Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bubukain

    senior tag

    Össze ne vesszetek itt miattam, végigolvasva a fórumot mindketten nagyon sok hasznos információval szolgáltok az itt kérdező emberkéknek, amiért ezúton is köszönet.

    Igazából az eddigi rendszerem egy unifi volt amiből a nagyházban volt egy nanoHD a teraszon egy AC-Mesh és a kisházban pedig egy AC-Lite.
    A router egy edgerouter 4 volt.
    Sajnos az utóbbi időben a frissítéseknek köszönhetően elég sok apróbb gondom volt a wifivel, illetve a lefedettséggel sem voltam megelégedve. Ezt megunva kezdtem nézegetni először a mesh eszközöket, (próbáltam deco-t, illetve most is van nálam még 2db asus CD6)
    Ezután gondolkoztam, hogy jó lenne akkor már wifi 6 felé kacsingatni mivel van otthon 5-6 apple termék ami támogatja az AX wifit.
    Szoftver tekintetében a deco felejtős, itt mindenképpen az asus a nyerő.
    Próbaképpen megvettem az AX58-at amit beraktam főrouternek és innen indult most a történet.
    Találtam egy külföldi oldalt https://dongknows.com/reviews/buying-guide/
    itt elég sok mesh cuccot tesztelgetnek, és itt is azt olvasom hogy szinte csak a kábeles Backhaul-t javasolja az asus routerek mesh-be kötése esetén.
    Véleményük szerint ha pl a fő routerem egy AX82U lenne arra azt írja, hogy wireless backhaul esetén bármilyen 5Ghz-es 4x4 routert javasol.
    Ugyanez az oldal AX58U-nál nem is javasolja a wireless backhaul-t.
    Szóval itt most teljesen elbizonytalanodtam, mivel annyit nem ér nekem hogy 2db AX82U-t vegyek a wireless backhaul miatt.
    Így most megpróbálom átrakni a nálam lévő AX58 routert valahova a nappali közepe felé, mert most a terasz átellenes oldalán van a lakás szélén az ablaknál ahol bejön a telekom optika. Lehet hogy így elég lenne egy router is ami lefedi valamennyire a teraszt is.
    A kis házzal nincs gond az kábelen ráköthető.
    Aztán most így kicsit beleunva a sok macerába beugrott még az ubiquiti dream machine is mint főegység, de sajnos az nem tud wifi 6-ot.
    Jelenleg itt tartok.......

Új hozzászólás Aktív témák