Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz Vasti74 #98549 üzenetére

    Szia!
    Ha ennyire bizonytalan vagy, akkor vedd az újat, amit visszaküldhetsz és visszakapod a pénzed, ha nem tetszik. Ezzel nem bukhatsz.
    Aztán veszed az AVM-et, ami meg végleges lesz. Hacsak nem adod el és térsz vissza a TP-Link-hez.
    De akár veheted újonnan is az AVM-et kipróbálásra, aztán visszaküldöd és veszed a használtat. Pénzt spórolsz.

    TP-Link routerem régen volt. 5 éven belül tönkrementek. Nem bírta a LAN része. Csak az a baj, hogy ezt kiszűrni sokszor nagyon nehéz. Viszont 5 éves gari volt rájuk. Ennek ellenére most egy olcsó TP-Link-et vettem, amire csak 3 év a gari. A Fritz kiegészítése WLAN-ban, egy másik szobában.

    Fritz-em volt pár az elmúlt években. DSL és kábel modem kiszerelésben is. Most épp kábeles van. Igazán sosem volt velük gondom. A mostani Fritz nem fed le egy 70 m2-es lakást, de nincs is jó helyen. Egyrészt a föld fölött van úgy 40 cm-rel, másrészt egy hűtő és némi vas is útban van a blokktéglák között a falban. A nappaliban és hálóban jó a jel. A fürdőben és a másik szobában már kevésbé. Ezeknek útban a hűtő. Ezt viszont jól kiegészíti a TP-Link.
    Emellett a 20 méteres LAN kábel 20 cm-rel rövidebb a számítógép új helyére, így a TP-Link beiktatásával ezt is megoldottam.
    A korábbi Fritz csak wifi5-öt tudott, annak rosszabb volt a térereje, mint az új wifi6-osnak.
    A DSL modem-es Fritz-et egy 73 m2-es lakásban használtam, ahol a szoba és a nappali között két falon kellett átmennie a jelnek. Tetőtéri lakás volt és erősen gyanús, hogy padlástérből alakították át. Szóval nem voltak túl vastagak a falak. Így a jel gond nélkül átment a két falon. Bár 16 megás nettel sok mindent nem kellett csinálni, de legalább volt net. Jobb volt, mint a vodás 4G net, ami gyakran akadozott annak ellenére, hogy beszereztem egy nagy tányérmodemet is, mert a huawei hulladék egy katasztrófa volt.

    Neked az a nagy szerencséd, hogy csak két jelölted van.
    50% az esélye, hogy kifogod a jót. De lehet, hogy mind a kettő jó. Vagy egyik sem...

Új hozzászólás Aktív témák