- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz #69059072 #10900 üzenetére
Hello.
Én az USB-s verziót támogatom.
Technikailag nincs eltérés.
Viszont az USB mobilabb, egyszerűbb a beüzemelés, és olcsóbb is.A kínálat nagy. Hardveresen nem sok különbség van, inkább a szoftver, garancia, háttér támogatás lehet szempont. (illetve az összeszerelés minősége, de ebben is sokat fejlődtek a noname tunerek is)
Szóval válassz egy sima DVB-T tunert.
Szempont lehet, van-e külső antennád. Helyfüggő, de javasolt egy erősítős szoba antenna. Reklám nélkül, nálam a Meliconi AT-49 nyert. De a Hama 40db-es antennája és szépen dolgozott. A legjobb, ha tető antennád van.
Ha szerencsés vagy, és jó helyen laksz, akkor a csomagokban lévő botantenna is jó lehet.
(ezt addig nem fogod megtudni, amíg nem próbálod ki, akár úgy, hogy kölcsön kérsz egy tunert)De, ha botantenna, és gyenge a jel, próbálj dupole antennás tunert venni. Kicsit jobb.
Nálunk ez a AverTV Volar HD Pro
Egyébként monopole antennával jó lehet a AverTV Volar HD Green is.
a tuner ugyanaz. Az antenna más. Illetve a Green igyekszik környezet barát lenni, drivert a netről tudsz letölteni.Ezek alapján már biztos tudsz választani.
Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
Abrion
senior tag
Újra itt, kb fél éve voltam itt és tanácsot kértem hogy milyen tv tunert vegyek, de mégsem lett belőle semmi, és áthelyeztem junra, ajánljatok tv tunert mindkét fajtából, amivel csatornát is lehet fogni és amivel nem.
4 magos Pentiumom van.
-
Abrion
senior tag
válasz Avermedia_hu #10903 üzenetére
nos, van 1 dvd felvevőm arról jönne a videojel, meg 1 upc digitális készülék, meg esetleg egy panasonic plazma, aszem azon is van valami képkimenet, de ez nem biztos, várj megkérdezem a plazma topikban
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz #69059072 #10905 üzenetére
hahh!
Gerillakampány?
Ezt még nem gondoltam ebben a formában végig. (lehet el kellene végre olvasnom a gerilla marketing könyvet. Bár nem sok időm van rá.)
Nos, igen, ha Avermediat veszel, akkor eredményes.
De nem ez volt a célom. A termék győzzön meg.
Személyem csak annyiban lehet befolyásoló tényező, hogy biztos lehetsz benne, kapcsolatban maradsz a gyártóval vásárlás után is.Az én munkám figyelni és támogatni a partnereket a disztribútoroktól a végfelhasználókig.
Szervezem a magyarországi online és offline marketinget, közvetlen kapcsolatot biztosítok a support csaparthoz. (stb)Ennek része, hogy figyelem a fórumokat is, amik kapcsolódnak a termékeinkhez.
Evidens, hogy Avermedia-t ajánlok. De ennek az is az oka, hogy igazán ezeket a termékeket ismerem. (fórum társak messze magasabb technikai tudással és tapasztalattal rendelkeznek nálam)Meggyőződésem, hogy ár/érték arányban jó csomagot adunk. (termék+gyártói támogatás)
És ez így kerek. Egyébként nem csinálnám.Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
Gabee8
csendes tag
Sziasztok! Kellene nekem egy kis segítség!
Van egy MSI Digivox Mini Hibrid Tunerem.
A problémám a következő lenne. Vista Media Center alatt nem találja meg a 3 HD digitális adást (M1,M2,Duna Tv) de minden más adást igen!
A jelerősség jó.
A Vista Media Centerre felraktam a Tv Pack-ot amivel úgy kezeli a tunert mint a win7 de mégsem jön be a Hd adások.
Win 7 alatt gond nélkül megtalálja!
Amikor nem volt fenn a tv pack akkor nem kezelte úgy a tunert a fizetős csatornákat sem találta meg.
Vajon mi lehet a gond hogy csak a HD adást nem képes befogni?
Üdv.Biostar B365GTA i5-9600K Win7 x64
-
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
a következő kérdésem lenne: ha vhs-t szeretnék digitalizálni tv-tunerrel (winfast TV2000 XP expert) akkor melyik a jobb: ha antenna kábellel kötöm össze, vagy ha scart s-video vonalon próbálkozom?
Lenne egyáltalán különbség?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
válasz Gabee8 #10912 üzenetére
Hm, reméltem nem ezt a választ kapom...
Sajna a kártyán nem közvetlen s-video bemenet van, hanem ilyen 9 lyukú mini din, amibe ment a hozzá adott s-video/rca átalakító kábel. csak ez nekem nincs meg
Nem tudja valaki, hol lehet ilyet kapni?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
andrasko
senior tag
Sziasztok,
Nekem egy asztali DVB-C HD tunerre lenne szükségem. (digi-kábeltv-hez)
Amire használnám főként:
- A műsorok rögzítésére, ha lehet "újságon" keresztül. (HD-t HD-be)
- Külső vagy belső HDD-re rögzítsen, ami tudja az NTFS-t kezelni.
Ez lenne az alap, a többi csak hab a tortán!
Tudtok valami jó és olcsót ajánlani? (esetleg vagy-vagy)
Köszönöm[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz andrasko #10914 üzenetére
Az HD EzRecorder megfelelne a kívánalmaknak, ha lenne beépített DVB-C tuner.
Így akkor lehet jó, ha van egy DVB-C STB, aminek van komponens kimenete.
Egyébként talán valami ilyesmire lenne szükséged:
[link]Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
andrasko
senior tag
válasz Avermedia_hu #10915 üzenetére
Igen, a link-eltekből 30E alatt melyik a jó?
- Ezeknél gondolom a TimeShift és a PVR funkció már alap...
- Fontos lenne az NTFS külső HDD kezelése.Vélemény, tapasztalat ezekről:
- Alma C2200 HDTV beltéri egység
- Golden Media 9060 CRCI HD beltéri egység
- Orchid Maxevo beltéri egység (ez csak FAT32-t)ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Abrion
senior tag
még mindig várom az ajánlatokat.
-
andrasko
senior tag
válasz Avermedia_hu #10917 üzenetére
Itt van nálam egy Wayteq HD-95CX, de ez csak DVB-T, ugye?
Ez nem tudja a DVB-C -t?ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Flashget
félisten
válasz Avermedia_hu #10920 üzenetére
ez se tiszta miért nem gyártanak DVB-C-t is ha már van DVB-T (Alcor, Wayteq) nem lehet drágább..
Realme GT Master Edition
-
andrasko
senior tag
Vélemény, de leginkább tapasztalat a SELTEKA CIC-402HD DVB-C vevőről?
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
félisten
Sziasztok!
A leadtek Winfast TV 2000 XP Expert és Global között milyen különbség van? És egy pentium 4 2.8 Ghz 1 giga ram xp párossal lehetne tv-t nézni vajon?
-
törölt tag
válasz szabonagyur #10923 üzenetére
Gyakorlatilag csak az alkalmazott tuner típusa.
Az adott gépen simán lehet vele TV-zni.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Sziasztok! TV tunert szeretnék a gépembe de fogalmam sincsen mikre kell odafigyelni vásárlásnál vagy milyet érdemes. Árat így egyenlőre nem határoznék meg. Tudnátok segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nos, ha elárulod, hogy milyen adást szeretnél nézni vele, akkor valószínűleg lesz segítség is.
- Kábeles / földfelszíni / műholdas?
- analóg vagy digitális?Sokszor az is segít, ha elárulod melyik szolgáltatónál vagy.
Na ezekre például oda kell figyelni vásárláskor, mert nagyban meghatározza, hogy melyik tuner jó neked és melyik nem fog működni.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A upc adásai kódoltak, dvb-c rendszerűek. Újabban lehet kérni mediacard-ot, ami egy ci+ cam modul, amibe az előfizetői kártya kerül. Azt a cam modult lehet betenni a tévé ci slotjába például. Léteznek ci slottal ellátott pécés tunerek is, de nem tudom valaki próbálta-e már, hogy működik-e bennük az említett mediacard. Itt a fórumon vannak upc témájú topic-ok is, ott érdemes rákérdezni.
zhagymának van egy listája a tunerekről, ezen fel van tüntetve, hogy melyiknek van ci slotja [link]
Azt érdemes még tudni, hogy ha működik az adott tunerrel a mediacard, akkor is valószínűleg csak a tunerhez kapott tévénéző programmal fogod tudni használni. Más programban nem biztos hogy van támogatás a modul kezelésére.
[ Szerkesztve ]
-
andrasko
senior tag
válasz azbest #10928 üzenetére
Szia.
Digi-kábelhez használnám, elsősorban felvételre külső hdd-re.
Vélemény, tapasztalat a SELTEKA CIC-402HD DVB-C vevőről?ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
félisten
-
törölt tag
válasz szabonagyur #10931 üzenetére
A Globalon levő Si tuner egy kicsivel jobb minőségű, kicsivel gyorsabban vált csatornát, és kicsivel kevésbé érzékeny a zajra, mint az Expert CAN tunere. Egyébként alapvetően mindegy melyiket veszed. (Ha a rádió fontos, akkor viszont figyelj oda, mert Global-ból van rádió nélküli változat is!)
x64-re viszont egyik sem ajánlott.
-
Traptor
aktív tag
DVB-C tunert használni valaki Windows Vista MediaCenter alatt?
Ha igen, konkrétan melyik tunert?.: Aláírás helye :.
-
radeon86
csendes tag
Segitséget kérnék venni akarók egy usb tv tunert még sosem volt nekem ijen és azt érdekelne hogy ha nem a gyári antenáját dugóm rá hanem a tv böl a t-kábeles kábel tévét akór tudom e nézni a gépen a csatornákat és fel is tudom e venni öket pl viva - discovery - nat geo ijenek vagy mijet vegyek hogy ezek menjenek rajta nem drágát akarók venni max 10 ezer ft ért elöre is köszi
-
einfuhlung
csendes tag
üdv
segítséget kérnék külső tv-tuner ill projektor vásárlásához.
ami van: optanet-es tv (beltéri egység nélkül)
a cél: sporteseményeket szeretnék kivetíteni minél jobb minőségben, minél kedvezőbb áron(a tuner jó lenne ha számítógép nélkül működne)
[ Szerkesztve ]
-
Avermedia_hu
senior tag
válasz einfuhlung #10936 üzenetére
Hello,
neked egy TV box kellene.
Ha és amennyiben, az optanet analóg adást (is) sugároz.
(ezt a szolgáltatónál kell ellenőrizni)
Sajnos Avermedia már csak használtan lehet. (Box7, Box9)
De ahogy néztem a Leadtek TV Box nevű szerkezete is kifutott már. (apróhírdetésben láttam, gyártói oldalon már nem)Talán Items ITV-901-ből láttam még több hírdetést.
De új TV Box-ot sehol nem találtam.
Javaslok keresést "TV Box" keresőszavakkal.
Remélem Avermediat találsz!Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
radeon86
csendes tag
igen analóg kábel tv csomagom van akor ha veszek egy külsö usb tv tunert és a gyári antena helyére a tévéböl dugom be a kábel antenát akor pc-n fóghatóm a kábel adásokat és föl is vehetem őket és digitális külsö usb tv tuner nem jó hózá csak analóg tudnál usb tv tunert ajánlani 10 ezer ft ig ami jó hozá elöre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
fo_di
őstag
válasz radeon86 #10938 üzenetére
igen, erre a célra jó egy analóg vételre képes usb tuner
kérdés, hogy kapsz-e még egyáltalán csak analóg vételre képes tunert, szerintem már csak hibridet (dvb-t+analóg) találsz, de ahhoz meg 10 fölé kell menni
esetleg nézelődj itt az aprón is
a lényeg, hogy analóg vagy hibrid tunert keress -
gbenko
csendes tag
Sziasztok!
Előre leszögezném, hogy kezdő vagyok tuner terén, de igyekszem! Ígérem!
Szóval én is a szokásos kérdéssel jönnék: Milyen tunert tudnátok ajánlani? Nincsenek nagy elvárások, elsődleges cél a TV nézés, persze, ha megoldható a normális rögzítés, annak csak örülök .
Ami érdekesebb, hogy Ubuntu -ra kellene, terveim szerint XBMC mennek a gépre, esetleg az OpenELEC -es cucc.
A szolgáltató UPC, analóggal is beérem, de ha van elfogadható (árban ez 10-20e) alternatíva a hibridre, annak örülnék a legjobban (persze mindent tudjon, még kv -t is főzzön ).
Valakinek van ezzel a kombóval tapasztalata?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv: G.
-
Traptor
aktív tag
Esetleg valaki #10933?
Senki nem használ DVB-C tunert Windows MCE (lehetőleg Vista) alatt?.: Aláírás helye :.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
USB, vagy inkább 54 vagy 34 mm-es ExpressCard formátumú külső TV Tunert keresek analóg és digitális kábeltévéhez.
Megbízható, könnyen kezelhető eszközt keresnék ami lehetőleg fel tud venni adást, akár előre programozva is.
Konkrétan jön a Foci EB, de tanulnom kell mert vizsgáim vannak és szeretném felvenni a meccseket.
Mit ajánlanátok erre a célra? Nekem az ExpressCard szipatikusabb mert biztosabban "ül" a helyén, de USB is jöhet. Valami jó ár/érték arányút keresnék.
MOD
Nézegettem asztali megoldásokat is, talán olyan lenne a legjobb.[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
Avermedia_hu
senior tag
Szia,
analóg kábeltv-hez, Avermediatól ezek jöhetnek szóba:
H968 Hybrid Air Express
Ramirisnál, mint forgalmazónál készleten van.USB pedig:
Hybrid volar HDDigitális kábeltv (DVB-C) vételre nagyon nehezen fogsz találni tunert. Főleg express kártyát.
Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
kutga
nagyúr
válasz Avermedia_hu #10943 üzenetére
Jól értem hogy ezek mind analóg TV mellé vannak?
Nem igazán értek a dologhoz, bár váltottunk előfizetést UPC digitális TV-re, beltéri egységünk még nincs, a TV-n továbbra is úgy jön a jel ahogy eddig, analóg módon gondolom.
Ha a falból kijövő vezetékről analóg tunerrel is tudok TV-t nézni, jó lesz az analóg is.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Pontosítom egy kicsit.
Korábban egy LEADTEK TV2000XP GLOBALt használtam PC-vel, most ugyanilyen hibrid kellene laptophoz.
A falból kijövő koax kábelt kettéosztom, egyik megy a TV Tuner kártyára, a másik a UPC beltéri egységbe majd onnan a TV-be.
Erre jó lesz az általad linkelt kártya?
-
kutga
nagyúr
válasz Flashget #10946 üzenetére
Köszi!
Nem akarok akadékoskodni de nem teljesen értem miért kellene DVB-C tuner nekem.
Jelenleg a koax kábel direkt megy a TV-be és van adás, kizárt hogy a TV-ben lenne DVB-C tuner. Ugyanezt a kábelt szeretném a jövőben kettéosztani, és az egyik végét bedugni a beltéri egységbe, a másikat a TV tunerbe a notiban, nem értem mi változik ilyenkor. Ergó nem a beltéri egység után akarom bekötni a notebookot hanem előtte.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Egyik haverom akar tv -tunert venni.
22 colos hd monitorhoz lenne, úgyhogy fontos lenne a minél nagyobb felbontás is.
Szeretné , ha analóg meg digitális bemenete is lenne a kártyának.Ja, és mindenképp belső tunert.
10-15.000 forintja van rá max.
Tudtok valamit ajánlani?
Előre is köszi.
-
Avermedia_hu
senior tag
Igen, minden analóg jelet fognak a kártyák.
Flashget azért ajánlott DVB-C-analóg hybrid tunereket, mert azzal kezdted, hogy analóg és digitális jelet akarsz fogni. (mint kiderült UPC-d van, így esélytelen a digitális vétel)
Ha csak analóg kell, akkor bármilyen analóg tuner jó neked.
De tisztán analóg, magyarországon nem nagyon van már.Üdv: Attila @ www.proav.hu
-
kutga
nagyúr
válasz Avermedia_hu #10949 üzenetére
Igen elnézést hogy nem fogalmaztam pontosan, de én sem vagyok teljesen tisztában ezekkel a dolgokkal.
Olyan tunert tudtok ajánlani amit az asztalra tudok rakni? Expresscard és USB-re akkor már van jelölt.
Már csak annyit kérdeznék, hogy ha esélytelen a digitális vétel akkor hogy lesz digitális TV adásom (a TV-n)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest