Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz Predator2 #2105 üzenetére

    Leírnám akkor én is, mi történt valójában:

    Predator2 megrendelte ezt a gépet:

    HP ProBook 440 G3 - P-C i5-6200U (2.3GHz), 14.0" HD AG LED, 4GB, HDD 500GB, WIFI, Bluetooth, Webcam, Fingerprint, Std Kbd, ACA 45W, BATT 4C 44 WHr, Warranty 1/1/0 EURO - FreeDOS
    PN: P5S53EAR#ABT
    SN: 5CD60479K*

    Vásárlás ideje: 2016.10.26.

    Nem azt a gépet vásárolta meg, amit korábban ide belinkelt!

    Futárral kérte a szállítást, mert nem tudott személyesen eljönni érte. Nem az utcán vette át a rokona, hanem a GLS futártól vette át házhoz szállítva. Ez már a második ferdítése ebben a történetben Predatornak.

    A gép ára 139 900.-Ft volt. Aki kicsit is ismeri az árakat (mennyibe kerül egy Probook 440-es i5 procival), az tudja, hogy kb. 200e Ft-os gépet vett 140-ért, ami szerintem nem olyan rossz vétel. A gép RENEW termék új állapotban és az új gépekre vonatkozó gyári garanciával, ez minden hirdetésemben ki van írva az első HSZ-ben részletesen. A hirdetés szövege itt a Hardveraprón korlátozott méretű, oda nem fér ki, ezért van HSZ-ben. ITT LEHET ELLENŐRIZNI. A többi hirdetési oldalon, ahol sokkal több karakter írható be, ott a hirdetés szövegében található. Ez sok-sok éve jól bevált megoldás, nem szokott félreértés lenni belőle. Itt sem ez volt a probléma. Ezért nem értem, miért keverte bele a renew kérdést, hiszen tudta, hogy renew terméket vásárol. Harmadik ferdítés.

    A probléma a billentyűzet volt. Első körben a vevő is azt akarta, hogy legyen benne eredeti magyar billentyű, én is ezen voltam. Egyébként itt megállnék egy pillanatra: a hirdetésben az volt írva, hogy magyar billentyűzet. Ez igaz is, mert az eredetileg külföldi billentyűt teljes értékű magyarra csináljuk meg West-féle speciális 3M fóliaszettel. Ez nem egy sima billentyűmatrica, hanem minden géptípushoz külön legyártott méretpontos termék, amire 5 év kopásgarancia van. Több ezer gépet adtam már el így, a 60 ezer forintosaktól a 400+ ezresekig. A világító billentyűket is megcsináljuk, és világítani is fog magyarul.

    Ez a megoldás mindenkinek megfelel, figyelembe véve azt is, hogy mennyivel olcsóbbak ezek a gépek a listaárnál. Rengeteg évek óta visszajáró vevőm van, sőt intézmények, iskolák is vásárolnak ugyanígy magyarított billentyűzetű gépeket, és nincs probléma velük.

    Íme 1-2 példa:

    Ez egy eredeti magyar billentyűzet (Probook 430):

    Ez pedig a mi általunk megcsinált magyar billentyűzet (szintén Probook 430):

    Látni, hogy nincs lényeges különbség.

    HP Envy billentyűzet, világítós:

    Én a vevőimmel mindig a megoldásra törekszem, ha probléma adódik. Itt is így volt. Ha Predator azt akarta, hogy visszavegyem a gépet, visszavettem volna, de nem fogadta el, hogy ennek átfutási ideje van, és nem kapja vissza azonnal a pénzt. Nem csak nálam, minden kereskedőnél így van. Ezért abban maradtunk, hogy jó így neki egyenlőre a gép, és használni fogja amíg külföldön lesz. Amikor hazaér szól, és megnézem mennyi egy magyar billentyű bele és kicseréljük.

    Közben telt az idő, ahogy most is telik, ezt érteni fogja, miért írom. Amikor aktuálissá vált, rámírt, hogy kellene a billentyűcsere. A magyar billentyűzet általában 8-9 ezer forint szokott lenni egy Probookhoz a swissparts-nál (viszonteladóként), ezért most is erre számítottam. De sajnos a duplájáért tudták csak beszerezni a Probook 440-esbe. Ezért javasoltam, hogy 8 ezret állok belőle és ki is cserélem neki, viszont a régi billentyűzetet kérem vissza. A 16 000.-Ft sok lett volna, nincs annyi árrés a gépen. Akkor inkább tényleg visszaveszem, mert ennyiért pár nap alatt el tudom adni. De mivel hónapok teltek el és azóta használja a gépet, a visszavásárlás most már nem megy. Ez gondolom érthető.

    Pár hét elteltével írta, hogy oké, legyen így, fizessem ki a 8000.-et. Örültem, hogy végre megegyeztünk és megoldás született, és elutaltam neki a 8000.- forintot, ő pedig megígérte, hogy visszaküldi a régi billentyűzetet, amit már lassan fél éve használ. Még a postaköltséget is utaltam volna, csakhogy Predator2 amióta megkapta a pénzt, nem válaszol az üzeneteimre, és nem küldte vissza a régi billentyűzetet sem. Pedig aktívan jelen van ma is itt az oldalon.

    Szerintem azóta is a régi billentyűvel használja a gépet, mert tökéletesen megfelel, és valóban magyar nyelvű. A 8000.-et meg eltette, és nem vett új billentyűzetet sem. Ezek után azt állítani hogy én vertem át, szerintem erős túlzás.

    Én már azt se bánnám, ha megtartja a régi billentyűt és beljebb van 8 ezerrel, csak ne állítson olyanokat rólam, amik nem igazak. Hála Istennek egyedüli eset, és remélem nem ez alapján ítélnek meg a tagok, hanem a többi, több száz sikeres és mindkét fél számára előnyös, pozitívan zárult üzlet után.

    Arra kérem, hogy ha hozzáfűzni valója van, privátban keressen, itt nem fogok válaszolni, nem követem ezt a topicot.

    [ Szerkesztve ]

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

Új hozzászólás Aktív témák