Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz honlaca #11040 üzenetére
PVR3000-en rossz a kép? Akkor valami nincs rendben ott, ez az egyik legjobb képminőséget biztosító PC-s analog tuner. (Külső analog bemeneten, mint pl S-Video vagy kompozit, csak ennél jóval rosszabb minőségre számíthatsz. Komponensen még egész értelmes jelet lehet bevinni.)
Freebush: Léteznek Dual DVB-T tunerek PCI-E-re, de mindegyik ilyen dual hibrid, többnyire megfejelve hw encoderrel. Az áruk 35-40k körül van. (Pl Hauppauge HVR-2200)
-
Flashget
félisten
válasz Akriszz #11055 üzenetére
egy DVB-T tudó tuner (linkeltem) amihez adnak bot antennát vagy 3-4K szobai antenna ha rálátásod van az adótoronyra. Vagy tető antenna vagy olyan amit ebalakon kívűlre lehet rögzíteni korláton.
Nem ördöngős dolog ez az antenna kérdés csak felnőtt egy generáció (vagy kettő) akiknek már kábeltv vagy tányéros tv jutott és nem éltek a szociban mikor szobai vagy tető antenákkal fogtuk a cseh2-t vagy ruszkitRealme GT Master Edition
-
honlaca
csendes tag
válasz azbest #11043 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors reagálást.
A mostani tunernek (egyébként nem egy mai darab) van video bemenete, adtak is hozzá egy átalakítót, ami képes fogadni S-videót, RCA-t és komponenst is. Akkor ha kérek +1 STB-t, abba be a koax, onnan mondjuk SCART-RCA kábellel áthozom a képet és a hangot a TV Tunerbe, akkor a TV Tuner szoftverén tudom nézni (és hallgatni) az adást jobb minőségben, mint eddig?Kérdések még vannak:
1. Koaxot gondolom nem kell tovább hozni? Ha a koaxot nem hozom tovább, akkor a TV Tuner szoftverben gondolom nem kell keresni a csatornákat, csak meg kell találni a videójelet és az STB-n irányítom, hogy mit hogyan nézek?
2. Ha az STB-t elraknám a színről és nem annak a távirányítójával irányítanám a TV nézést (nem igazán van hely neki), hanem erre a TV Tuner szoftverét és RC-jét használnám, akkor kellene továbbvinni koaxon is az adást az STB-ből a TV Tunerbe és ott szoftverből megkeresni a csatornákat? Ehhez viszont kellene a DVB-C tuneres kártya?Igazából az a bajom, hogy digitális kábeltv-re fizetek elő de a jel a megjelenítőre már valahol biztos, hogy visszaalakításra kerül analógra (ezt a TV-mnél nem tudom kikerülni, mert egy elég régi Pana plazma (SCART és komponens bemenettel, bár utóbbi talán alkalmas digitális jel vitelére) és a jelenlegi STB-n sincs csak SCART és RCA kimenet, de a számítógépnél a monitoron van HDMI és DVI-D bemenet is, így az lenne az ideális, ha a koaxon hozott kódolt (a kikódoláshoz kellene az STB, mert szerintem T-Home-nál nem megy a cam modul) digitális jel az STB általi kikódolását követően analógra történő konverzió nélkül (tehát STB-ből ne SCART-on, hanem pl. HDMI-n (IPTV-s STB-n kívül van ilyennel rendelkező egyáltalán a T-Home-nál?) keresztül menjen tovább a PC-be, ahonnan szintén HDMI-n megy a monitorba. Ezt el tudom érni? Egyáltalán okoz az valami minőségromlást, ha közben van analógra történő konverzió, mert ha nem, akkor ezen nem nagyon feszülök tovább?
-
-
-
azbest
félisten
válasz honlaca #11058 üzenetére
Az stb videó kimenetét használva az stb-n válthatsz csatornákat. Ha az stb rf kimenetét használod akkor is az stb-n lehet csatornát váltani, csak analóg tévéadássá alakítja azt, amit mutat. Ez utóbbi szerintem gyengébb minőségű lesz, mintha rögtön a video jelet használod. A tuner programjában a videobemenetet kell ilyenkor választani. Régebben műholdvevőt használtam pc tunerrel és lényegesen szebb képe volt videobemenetről, mintha antenna kábellel kötöttem össze őket.
Ezt most is ki tudod próbálni, mert van otthon stb.
Dvb-c tuner akkor kell, amikor stb nélkül közvetlen a bejövő koaxot kötöd rá - de az a kódolás miatt problémás.
Valószínűleg van hdmi kimenetes boxuk is, ha van hd adást tartalmazó csomagjuk is. Lehet, hogy drágább a bérleti díja vagy csak hd csatornás előfizetés mellé adják, ezt a szolgáltatónál érdemes megérdeklődni. Ha a monitornak nincs hangszórója akkor azt máshogy kell megoldani - talán scart vagy rca-ról is levehető a boxról.
-
honlaca
csendes tag
válasz azbest #11062 üzenetére
Kipróbáltam, egyelőre nem akar összejönni:
STB kimenetek: 2xScart, RCA video+hang
TV Tuner bemenet: komponens, RCA video+hang, S videoAmi érdekes az az, hogy a PVR szoftver a video bemenet választáskor ezeket engedi választani: Analóg TV, komponens, S video, CVBS (tehát nem RCA vagy kompozit)
Amit próbáltam:
1. hang és video RCA ki-be: hang oké, kép futott CVBS bemenetet választva, más inputon nincs kép
2. hang RCA ki-be, video RCA ki - Svideo be: mint fent, csak Svideo input alatt fut a kép
3. Scart ki - hang és video RCA be: mint első (+kicsit búg a hang)
4. Scart ki - hang RCA be, video RCA-Svideo átalakítón Svideo be: mint második (+kicsit búg a hang)Úgy tűnik RCA-n is szalad a kép (talán mert nem kompozit bemenetet ír, hanem CVBS-t és ez azért nem ugyanaz (a csati sima jack-nek néz ki)), illetve S-video-n is szalad a kép (itt már nem tudom, hogy miért, igaz csak átalakítás útján tudom megoldani, mert az STB-n nincs S-video out).
Van ötlet, hogy mit próbáljak még (koaxon átjött a kép és a hang is, de a képminőség nem az igazi, talán kicsit jobb, hogy az stb-n átjön a jel, de nem sokkal, mint direktben a kábelről)?
Köszi
-
honlaca
csendes tag
válasz honlaca #11065 üzenetére
Video szabvány váltása szoftverben megoldotta
Azért ez így sem produkál olyan minőséget, amiért egy másik STB-t is bérelnék/vennék.Megkérdezem T-Home-nál, hogy van-e HDMI kimenettel kábeles STB, azzal direktben monitorra küldve jónak kellene lennie (gondolom én), de ott meg az SD adás a HD monitoromnak nem biztos, hogy túl jót fog tenni hosszú távon
-
törölt tag
válasz honlaca #11065 üzenetére
CVBS = Composite Video Base System
Az RCA nem átviteli szabvány, hanem csak egy csatlakozószabvány.
1. Nem jó normát választottál ki. Vagy az alkalmazott kábelek gyenge minőségűek.
2. Lásd 1.
3. Lásd 1. (A SCART-ban ugyan az a kompozit jel van, mint amit külön kivezetnek.)
4. Lásd 1.Egyébként a PVR3000 az antennabemeneten közel DVD minőségű képminőséget produkál. Szóval valami nagyon nincs rendben nálad.
-
radeon86
csendes tag
SEGITSÉG KELLENE: vettem egy leadtek winfast tv 2000 xp global tv tuner kártyát analog tv kábelhez kiválóan muködik csak windows média centerel megy a tv rajta és nekem a felvételel van góndom tudok felveni csak windos medi center fijba vesz fel és után ha át akaróm konvertálni avi ba vagy más ba csak a hangot fájt konvertálja le és azis recseg rópog valaki esetleg tudna valami konvertálót ami jó hozá vagy valamit elöre is köszönöm
-
radeon86
csendes tag
és ha ezt leszedem és rá telepitem a szóftvere akór tudók más fájlba is felveni
-
radeon86
csendes tag
köszi sikerult de most meg az a baj hóhy késik felvételkór a hang és akárhógy állitóm nem jó
-
Bozek
nagyúr
válasz radeon86 #11073 üzenetére
Emlékszem, hogy nekem is volt ilyen problémám anno, de hogy hogyan oldottam meg, azt nem tudom. Pedig sikerült, az biztos.
De a többi kérdésed tedd fel itt:
Leadtek belső tévétunerek[ Szerkesztve ]
-
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, kb 15 évvel ezelőtt vásároltam (kaptam szüleimtől) egy Nintendo játékkonzolt, amihez járt egy olyan eszköz, hogy volt két bemenete (egy TV in és egy Nintendo in) felirattal és egy kimenete (To TV), a kimeneténél kb 20 centi koax vezeték és az eszközön volt egy fekete csúszka, amivel ki lehetett választani, hogy melyik bemenetet akarnám választani. Ez a Nintendohoz járt, de sehol sem találom.
Hogy hívják ezt az eszközt? Hol lehet ilyet manapság vásárolni Budapesten? Melyik topikba írjam szerintem a kérdésemet? Sajnos a TV tunerekhez 1 koax menetet adnak, sőt 400-500 ezer forintos TV-khez is egyet, amibe belepasszíroznak 4 tunert! (Analóg, DVB S,T,C) és már féltem a vezetéket, az eszközt a sok dugdosástól. De most tényleg mi a *****-nak tesznek ezekbe csupán 1 bemenetet? Lenne külön mindegyiknek és semmi probléma nem lenne, majd digitális kapcsoló multiplexelve kiválasztom a megfelelő jelet.Üdv, VBalu987
-
-
VBalu987
csendes tag
válasz azbest #11076 üzenetére
Szia!
Köszönöm neked és fo_di -nak, hogy válaszoltatok! Mivel a Nintendóhoz volt adva ezért nem tudtam a pontos nevét, meg persze 15 év az sok idő, de most már tudom.
Na kb erre gondoltam, s kb 1000-nél többet nem szántam rá.
http://www.antennak.hu/index.php?kat=104&id=658
Nincs olyan amihez ne kelljen megvásárolni az f csatlakozókat, meg szerelgetni? Miért gyártják ezeket F csatlakozókkal?
Lerajzoltam, hogy mire is gondoltam, vagyis mi volt a dobozban:
http://kepfeltoltes.hu/120610/koaxkapcsolo_www.kepfeltoltes.hu_.png
lehetett persze úgy is használni a Nintendót, hogy egyből a TV-be dugtam a Nintendóból kijövő koax kábel, meg behangoltam akkor is valami UHF sávra.
Kapcsoló nélküli közösítőt azért nem szeretnék, mert lehet, hogy interferál.Köszi és üdv,
VBalu987 -
fo_di
őstag
válasz VBalu987 #11078 üzenetére
igazából az f csatlakozó szereléséhez csak egy kiskés kell, és meg is van (csak le kell kellően csupasztani, beledugni a dugóba, aztán összepréselni meg nem kell)
de ha elég bátor vagy, f csatlakozó nélkül is bedughatod (ha elég hisszan csupasztod a kábelt), csak nem lesz elég massszív a csatlakozás -
azbest
félisten
válasz VBalu987 #11078 üzenetére
ha most is van csatlakozó a kábelek végén, akkor lehet csak 2 ilyen kell hozzá [link] és 1 ilyen [link].
Ha csatlakozó nélküli kábelvégek vannak, akkor 3 ilyet lehet a kábelekre tenni [link] ha jól nézem.
Krimpelés nélkül könnyen szerelhető, csak rá kell csavarni a megfelelő előkészítés után.[ Szerkesztve ]
-
-
ggg1
aktív tag
-
Avermedia_hu
senior tag
Valóban, hibát mindenhol lehet találni, ha az ember nagyon keres.
(a párom magyar szakos pedagógus, néha megkapom a magamét )Nálam működik itt, a szerkesztő táblán a helyesírás ellenőrző.
A komoly elírásokat kiszűri.
Nem hiszem, hogy ennek feltétele lenne a telepített szövegszerkesztő.
Gondolom, ez a weboldalba van ágyazva.
Én biztos nem küldenék el olyan bejegyzést, ami végig pirossal van aláhúzva.
(A mondat szerkesztési hibákat viszont ez az ellenőrző sem jelzi. Biztos van kb. 5 hiba pontom most nekem is.)[ Szerkesztve ]
Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
azbest
félisten
válasz Avermedia_hu #11084 üzenetére
A böngésző szolgáltatása ahelyesírás ellenőrző. Persze angol rendszeren elég piros a magyar szöveg
-
janman
csendes tag
Sziasztok! Avermedia Volar HD Green tunerem lesz pár napon belül. Ha nem lesz elegendő a hozzá adott botantenna, akkor vajon rádughatom-e a házban kiépített antenna rendszert. Tetőmön vannak kinn az árbócon a különböző analóg adásra kiépített antennák, egy közösítőn keresztül - amire pluszban van rákeverve a műholdas DIGI jel - jön le a különböző szobákba az analóg jel. Vajon lesz-e esélyem valamilyen jelet fogni az USB-s tunerem számára, és maga a tunerbe nem tesz-e kárt? Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
nem tőled kérdeztem, de ha már rám akadtál....ha mindent kis betűvel írok ez egy elfogadott szabály fórumokon. ezt hívhatod szlengnek is..
amire kérdeztem miért olyan az írása, azért volt mert már súrolja az enigma határát..ki kell találni mit is akar kérdezni és abban tele vannak súlyos hibákkal..a kettő azért nem ugyanaz
a másik dolog amit nekem írsz...azt magán levélben lehet számon kérni, abban nyelvtanilag helyesen kell írni.Realme GT Master Edition
-
Poplacsek
senior tag
válasz Flashget #11087 üzenetére
Márpedig én se bírom ki, hogy ne szóljak, mert ilyet ritkán olvasok..
Az említett fórumtárs helyesírására a "helyesírás" szó nem is értelmezhető. Nem is azt mondanám, hogy szörnyű a helyesírása, inkább a helytelen írása kiváló.
Az biztos, hogy a nyolc általánost jobb helyeken ezzel nem lehet elvégezni...[ Szerkesztve ]
-
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
A következő két usb-s tv tuner valamelyikének megvásárlásán gondolkodom:
Aver TV Volar HD Nano [link]
Pinnacle PCTV Nano Stick 73e [link]
Melyik lenne jobb a kettő közül? Én az Aver felé hajlok leginkább. Van valakinek valamilyen tapasztalata esetleg valamelyikkel?
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
válasz Flashget #11092 üzenetére
Annyira nem vagyok otthon ezekben a dolgokban. Win 7-et használok, digitális adást szeretném fogni vele. Lehet, hogy lenne lehetőségem külső antennát is csatlakoztatni hozzá. Azért gondoltam usb tunerre, mert az alaplapomon minden pci, pci-e foglalt. Esetleg még ha tudnál jobbat ajánlani ebben az árban?
Még találtam egy ilyet: AVerTV TwinStar[ Szerkesztve ]
-
Avermedia_hu
senior tag
A Pinnacle Nano sticket még nem próbáltam.
De találtam róla bemutatót a Prohardveren:[link]
Viszont úgy gondolom, hogy ha valamiért az Avermediat választod a végén, akkor a Windows Media Center Qualification és az MCE távirányító befolyásoljon a döntésben.
Ha nem használsz Media Centert, vagy nem fogsz használni, akkor szinte csak a design lehet a döntő. A miniatűr antenna csatlakozótól én óvakodnék saját rossz tapasztalatok miatt. Nagyon sérülékeny.Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
fo_di
őstag
válasz kazan23 #11097 üzenetére
tudtommal afatech af9015-ös csipp van bennük, ami több másik nagyobb gyártó készülékeiben is
-
azbest
félisten
Az af9015 még régebben volt, most már szinte mindegyik it9135-ös, de ritkán előfordulhat más fajta is, például rtl2832u is.
Az af9015 és rtl2832u alapból megy windows alatt (letölti magától). Az it9135-höz windows alá külön kell drivert telepíteni, amit a windows magától felrak az nem jó, mert régi fajta.
Linux alatt alapból az af9015 megy, a másik kettőhöz telepíteni kell drivert.
Lényegében ezek közül bármelyik működik windows és linux alatt is, legfeljebb kell kicsit foglalkozni vele, de nem vészes. A boltban kapható tunerek jelentős része is ezeket használja.
(#11097) kazan23: nincs velük több probléma, mint a boltiakkal. Annyi, hogy ezekhez alapból gagyi tévé néző program jár, de van sok ingyenes alternatíva: homesys, smartdvb, vlc például.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest