-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petike40
csendes tag
válasz petike2014 #20851 üzenetére
Sziasztok!
Nagyon sokat gondolkoztam, teszteket olvastam, hogy melyik ssd-t vegyem az alábbiak közül de nem tudom eldönteni. Ezért szeretném megkérdezni tőletek, hogy melyikkel járnék a legjobban teljesítmény és tartósság terében?
1 INTEL 120GB SATA3 2,5" 520 SSDSC2CW120A310
2 SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW
3 INTEL 120GB SATA3 2.5" 530 SSDSC2BW120A401
Az 520-as Intel érezhetően lassabb az 530-asnál és a 840evo-nál, mert tesztekben rosszabbak az értékei?Leginkább játékhoz, HD filmezéshez, word, exelhez, képszerkesztésre, böngészéshez használnám.
Konfig amibe szeretném:
Asrock Z77 EXT4 (Úgytudom van rajta Asmedia és Intel vezérlő is)
Intel i5 3570K
Kingston 1866MHz 4GB
WD 1TB HDD -
b.lajos
tag
válasz petike40 #20852 üzenetére
Egy laikus válasza, ne vedd készpénznek.
Tehát: hónapokig néztem az árakat várva a csodára, közben olvastam, érdeklődtem, művelődtem , és a következő álláspontra jutottam: mindig van jobb, van újabb aminek az áresését várni kell, és mindig vannak vélemények ami alapján elbizonytalanodsz. Visszatérve a kérdésedre, az oldalon olvasottak alapján a szintetikus tesztekre ne adj, a samsung TLC-és, ettől függetlenül sokan dicsérik és ajánlott, ellenben az intelt legalább annyira méltatják, ott az 5 év gari és a 20ezer körüli ár (520), mi kell ennél több?!
Legalábbis nekem nem kellett és megrendeltem.b.lajos
-
Bodor
veterán
válasz petike40 #20852 üzenetére
Ha csak pár hozzászólást visszaolvasol, akkor láthatod, hogy most a legjobb vétel az Intel 520 a 120 GB-osok közül. Innen.
Persze ne az Asmedia vezérlős SATA portra dugd az SSD-t, hanem az Intelesre. Összefoglalóban vannak cikkek, javasolnám mindenkinek elolvasni őket.(#20853) b.lajos: A szintetikus tesztek alapján tényleg kár lenne dönteni, de melyik "oldalon olvasottak alapján" -ra ne adjon?
[ Szerkesztve ]
-
-
gixxer-tomee
aktív tag
Hali
mSATA 120 gigás SSD érdekelne. Mik a legjobb ajánlatok jelenleg? És mik azok amik várhatóak és érdemes lehet rá várni?
Köszi!
tacstacstacstacsveddveddveddveddbebebebe
-
Hofeher
aktív tag
Lenovo G505s AMD A10 apus gépbe milyen ssd érdemes tenni 120-128 GB méretben.
Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
-
zaiczd
tag
Sziasztok. macbook gépembe szeretnék ssd-t venni, 60, vagy 120gigásat, csak a rendszer menne róla, illetve pár program ami ráfér, mit tudnátok ajánlani ár érték arányban a legjobbak közül? tapasztalatok valakinek? mindenképpen sata3as kell. Köszi
WonderWorks.hu | Termékfotózás | Ingatlanfotózás
-
jeni
félisten
válasz gixxer-tomee #20857 üzenetére
az első oldalról a téma összefoglalóban vannak egyes modellek
Samsung 840 EVO (TLC) és 840 EVO (TLC mSata!)
Crucial M4*** (MLC mSata!)
Intel 525 és 530 (MLC mSata)$[!]eEpWa|ke
pár sorral olvass vissza.
Samsung 840/840 pro
Intel 520/530[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Azt lehet tudni, hogy az intel 520 mennyi írást visel el elméletileg?
Samsung 840ben eddig nem csalódtam, 80 tera (1 év, 8 hónap alatt), de még teljesen jó, nyilván addig szeretném használni amig tönkre nem megy, aztán ott lenne 520 biztonsági mentéssel.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Üdv
Szerintetek mi ér többet?
Kingston HyperX 3K 3év garival (MLC)
vagy a
Intel 530 5év garival (MLC)[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
Üdv. Ebbe a laptopba szeretnék egy ssd-t venni [link].
Általános felhasználásra venném. Egyetemre járok, ezért tervező és egyéb progik is vannak a gépen. Játék terén...D3-al játszok. Lehetőleg 5 év garis legyen. A HDD helyére tervezem rakni, ezért nem árt, ha 240 körüli. Ár másodlagos, inkább a minőség és megbízhatóság irányába dől a mérleg. A hyperX-ről sok jót hallani, de csak 3 év gari van rá, a Samsung 840 pro-ra már 5. Esetleg még más alternatíva? Örülnék ha a felsorolás mellett még egy tippet is kapnék indoklással együtt, hogy miért az adott SSD-t vegyem a laptopba.
Köszönöm! -
Gery15
addikt
Beteszem ide is, hátha.
HyperX
-
Gyuláé
tag
Szevasztok!
Kingston kc300 240Gb
Kingston Hyperx 3k 240Gb?
Melyiket ajánlott?[ Szerkesztve ]
Gyula
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Tudtok segíteni? Van egy Dell Inspiron 7537 laptop, benne Seagate HDD (Sata3, 500GB, 5400RPM, 2,5"):
Ezt lecserélve szeretnék egy nem túl drága SSD-t.
Fontosabb lenne a kapacitás (500GB), mint a sebesség, mert úgy vélem, egy 5400rpm HDD-nél egy kávédaráló is jelentős sebességbeli ugrást eredményezne. Ráadásul a laptop olyan vékony, hogy még DVD sincs benne így 2db háttértár sem lehet benne, magyarul ha akarnék egy lassabb háttértárat, az csak külső macerás USB-s lehet, tehát kellene az az 500GB SSD hogy minden elférjen.A DELL update oldalról következtetve, az Inspiron 7537 laptopot HDD helyett ilyen SSD-kel is forgalmazzák:
SK Hynix SH920
LiteOn IT LCS-256L9S (az L9S típust meg sem találom a gyártónál, csak máshol egy tesztet róla)Ti milyen SSD-t javasoltok, ha most érzékeny vagyok az árra?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
félisten
-
Aceusz
csendes tag
Szerintetek a CORSAIR 120GB SSD jó ? Azért kérdzem mert jobb elvileg az olvasási és írási sebessége mint a Intel 520 OEM illetve a Samsung 840 EVO SSD-nek. De senki nem beszél nagyon róla.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Hamarosan SSD vásárlás elé nézek a laptopomba, az asztali gépemben már pár éve üzemel egy OCZ Agility 3-as, és nagyon meg vagyok vele elégedve, de nem tudom manapság mi a best buy 120GB-os kivitelben (20k körüli kerettel), illetve h megbízható 240-es mennyi lenne (ha nem sokkal több lehet ráfordítanám), cask mert 1 2,5"-os hely van a laptopomban, így nem baj ha nagyobb a tárterület.
Másik pedig az lenne, hogy ami most van benne 750GB-s HDD, ahhoz vehetek külső házat, és akkor külső HDD-ként üzemelne, egy ilyen kb mennyibe kerül?Matthew 24:42
-
félisten
-
jeni
félisten
válasz @matthew@ #20880 üzenetére
Szia
Ebben az esetben jobb megoldás ha az optikai meghajtót költözteted külső házba,vagy egy lapos külső DVD írót veszel ami nem több 3-4000 Ft-nál.
A belső HDD-t átrakod a DVD helyére amihez veszel egy belső tokot másképpen SATA optibay SLIM ez a 12mm ,meg kell nézned neked melyik meghajtó van benne,9mm vagy a 12.7mm. Az aprón találsz újat fele ennyiért.
Így a laptopodban kettő tárolód lenne egy-egy SSD és HDD. A külső DVD írónak meg egy hordozható is megfelelne.
SE-208AB
Rátudsz keresni az aprón ezekre. Ez a változat kicsit költséggel jár de nem drágább annál,mint,hogy egy 240GB SSD vennél egy 120GB SSD helyett. Így elegendő egy 120GB SSD és mellé az említett cuccok.
Ami egy 21000 Ft SSD+ külső író és egy optibay=kb.30000 Ft[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #20882 üzenetére
Szuper.
Nem mintha a hátulját nézegetném, de nem gondoltam volna, hogy ilyet kiadnak a kezeik közül. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Gery15 #20888 üzenetére
Szerintem nincs miért aggódnod.
Esetleg kérdezz rá Sentinel topicban miért ír ilyet, amikor más programok semmi hibát nem írnak.⭐ Stella
-
Ice&Lime
veterán
válasz Gery15 #20891 üzenetére
Egyébként a firmware a 2.5-hez a mostani van neked dc32, egyenlőre nincsen újabb hozzá.
De nem is nagyon ajánlott frissíteni, ha minden jól működik egyébként, szóval inkább ezzel se foglalkozzál.
Tehát úgy néz ki, hogy egyenlőre nem kell foglalkozz semmivel.[ Szerkesztve ]
-
DeckardCain
senior tag
Sziasztok!
120as ssd-t vennék.
Alaplapom : FM2A75 Pro4-M.
Windows 7-et használok.120GB Kingston SSD SATA3 2,5" HyperX 3K
Melyik legyen. Vagy esetleg másik?
Köszönöm.
-
Gery15
addikt
-
Bodor
veterán
válasz DeckardCain #20893 üzenetére
-
VGYke
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #20876 üzenetére
Köszönöm!
Bár nem ismeretlen számomra a Samsung, mint lásd adatlapom, az aszali PC-ben rendelkezem ilyennel: Samsung 256GB S840 Pro
Bár az asztali PC-ben fontos lenne a sebesség, mégis ilyen adatokat mérek vele:
Pedig az asztali PC-m nem egy gagyi Dell cucc...Ennek ellenére választanám én 500GB-ban a Samsung SSD-t, csak nem tudom hogy össze tudok-e hozni rá annyi pénzt
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
@matthew@
őstag
Azt semmiképpen nem szeretném, 120GB igazából elég lenne, most is azon van a Win meg az összes program, egy 20GB-s game és még 30GB szabad, a lapos meg nem lenne ennyire teledobálva mindenfélével, itthonra meg mentésekhez a HDD kiköltöztetésével egy mentésekhez alkalmas külső HDD-m lenne
Matthew 24:42
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #20882 üzenetére
Ez nagyon durva. Azért az ilyen szintű igénytelenség egy ekkora névtől elég megdöbbentő. (A Samsung SSD-k közben csillivillin néznek ki, azért kicsit jobb érzés egy ilyet kézbe fogni, ha a kinézetétől még nem is fog többet tudni.)
Sk8erPeter
-
Bodor
veterán
válasz Sk8erPeter #20898 üzenetére
Azért annyira nem durva, mivel pár percig nézegeted csak, aztán meg úgysem látod többet jó ideig, mert a gépben van. Aki a csillivilliségért vesz SSD-t, az meg is érdemli...
Jó legyen belül, és kész.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest