NAS -tól is függ. A Zyxel NSA210 -nél, ha a teljes lemezt csatolom, akkor Androidon 0 méretű, ismeretlen kiterjesztésű fájlként jelennek meg a mappák. Ott csak a megosztások külön-külön csatolása játszik. Winen működik a mappakezelés akkor is, ha a teljes lemezt csatolom. A 310 -nél viszont ha a teljes lemezt csatolom, akkor Androidon ugyanúgy írhatom - olvashatom az alatta levő megosztások mappáit, mint Winen. Nem jöttem rá a különbségre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest