- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz szasanyi #21601 üzenetére
[link] itt lehet olvasni Abu mester komentjeit amiből kiolvasható melyik vga mit jelenit meg. De summázva nem úgy van az, hogy az ati 4xxx széria azért gyorsabb mert dolgokat nem jelenit meg.
Napok óta "hülyited" itt a népet. Most, hogy önigazolsz vagy csak ennyire fanatikus vagy nem tudom. Nem is érdekel. Viszont fél igazságokkal ne rakjunk teli egy szakmai totyikot.
Még mielött velem elkezdenél vitatkozni fordulj Abu-hoz és igazadról győzd meg őt. Ha sikerült mond el mi a verdikt.Amd - Radeon - Ryzen
-
tag
Most akkor a dupla magos 2.8 procim nem hajtana ki egy 9800gt-t???de akkor mi hajtaná ki?ennyivel jobb egy core 2 dou?az E6320 1.86Ghz,4MB cache jóval többet tud mint az enyém?
-
Chapel
addikt
válasz szasanyi #21601 üzenetére
Szal azt akarod mondani h akár 9800GTX+ is jó választás? Azt hittem egyértelmű hogy ati
Csak h tiszta legyen a kép a srác vga-ját beszámítják (én is ezt csináltam) így az árak
Gainward 9800GTX+ 512MB Bliss (a bevett kártya utáni árak) 26k
Sapphire 4850 512mb dual slot hűtés 28k.
Ezek tükrében? atikat ismerem,de az Nvidiákat nem,szal thx
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
szasanyi
félisten
válasz Chapel #21606 üzenetére
Valóban igaz, hogy a HD4850 technikailag fejlettebb, és precízebb számítást és megjelenítést végez. És jó is lehet, ha valamikor a driver is jó lesz hozzá, addig meg a NV kártyái azok, amelyekkel problémamentesen lehet játszani. Persze van akinek nem számít, hogy akadozik a kép, csak meg legyen a tesztprogrammal kimutatható +X % a másikhoz képest... Ne olyanokra hallgass akik olvastak róla, meg láttak ilyen kártyát képen, hanem olyan véleményét vedd figyelembe akik min2t használták! Aztán dönts el te, melyiket gondolod jobbnak.
És még mielőtt vkinek kétsége támadna, és hülye hsz-okat írna válaszként: nekem mind1 ki mit vesz. Sem ATI sem nVidia részvényem sincs, sőt nem is vagyok kereskedő, hogy bármelyik eladása részemre befolyásoló tényező lenne. Saját tapasztalatom alapján mondom ezt, mire végül megelégelem a sz@rozást a HD4850 kártyával (és CCC driverrel, hotfixel), ahelyett, hogy játszottam volna úgy, ahogy kéne. Nagyon nem érdekel ki mit gondol erről, mert ez tény. Előtte a 96GT-vel, és utánna a 98GT-vel semmilyen hasonló problémába sem ütköztem ua. rendszerrel. És mások voltak (vannak) hasonló véleményen, így azt gondolom, hogy azok akik egyértelműen az ATI HD 4xxx kártyáit favorizálják egy cseppet sem elfogulatlanabb és korrektebb véleményt tesznek közzé - esetleg úgy, hogy a büdös életben ilyen kártyát nem használtak. No, ezen is el lehet ám gondolkodni. -
Steve-0
őstag
A HD4830 kb mennyivel gyorsabb mint a HD4670?
köszi.
-
lsc
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
válasz szasanyi #21608 üzenetére
4850-m nem volt. Volt viszont más ati vga-m (több fajta is). Soha semmiyen problémám nem volt a driverrel. Az esetek többségében másnak se. Akinek meg volt 99% user error volt a problémaja. A maradék 1%-ban hibás volt a kari. Csodák szerintem nincsenek.
Az, hogy volt mindkét karid egy dolog. Mint ahogy az is, hogy összes szakmai újság írója arra jutott amire a ph-n a teszterek [link] az meg nem elhanyagolható tény.
De ugye már itt az elözöekben írt csúsztatást nem vázolod mi az amit a 4850 nem jelenit meg és ezért gyorsabb. Hiszen Abu leírta amit erről tudni kell, linkeltem is.
Nem jó hozzá a driver. Lehet. Viszont minden hónapban van, nem kell rá 1-1,5 évet várni.
A ph-s cikk konkluziója külön megér több átolvasást. De igazad van mindenki azt vesz amit akar.Amd - Radeon - Ryzen
-
szasanyi
félisten
válasz Gyuri27 #21614 üzenetére
Szerencsére a leglényegesebb elemeket leírtad te is, ami pozitív kritika. Végre. És úgy van, mindeni elmondja mit hallott, olvasott meg tapasztalt. Aki érdekel elolvassa, akit nem... de végül mindenki olyat vesz, amilyet akar. De ezzel már csak önmagam ismétlem.
Isc okosan megmutatta a probléma lényegét: én is azt gondoltam a hozzátok hasonló fórumozók és a tesztek alapján, hogy a HD4850 kártyánál nincs jobb vétel. Tévedtem. De én legalább megvettem a HD4850-et, és bő egy hónapig használtam is. Látható mi volt a gond, és az is, hányféle módszerrel próbáltam meg kiküszöbölni. Nem sikerült, el is adtam mert én azt szeretem ami problémamentesen működik. Azóta nincs semmilyen hasonló gondom.
[ Szerkesztve ]
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni:
VGA SAPH PCIe HD4830512MB GDDR3VGA SAPH PCIe HD4850512MB SAPPH.EDITION
-
lumi
tag
Sziasztok,
A jelenlegi gépigényeket nézve a mai játékok eléggé karcsún mennek „optimálisan” az alábbi gépemen:
FSP Blue Storm 400W
2GB Kingmax DDR800
GA-G31M-S2L
EN8600GT SILENT/HTDP/256MKérlek ajánljatok olyan kártyát amivel érezhetőbb a fejlődés és mást nem kell cserélni.
Alternatív kérdés pedig, hogy ahogy látom a PCI-E x16 most már 2.0 -nál jár, de azért kompatibilis visszafele? Olyan 30 indokolt esetben 40et tudnék áldozni rá így karácsony előtt. A mostanival meg meglepném öcsémet még az ünnepek előtt.Szerk: talán fontos, hogy plazmára van kötve a másodmonitor full hd anyagok nézése miatt és bár a 8600GT-t nem sikerült gyorsítással futtatnom egyelőre úgy tudom csak GF-nek van gyorsítása ilyesmire.
köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Sdi
addikt
A sajnos nehéz megmondani / nagyon gyors a fejlődés /, egyébként meg itt találsz egy tesztet a kareszokról, ez alapján eldöntheted megéri-e a különbséget.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
viktor2105
csendes tag
Hello gyors kérdés ezek a kártyák közül melyiket vegyem:Gigabyte NX85T256H 8500GT 256MB PCIe :Galaxy GeForce 9400GT 512MB DDR2 TV DVI PCIExpress
:MSI Radeon R3650-MD256-OC 256MB DDR2 PCIExpressjátszani is akarnák vele
-
Sdi
addikt
válasz viktor2105 #21626 üzenetére
Ezek a kártyák már nem játékra valók , persze a régebbi játékok esetleg elfutnak szépen rajtuk.
-
z0d1AK
nagyúr
hát ha mindenképpen ezek közül választasz, akk talán a 8500gt-t emrt gondolom az ddr3-as, de játékoknál ne nagyon várj sokat, egyik karinál sem!
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Sdi
addikt
A 4830 nem rossz kártya és jelenlegiekhez mérten az ára is az elfogadhatóak közé tartozik.
viktor2105
Nem igazán tudom megmondani, mert egyik sem dübörög a gépemben / sőt nem is voltak nekem /, de az új játékok nagy többségének pont a grafika a legerősebb láncszeme és ezeket ugye 800x600-on futtatni , hááát én nem szeretném .
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz viktor2105 #21630 üzenetére
hát én 7600gt-n 800x600ban teljesen jól tudtam játszani a crysison, cod5-ön, és a nfsuc-n is!
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
3850/256 15000-ért vagy
4670/512 20000-ért ?
22-es monitorhoz lányaimnak, azaz inkább "Barbis" játékokhozKöszi
Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz viktor2105 #21633 üzenetére
hát a crysis az low-on ment
de a nfuc-t elég szépen fel tudam húzni| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
z0d1AK
nagyúr
válasz ész ventura #21634 üzenetére
akk bőven elég az olcsóbb 3850 is
-
VaniliásRönk
nagyúr
Milyen CPU-d van? Mert az is sokat számít.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
nagyúr
Hali! Milyen videokártyát ajánlanátok a következő konfighoz? (Max. 50k)
- ASUS P5Q Pro
- Intel Q9300
- 4GB (2*2) Corsair Dominator 1066MHz KIT
- Corsair VX450(Én Gef 9600-ra gondoltam, vagy HD4850) Illetve mennyit esznek ezek a kártyák? A táp elbírja őket?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
viktor2105
csendes tag
válasz VaniliásRönk #21638 üzenetére
hát majd valamelyik karihoz egy e2220 2.4 Ghz proci megy nincs sok pénzem ezért
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz viktor2105 #21640 üzenetére
Inkább vegyél egy kisebb CPU-t (pl. [link]), akkor is ha nem tuningolod, és egy erősebb VGA-t, pl. egy HD3850-et, megkapod 16-17k-ért.
#21643 lsc: Ezt szépen összegyűjtötted, elteszem a hsz-ed linkjét szükség esetére.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
lsc
nagyúr
válasz szasanyi #21618 üzenetére
Akkor egy kis segítség hogy Te is lásd: Volt egy kis gondod a kártyával, kaptál segítséget, megoldódott [link], [link] . Ezután gondolom a hotfixet /ami egy önálló driver, többször lett itt is írva/ feltelepítetted a sima driverre, ez mindenkinél gondot okozott, mivel azt önállóan driverként kellett volna felrakni [link] , majd a mindenféle nem hivatalos drivert [link], ezt még tetézted a .net keveréssel [link] holott ccc-hez csak a 2.0 jó más nem kell . Ezek után a kártya sz@r, Te mindent jól csináltál . Gratulálok, ez tisztán látszik, ennyit a "használatról" .
Egyébként amit Gyuri kérdezett arra én is kíváncsi lennék, mármint hogy a kártya az új tulajnál hogyan működik ?[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
egil
csendes tag
na mégeccer, lécci segíccsetek:
Milyen használt videokártyát?
Elvárások:256MB DDR3 128bit, DX 9.0, max 10e pénz.
Vagy bármi ami ezeket meghaladja, kivéve az árat:-)
megköszönöm, ha segítetek, én már nem vagyok képben...Silence, i kill you!... (Achmed the Dead Terrorist)
-
viktor2105
csendes tag
válasz VaniliásRönk #21642 üzenetére
köszi akko veszek kisebb procit és nagyobb karit és igy jobban futnak a játékok?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz viktor2105 #21647 üzenetére
Akkora CPU-limited lesz mint ház, de ha játszani akarsz kisebb VGA-val nem érdemes nekifutni.
Szerk.: A procin meg könnyen tudsz húzni pár 100MHz-et, akkor már egész jó lesz.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- DIGI internet
- Óvodások homokozója
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest