Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • angclung

    csendes tag

    válasz PHM #1984 üzenetére

    "Az előre utalásnak és az utánvétnek pontosan ugyanannyi a kockázata, csak ez utóbbi jóval drágább."

    Ez nem így van. Mindkettőnek van kockázata, de utóbbinak jóval kisebb (legalábbis a vevőre nézve).
    Természetesen a csomagba is lehet mást tenni, de míg előbbi esetben a csalónak az égvilágon semmi dolga, azon kívül, hogy zsebre vágja a pénzt, utóbbi esetben venni kell neki a fáradságot, becsomagolni a terméket, elmenni a postára, stb. (Ráadásul utóbbi esetben később a csalás ténye is jobban alátámasztható, mivel ha a csomagot átvételkor kibontani nem is lehet, azért lehet készíteni fényképet, videót, a csomagot lehet kibontani tanúk előtt, stb.)

    "az utóbbi időben elharapódzott azon szokás, hogy bizalmatlanságra hivatkozva utánvéttel kéri a csomagot az ártatlanja,majd ilyen-olyan okokból cseszik azt átvenni"

    És az nem harapózott el, hogy előreutalást követően egyesek lelépnek a pénzzel?

    Döbbenetes számomra, hogy miközben az eladó bizalmatlanságra hivatkozva kéri az előreutalást, ő azért simán elvárja a másiktól, hogy csak úgy bemondásra utaljanak át neki sok ezer vagy tízezer forintot."

    "Ha pedig előre kéri az eladó a postaköltséget, (ilyen esetben oda-vissza)
    el van hűlve, hogy milyen drága és megpróbálja belealkudni az árba.
    Nos, az ilyen ember, ha nem tud kicsit körülnézni, valamint nem képes
    átgondolni a biznisz várható előnyeit/hátrányait, szerintem nyugodtan
    menjen be a boltba és ott elégítse ki a szükségleteit."

    Fel lehet ajánlani, hogy előreutalással a termék ára ennyi és ennyi. Postai utánvéttel pedig erre jön a postaköltség. Aztán a vevő majd eldönti, hogy melyik opciót választja (én az utóbbit ajánlanám). De legjobb a személyes átadás-átvétel, ha erre van mód.

    És ha a vevő ilyen módon nem tud üzletet kötni, hát ő is átgondolhatja a biznisz előnyeit/és hátrányait, és szerintem nyugodtan próbálkozhat ő is használt kereskedésben túladni a portékáján.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák