- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcias
őstag
Sziasztok!
HTPC-t szeretnék építeni, és ebbe kellene HDD. Több embert is megkérdeztem, és mindenki mást ajánlott. A ház maga egyébként egy Antec Fusion lenne, amiben a tesztek alapján jól vizsgázott a rezgéscsillapítás gyárilag is, ezért én 3,5ös merevlemezekre gondoltam (1 vagy 2 db). Sokan lebeszéltek róla, hogy inkább 2,5öst tegyek bele átalakítókerettel. Nem tudom, mi legyen. Azt is hallottam, hogy a 3,5ösek sem egyformán hangosak. Azok közül milyet érdemes venni? Köszi -
marcias
őstag
Na, akkor hogy végre eldöntsem magamban (persze ez is szubjektív kérdés/válasz lesz):
Ha 1-10-es skálán lehetne osztályozni egy WD 320GB RE2-es (rezgéscsillapított) és egy átlagos 80-160GB-os noti-HDD-t zajszint szempontjából (10-es a leghalkabb), akkor melyik hány pontot kapna? És mennyit kapna az átlag JÚZER gépében lévő átlag 3,5-ös? Köszi
[Szerkesztve] -
marcias
őstag
Sziasztok, kizárólag hálózati adattárolásra kellene egy vinyó, és erre a Hitachira gondoltam, mert olcsó: HDP725050GLA360. Tehát nem szempont az elérési idő, a sebesség, viszont jó lenne, ha halk és hűvös lenne.
-
marcias
őstag
válasz audi100td #10208 üzenetére
Helo! Beszereltem az 500GB-os Hitachit a gépbe, amiről pár napja beszéltünk, és SATA kártyán keresztül van megvalósítva a kapcsolat. Nagyon jól működik a dolog, nem kellett SATA1-re sem visszaállítani. Most egy régi Seagate 20GB-os a rendszervinyó (XP). Egy kisebb adag felmásolása után 43 illetve 45 fokos hőmérsékleteket mutatott az Everest, tovább nem hevült. Ez még normális érték? Vagy kezdjek el gondolkozni valami plusz hűtési megoldáson?
Más: a windowsban bekapcsoltam, hogy 3 perc után kapcsoljon le a vinyó (data server a gép, így csak időnként van használva). Illetve BIOS-ból is be lett állítva, hogy 2 perc tétlenség után kapcsoljon ki. Ez remélem hatásosan visszafogja majd a melegedést.
[ Szerkesztve ]
-
marcias
őstag
válasz f4lcon #10211 üzenetére
Nekem nagyon szimpatikusak az SSD-k, rendszerpartíciónak idővel ideálisak lesznek, de ma még szerintem túl drágák. Persze, ha nem számít a pénz, akkor ajánlható lehet egy min. 64-es SLC SDD, Intel vagy Samsung, de a Samsung F1-esek nagyon gyorsak, és nem túl drágák, mondjuk egy 640-es ideális lehet. Én ma vettem egy 500-as Hitachit, az inkább a cool&quiet kategória.
-
marcias
őstag
válasz f4lcon #10213 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy milyen az az SSD. A Trascend MLC vackai már tényleg elég olcsón elérhetőek, de igazán jók sokba fájnak, pl. Intel X25, ha jól emlékszem. Javaslom, hogy keress rá PH! tesztre, mert ott is ezt boncolgatják, megéri-e az SSD a felárat. RAID-del nincsen személyes tapasztalatom sajnos, ehhez mástól kell tanácsot kérned.
- Szóval legolcsóbban szerintem az F1-gyessel jönnél ki,
- raid mellé is kéne venned egy új vinyót, ez esetben szóba jöhet a Hitachi, mint háttértár.
- Egy jó SSD lenne a leghalkabb/leghűvösebb/leggyorsabb, és messze a legdrágább megoldás -
marcias
őstag
válasz Sk8erPeter #10215 üzenetére
Én is pont erről beszélek. Nem istenítettem az SSD-ket, de tény, hogy minden egybevetve, a drágaságát nem számítva jobb, mint a HDD (fogyasztás, zaj, melegedés, érzékenység, és sebesség). Továbbá tegyük hozzá, hogy még nem kiforrott technológia, valószínűleg tovább fognak gyorsulni, nőni, és az áruk is csökkenhet eközben.
Maradjunk annyiban: Igéretes. -
marcias
őstag
Keveset fogyasztó, lehetőleg halk, 1-2TB közötti HDD-t keresek, a sebesség nem számít. Melyiket ajánljátok? Köszi
-
marcias
őstag
Sziasztok, egy gyors kérdés: az összes 3,5"-ös WD Mybookban 7200-at pörgő vinyók vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest