Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pew

    tag

    válasz dugesz77 #26622 üzenetére

    Haha, igaz. :D Akkor még egy kis kiegészítés főleg Alexnek, segíteni akarok, remélem tudok is, mert mire beletanul ebbe az ember az sok sok idő egyedül + én is innen is kaptam és kapok is ötleteket/tanácsokat.
    Arra is elég lehet az Ender 3 Pro pl 200 ért plusz üveglappal és fúvókákkal EUból, ha kell link szólj(atok)nyugodtan. A mostaniak már 32 bittel mintha legalább egy régebbi csendes stepper driverrel jönnek(mondjuk ezt majd megírom szerintem, rendeltünk egyet ajándékba, remélem már kitisztult a raktárkészlet) talán csak a műanyag extrudere értelmezhetetlen még mindig+1 dolcsiért 4 rendes rugó hogy szintben is maradjon... Friss firmware ingyen + ABS/PETG vázelemhez kell egy ideiglenes karton doboz vagy akármi felügyelettel. A PLAt bírjaa gyári PTFE, esetleg más anyaggal mell vigyázni, de ha csak darabot gyártani kell egy másikhoz, és nem ezzel akarsz darabokat gyártani hónapokig akkor belefér...
    Vagy 200+600-800$ tanulás után vagy 350+fejlesztés mert hátha+600-800(vagy kicsit kevesebb, de ahhoz szét kell kapd félig az első nyomtatót, és lesz majd egy a végén) szerintem.
    Kicsit belelátva már én biztos nem vennék 130 ért gépet ami jónak tűnik, hanem egyet tanulni olcsón es egyet ami jó is. Minden másra ott vannak a prosumer Craftbotok és társaik, amik működnek olyasmi “out of the box” ahogy szeretné az ember , csak hát azok meg mé annyik ha a kínai corexy csak 350$ 😀😀 És ezeket a saját hozzáállásomból kiindulva írom, no offense😀 Ha lett volna kezdetnek annyi pénzem biztos én is ilyesmi 100-150 közötti nyomtatót vettem volna, mert lelkesen vetettem bele magam a témába. De utólag is inkább egy Ender, és spórolok egy olyanra ami jó is lesz(Értsd sájat célra, amire én használom, na ez az ami miatt aztán végképp jobb egy open source, ami mondjuk vagy gyorsan nagy dolgokat nyomtat, vagy kisebbet precizen, vagy ilyen anyagra optimalizalt vagy stb... helyből ilyenre építve és nem egy köztes foltozgatás hátha jó lesz) Ha hobbyra kéne, mint nekem, talán működhetnek ezek a köztes gépek, mert azt mókolni kell, ahhoz meg tanulni, úgy meg nettó fejlődsz picit több “bukással”. Egy fix célra csak szenvedés lenne szerintem, de mindenesetre kielégítő semmiképp. Nekem csak a szabadidőm múlik azon ha valami nem jön össze elsőre és nem a projektem/pénzem/munkaidőm/ahhoz szükséges dolgok...
    Nyilván az Ender se tökéletes, félre ne értsetek. Tanulni, kísérletezni jó + elfogadhatóan nyomtat, nem rosszul, sőt, de nem tökéletesen. Ami baja van arra viszont kb egyből van megoldás, mert mindenki is ismeri, nem mint egy Sapphire Prot.

Új hozzászólás Aktív témák