Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frigetrus

    senior tag

    válasz kiskornel #1128 üzenetére

    Hát nemtudom, nekem, tudom nem a legnehezebb gépem van (D40 + 18-55 vagy 55-200-al) és egy soligor lg-30-as állvány aminek nagyon hasonló a gyorstalpa. Mondjuk ott a csavar tetején fémből van az a kis "gyűrűszerű" amit kézzel elég erősen meg tudok húzni, de esetleg egy kisebb fogóval is rá lehetne segíteni, bár úgy még nem próbáltam. Ha rendesen rá van tekerve akkor nem tudna sehogysem leesni a gép. Elfordítani, volt hogy már sikerült, de csak azért, mert nem lazítottam ki az álványon a vízszintes fordulást leszorító "kallantyút" és úgy erőből sikerült valóban elmozdítani a gépet. Egyébként a én gépem setén nincs természetesen lyuk a kis pöcöknek, mint a kameráknál, de a műanyag úgy van kiképezve, hogy egy nagyon picitbe tud akadni, és ha sikerül is elfordítani a gépet akkor is nagyon kevés holtjátékot enged mivel a pöcök be tud akadni.
    Ebből következhetne, hogy mekarcolja a gépet, nos ezzel sem volt eddig gond, főleg hogy a váz külseje "durvább" felületű még csak észre sem venni ha netalántán karcos lenne, de lehet mefogadom a tanácsodat, és kiszedem a pöcköt.
    Egyébként a pozitívum az én álványomban, hogy bár a fej műanyag, de eléggé masszív, és jó tömör. Jahm, egyébkét igazad van , hogy maga a cseretalp az általad kommentált állványhoz eléggé kis felületen érintekezik, az én álványomnál sokal jobban megoldották ezt. ha érdekel linkelek majd képet.
    Köszi a választ, csak aggodalmam volt, hogy mi gond lehet, most már jobb így. Szia

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák