Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Janos46 #32793 üzenetére

    a start gcode sem mindegy. Ha nincs induláskor egy csík húzás vagy hasonló fejtisztító lépés, hanem rögtön nyomtatni akarsz, akkor még nincs meg a megfelelő nyomás a fejben és kevés anyag jön, ami persze úgy kihagy, nem tapad jól. Ez azért van, mert előző nyomtatás végén még egy kicsit általában csorog ki. Egyébként, ha nem használsz brimet, akkor is nagyon ajánlott egy skirt a tárgy körül, pont azért, hogy még ott normál körülmények közt beinduljon a nyomtatás és csak utána fogjon a tényleges tárgyhoz.

    #32794Saccco
    semmi gond nincs a gluestick-kel, tökéletesen működik nekem üvegen. 40 for környékéig szinte le sem lehet feszegetni róla, 25 fok körül meg magától elválik általában. Nagy tárgyagnál, ha sokat használok a hosszú nyomtatás miatt, akkor van hogy a végén le kell ütni a tövénél, hogy felváljon. Sima, bevonat nélküli felületen jó. Bár a teljesen tiszta üveg is jó lehet pla-hoz 60-70 fokos aszasllal (a valós hővok valsz kevesebb felül). A matt üvegre pedig kell a gluestick, mert anélkül nem tapad elég jól, viszont a leheletnyi gluestick láthatatlan, nagyon faja matt felülete lesz a tárgy aljának is, nem pedig fényes. Ezért haszánlom. A videóban helyette a saját híg oldatukat ajánlgatják, én meg vizes szivaccsak kenem el a gluesticket :D

    Régen nagyon ment a hajlakk, de az rárakódik mindenre körben, a szobában, ahogy ráfújják. Ahelyett sokkal jobb gluesticket kezelni.

    Amúgy nem tudom miért, de sehol nem kapni a színes nebuló sticket, amelyik nedvesen lila. (könnyű látni, ha valahol még van lemosás esetén) Biztos "chiphiány". A szemetek kék kupakot tettek a sima átlátszóra, hogy megtévesztő legyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák