-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandi1214
csendes újonc
Sziasztok!
Korábban már írtam hogy naponta 50<gb ír a rendszer az SSD-re. Nos ez a probléma még mindig fent áll pedig már lassan 2 hete meg van az ssd. (kingston hyperx savge 120gb) Most 652gb-nél tart az írás. Ha így halad akkor 1-2 éven belül szerintem tönkre megy az SSDm. Mit tudok tenni? Rendszer: Windows 10 ram: kingston 8 gb ddr4. Át lett állítva a lapozófájl a D meghajtóra. -
Raymond
félisten
válasz Bandi1214 #38653 üzenetére
Nem ertem a valaszt. Ezt irtad:
"naponta 50<gb ír a rendszer az SSD-re"
Erre mondom hogy nezd meg mi ir annyit mert az az erdekes.
A masik dolog ami kerdeses hogy mibol szamolod ezt, nalam pl. a rendszerdiszk kicsivel tobb mint 6 honapos ilyen ertekekkel:
Total Host Writes = 3577 GB
Power On Hours = 2140 hoursTehat ha a napokat szamolom (kb. 200) akkor olyan 17-18GB/nap, de ha a Power On Hours van elosztva 24-el akkor ott mar 40GB/nap jonne ki.
Mod: De ha 0-rol kezdted es ket het alatt irt ra 652GB-ot az nem keves, tenyleg nezd meg mi az ami az irasokat produkalja.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Emperor_
addikt
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
BonFire
veterán
Mindenkinek nagyon köszönöm, aki segített a helyes választásban! Az SSD tökéletesen működik, oda vagyok az örömtől.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
deny330
aktív tag
Nah jó.. Egy óra olvasgatás után muszáj kérdést kiírnom. Megzavarodtam.
Sata 3 as csatis SSD kellene. Felhasználás: Játék (BF4 tuti rámenne), videó / kép szerkesztés, renderelés, op rendszer. 240GB alatt nem szívesen gondolkoznék. Jelenlegi alaplapom; Gigabyte B75m d2v. Ez kéőbb változik.
Amik közül nem tudok dönteni: Samsung 850 EVO, Adata SX930 és néztem Intel 535 öt is. Samuval és Intellel szimpatizálok a legjobban, hogy őszinte legyek. Ismert gyártók, van valami kialakult bizalmam feléjük. A 850 EVOnak az ára nem igazán jön be, de időtálló, gyors, megbízható SSDt akarok venni. 25.000-27.000 lenne a plafon. Valaki nyújtana egy kis segítséget.. ?
Szerk: minél olcsóbban akarom természetesen megúszni. Valami best buy ssd nincs ilyen felhasználásra ilyesmi áron? Természetesen más típusokra és gyártókra is nyitott vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
128GB (nagyon max. 256GB) M.2 SSD-t szeretnék venni. Melyik korszerű típus az ajánlott az olcsóbb kategóriában? Samsung 950 PRO NVMe M.2 volt a kiszemel, csak az ára sok nekem és nem csökken.
-
félisten
A TLC teljesen kiszorítja az MLC-t vagy két külön minőségi vonalat jelent?
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
baboss
őstag
Sziasztok.
SAMSUNG SM951 256GB M.2 PCIe 3.0 2280 SSD szeretnék venni.
Régen volt nekem egy OCZ RevoDrive 3 X2 - 240GB PCI-E SSD-m, annál volt olyan, hogy elsőnek az SSD illesztőprogramja töltődött be, majd utána indult el az op boot. A Samsung M.2 PCIe 3.0 ssd- nél is ugyan ez a felállás van ?
Mostani konfigom:
ASUS Maximus VIII GENE DDR4
INTEL CORE i5 6600K BOX - 65500ft
CORSAIR VENGEANCE LPX 2x8GB 3200Mhz - 28500f
HyperX 240GB 3K SATA3 2,5" SH103S3/240G
Érdemes váltani ?[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz baboss #38665 üzenetére
A Techreport SSD Endurance Test-ben a HyperX 3K 240GB osszesen 728TB irast birt ki. Egesz 600TB-ig OK volt, utanna kezdodott a degradacio:
"The flash held up nicely through 600TB, but it suffered a boatload of failures and reallocated sectors leading up to 728TB, after which it refused to write. At least the data was still accessible at the end. The HyperX didn't respond after a reboot, though. Kingston tells us the drive won't boot if its NAND reserve has been exhausted."
Azt hiszem azzal a 20TB-al a tied meg pelenkas kornak szamit.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
betyarr
veterán
sziasztok!
ti ajánlottátok nyár végén az intel 535-ös ssd-t,amit meg is vettem augusztus végén.namost van egy apró problémám vele: ~2 hónap leforgása alatt az írt adatmennyiség 10,5 TB-ra nőtt,pedig 1x lett feltéve az oprendszer (w10) meg 1-2 felhasználói program (tényleg csak pár).ezt a gépet,amiben az intel ssd van,netezésre,skypeolásra használom.fut rajta torrent is,de az a 3TB-s hdd-re tölt,maga a kliens is a hdd-re van installálva.a hdsentinel topikban,illetve a hd sentinel fejlesztőjével nem jutottam előrébb a dologban.nem másolok az ssd-re semmi komoly adatmennyiséget,nem nézek extrém sok videót/képet stb. a neten,a hibernálás ki van kapcsolva,játékok nincsenek rajta.vagyis egyszerűen halvány lila fogalmam nincs,hogy mi az égért van ekkora írt adatmennyiség.a kondíció 94%-on áll és már attól tartok,hogy rövidesen beadja a kulcsot a meghajtó.ami fura: ez előtt az intel ssd előtt volt egy adata 60gigás ssd a gépben ugyanezekkel a programokkal és felhasználási feltételekkel,ami 2 évig volt meg és 100/100 adtam el.valamint van egy samu 830-as a másik gépemben,ami már 4 éves és eddig ~6TB az össz írt adat rajta,94%-os a kondíciója,amit kb korrekt aránynak tartok.
kérdésem: szerintetek ez mitől lehet?mi generálhat ilyen brutális adat írást az intel ssd-n? (jelenleg a 120-s intel 535-ön ~40 gigányi a foglalt terület).illetve,ha ez így folytatódik,akkor lehet garanciáztatni ha 5 éven belül tönkre megy?
köszönöm előre is a választ! -
fulemuless1
csendes tag
Sziasztok!
Egy intenso ssd mennyire felejtős, mert szerintem nem egy szám és alig találok róla teszteket.
-
sagem
addikt
Hú, az első pár helyen elég jó áron van, pár ezressel drágább csak mint a TLC-s 240esek, és 5 év gari van rájuk no meg megbízható darabok.hmm..lehet, hogy ez engem is elcsábít ennyiért, köszi
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
fishman985
tag
Sziasztok!
Dell 7520 notihoz keresek SSD-t.
A gép általános felhasználásra van: excelek, mail (abból viszont sok és nagyok átlag 14 MB/ levél), filmnézés esetleg vágás (évi egy két családi videó).
A terv szerint a gyári HHD költözne az optikai meghajtó helyére, az optika pedig külső házba.240 vagy 250 GB szerintem mininimum kell.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
konfigomba keresek ~120-250GB-os ssdt átlag felhasználásra.
Ár lehet magasabb, ha több a gari és gyorsabb az adott darab.Miket ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
félisten
Az intel 1500 pro series jó? 2.27TB írt adat, potyán kaptam. Intel 530-at érdemes erre lecserélni? A fenti 180gigas.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
szasanyi
félisten
Erre vki?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Kolondrum #38676 üzenetére
Nézd meg a táblázatot és dönts ez alapján.
Szerintem csak akkor érdemes cserélni, ha szükséged van TCG Opal vagy Intel vPro/SCS támogatásra. Szerintem ugyanaz a két SSD csak ebben a PRO-ban vannak még ilyenek engedélyezve.
⭐ Stella
-
jeni
félisten
válasz szasanyi #38679 üzenetére
Nézd meg az összefoglalót ott mi szerepel mint ajánlott m.2 SSD?
Ez meg az Ipon listája.Egyikkel sem lőnél mellé.
Valamint nézd meg az alaplapodban a gyártó melyiket javasolja? Az SSD m.2 supportjában megtalálod.
Adata,Kingston,Crucial,Intel,Samsung,Plextor,stb...[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz szasanyi #38683 üzenetére
Nem lehet egyértelműen kijelenteni az m.2 SSD alapján,hogy az minden lapban jó.
Mivel az alaplaphoz kötött az m.2 H.W. ezért megkötés lehetséges. (Lehet,hogy tévedek ebben.)
Sata SSD esetén nincs ilyen megszorítás. Ha nem indul az csak hibás lehet vagy nem megfelelően van csatlakoztatva. Valamint nincs megformatàlva még vagyis nyers a cucc.
Ha neten rendeled akkor 14 napon belül tudsz váltani,cserélni.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
"Új" gépet raktam össze és szeretnék hozzá SSD-t venni!
A legfontosabb lenne a megbízhatóság, a sebességnövekedés úgyis garantált a mostanihoz képest.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
20-25K ha kijön 20K alatt akkor az lenne a legjobb.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
Gondolom 120-128Gb elég a rendszernek.
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép. Nem tudom melyik a stabilabb a SATA3 vagy az M.2, de az alaplapon van M.2-es csatlakozó
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
MSI
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Általános felhasználásra, csak oprendszer lesz rajta W10.[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Cseri0058
őstag
sziasztok
erről az AMD 240GB Radeon R3 [link] ssd-ről mi a vélemény?
általános felhasználásra szánnám. op rendszer+ játékokra.
az alaplapom: MSI 970A-G46
illetve hány évig bírják ezek az ssd átlag felhasználás mellett? -
user112
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani viszonylag olcsó és megbízható ss-td ebbe az asztali gépbe:Asrock h61M/U3S3
Intel core i3-2100
Kingmax 4096 DDR3
Wd 500Gb caviar black 7200rpm 32Mb sata3
Chieftec ctg-500-80P 500W
ASUS GeForce GTX 750 TiKevés a helyem és le is lassult. Win7 64 lenne rá, esetleg 8.1 ha az gyorsabb. Általános géphasználat, egy-két játék, grafika néha.
Kell hozzá valamilyen keret?
Köszönöm! -
Hofeher
aktív tag
válasz Bile Demon #38699 üzenetére
Köszi csak a kondíció elégé elindult lefelé azért kérdeztem ez még a PC Word akcióban vettem jó pár éves.
Valami hasonló 120-128 Gb mit javasoltok ?
Win 10 lenne rajta.Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest