- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Real_Necro #64143 üzenetére
Senki nem fogja tudni megmondani, hogy milyen eszköz hogyan fog működni Nálad.
Az RT-AC87-es 2,4 GHz-en, neaggyisten emelt teljesítménnyel esélyes. Leírtam a vele szerzett tapasztalataimat, biztosat más se nagyon fog jósolni.
Egyébként baromi jó eszköz, de ha nem kell az extra erő, akkor az RT-AC66uB1 jobb vétel lehet.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Real_Necro
veterán
válasz MaCS_70 #64151 üzenetére
Kipróbáltam, hogy kikapcsoltam az AP-t. Nos, a routerrel is még Kiváló sebességet ír a ház másik felében, bár a jelerősség már -70-80dBm környékére csökken. Ez a 841-es Tp-Link. Gondolom a mai wifi eszközök ennél már azért erősebbek.
A 87est igazából hosszú távra gondoltam, nem szokásom 1-2 évente cserélni a routereim, használom általában, amíg működik, csak eddig 50-es Digim volt és ingyen emelték 1000/200-ra...
Lehet bepróbálom a kettő közül az egyiket, aztán ha nem elég, veszek mellé még egyet.
Köszönöm a segítséget!
Szerk.: ja nem írtam, mindkét eszköznél minimumra volt szedve a transmit power, aztán az AP-t kikapcsolva azt nyomtam fel maxra a 841-nél.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Topikgazda
-
TeeJay
félisten
RT-AC66uB1 routeren lehet 2,4GHz-re 12 és 13-as csatornát állítani vagy csak 1-11között engedi?
akinek van ilyen írja le mi a helyzetMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Topikgazda
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
jövő héten jönnek kötni hozzám Telekomék' egy 1Gbites internetet. Most egy TL-WR841N routerem van, de ez kevés lesz ahogy nézem. Melyik gigabites routert lenne érdemes vennem?
Nincs semmi a hálózaton laptop,telefon és desktop PC-ken kivül és nem is tervezünk extrákat.Tudnátok ajánlani nekem olyan 10-20 ezer között?
Köszönöm szépen!
Üdv,
z -
TeeJay
félisten
válasz Gubek-Einste #64155 üzenetére
köszi
1000-es netnél 940megabitet mért már valaki vele LAN-on?
mert sajnos a fórumában nem láttam ilyet mégMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Topikgazda
válasz zapikanka #64156 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ajánlott típusok 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
zapikanka
tag
válasz Gubek-Einste #64158 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
A pontositas:
családi házas környezetben, tégla falak vannak és nincs padlástér.
Igy okés lehet a 2,4 GHz?
-
Topikgazda
-
TeeJay
félisten
válasz zapikanka #64160 üzenetére
családi házashoz még jobb is a 2,4GHz mert nagyobb távot át tud vinni mint az 5GHz
olyan házban meg több szoba szokott lenni meg több emelet és udvar is
ott jobb a 2,4GHz szerintem meg ott simán lehet találni szabad csatornátMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
zapikanka
tag
Köszönöm szépen a segitsegeteket!
-
legenda
válasz TeeJay #64166 üzenetére
Simán tudja pedig a megfelelő firmware verzióval és beállításokkal, én is sok helyre tettem már ilyen típust, ahol és amikor a Digi nyomja a maximumot, ott a router átnyomja.
Más kérdés, hogy mostanság egyre több helyen panaszkodnak csökkenő sebesség miatt, kimegyek persze, de nem a router a hiba forrása, hanem a szolgáltató nem tud már annyit adni.
Ja, adtak ki olyan firmware verziót, amivel hirtelen töredékére esett a sebesség, arra figyelni kell. mert nem is egy ilyen van és nem mindegyiket vonták vissza, addig legalábbis nem, amikor legutóbb néztem.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
TeeJay
félisten
válasz uriember #64167 üzenetére
mivel nekem is 1043ND V2 van így minek is érdekelne hogy az mit tud mérni mikor én is kihajtom vele a 944megabitet
engem az Asus AC66U B1 meg AC58U érdekel hogy azok is tudják-e a 940megabitet hozni gond nélkül LAN-on mivel az AC66U fórumában is írták páran hogy 4-500megabitet mérnek vele
persze lehet hogy tényleg csak annyit tud a hálózat
de mivan ha a router nem megy frankónMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
félisten
válasz Real_Necro #64152 üzenetére
Konkrét, személyes tapasztalataim vannak az alábbi konstellációban:
A TP-Link 841-esénél jóval nagyobb az N18u wifis hatótávja, mégpedig olyan viszonyok között is, amikor az N18 sokkal rosszabb helyzetből sugároz.
Az AC87u pedig 2,4 GHz-en ha nem is ennyivel, de valamivel érezhetően nagyobb kört sugároz be, mint az N18u.MaCS
-
zapikanka
tag
Nézem, hogy cat5 kábeleim vannak, tehát akkor csere érettek azok is.. ott van esetleg amire figyelni kell, vagy csak simán vegyek egy cat5e vagy cat6 kábelt?
-
félisten
válasz zapikanka #64172 üzenetére
Nem igazán ide való kérdés (inkább ide, a hálózatosba), de gondold végig a csatlakozókat, illetve hogy fali vagy patch kábelt veszel. A falba nyilván falit (tömör) érdemes tenni, ennek megfelelő késes/szorítós csatlakozókkal a végén, mivel nem krimpelhető megbízhatóan.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
zapikanka
tag
Rendben, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Mi a különbség RT-AC66U és RT-AC66U B1 között? (ha van)
Továbbá mit jelent, ha egyes típusokra "basic garancia" van?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
15k alatt keresek routert. Kábelen Gigabites kapcsolatra, vezeték nélkül pedig 802.11ac szabványra lenne szükségem. Egyelőre ezeket néztem:
TP-Link Archer C2 AC750
ASUS RT-AC53 AC750Kis panellakásba kell, de nem akarok túlzásba esni. Igaz sok hálózat a közelben, de az ezer éves egyszerű Belkinnel sem volt gond.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
félisten
válasz Real_Necro #64175 üzenetére
Elég komoly a különbség.
A sima AC66 egy hat éves eszköz, MIPS-es központi egységgel (1×600 MHz). Bár a maga idejében nagyon jó készülék volt, mára elavult.
A B1 ARM-os (2×1000 MHz, de a frekvenciaadatok közvetlenül nem mérhetőek össze), modern (másfél éves), erős -- a jelenkor igényei szerinti erős közepes otthoni készülék.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
-
Sagnya
csendes tag
Sziasztok !
Nemrégiben vásároltam egy LG nagyon okos 4k tv-t a magenta színű cégtől.
Szeretném vezeték nélkül a laptopon tárolt filmeket a tv kijelzőjére varázsolni ami nagyjából sikerült is a baj azzal van,hogy nagyon akadnak a dolgok.Lehet a szolgáltatótól kapott router a gyenge keresztmetszet ?
Milyen routert javasoltok a probléma orvosolására ?Köszönöm !
-
őstag
válasz Redneck #64176 üzenetére
A kinézetteket nem szoktuk ajánlani.
Gigabit, Dualband:
kintről Xiaomi 3G, kínai menüvel érkezhet, a topikjában tudnak segíteni. Gombokért is beszerezhető kuponos akcióban.
A következő még alsó polcos ajánlás:
TP-Link ARcher C5 (figyelni kell, hogy tényleg C5 legyen, ne C5x, vagy sima 1200-as)Ennél olcsóbban sajnos nincs jól bevált AC-s megoldás. Próbálkozni lehet, de más pénzével mi sajnos nem tehetjük. Tehetsz egy próbát velük... de próbaként kell felfogni. Ha 2 hétig jó lesz, akkor nem kell visszaküldened a webshop-ba.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
RSteve
tag
Egy TP-Link C7-et tényleg hetente újra kell indítani? A topikjában más is írta és én is beleszaladtam, hogy egy hétig megy rendesen, aztán belassul újraindítás után azonnal gyors lesz. Ezt hetente eljátssza. Pár hetes a készülék a legfrissebb firmware-el. Ötletek?
-
őstag
válasz RSteve #64181 üzenetére
A "más is írta", az csak egy ember volt rajtad kívül és az sem mostanában.
Írj neki privátot, beszéljétek meg és szerintem add be garis javításra. Jó eséllyel akár egy újat is küldenek... előbb... utóbb.
Nekem C7 v2 van, neked meg gondolom már a v4-es, de akkor sem gondolnám, hogy a jelenség létezik. De van hálózati problémás topik is, ahol segíthetnek, hogy szűkítsd le a hibát. Melyik SSID 2.4/5? Milyen kliensekkel próbáltad? Környezet, azaz a szabad csatornák / Wifi Analyzer app.? Vezetékesen is ez-e a helyzet stb... De ez mind abba a topikba tartozik.
A C7-es topikja meg azért kihalt, mert nincs semmi gond vele, ezért nem is ír oda senki és ezért is ajánljuk még mindig azt a routert. Tudom, hogy ez nem vigasztal... de ez van.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Topikgazda
válasz Sagnya #64179 üzenetére
A tévét kábelen bekötni mindenképpen.
Milyen típusú a szolgáltatói eszköz?Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
30k felett: Asus AC66U B1/AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT1900ac/RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Borvitéz
csendes tag
Sziasztok !
Tanácsot szeretnék kérni,az alábbi paramétereknek milyen router felel meg?
- diginet 500 Mbit/s.
- panel lakás ( 1-1 fal van útban a lakás teljes lefedésében. 50m2)
- 1 asztali pc vezetéken ( ide kell a max delej )
- wifin : 1 xbox,1 telefon, 1 laptop időnként használva.
( nem feltétel hogy maximális sebességű legyen a wifi )-extra: torrent futtatása routeren.
( milyen minimális HW követelménye van,hogy használható legyen )Ár:25 000 ft-ig
-
Topikgazda
válasz Borvitéz #64184 üzenetére
Ajánlott típusok 30k-s határral:
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Borvitéz
csendes tag
válasz Gubek-Einste #64185 üzenetére
Köszönöm a tanácsot,
Még megfontolom az Asus N18U és TP-Link 1043N árkülömbözet / tudás mutatóját,
és kell-e egyáltalán NAS funkció.... -
Topikgazda
-
Multibit
nagyúr
válasz Borvitéz #64184 üzenetére
-extra: torrent futtatása routeren.
( milyen minimális HW követelménye van,hogy használható legyen )
Ezzel az a gond, hogy ami az egyiknek használható, az a másiknak használhatatlan. Tehát, kellene valami konkrétum!Ár:25 000 ft-ig
Persze lehet kapni horror áron erős routereket, de azokkal meg az a gond, hogy ár/érték mutató tekintetében elmaradnak egy olcsó router + NAS kombótól. -
Borvitéz
csendes tag
válasz Multibit #64188 üzenetére
A fő nagy torrent csapatásokat asztali gépről tervezem.
A visszatöltésre - (kikapcsolt gép mellett ) gondoltam kipróbálni
a módszert.( nem is adatmennyiségre,hanem hogy teljen a
48 órás visszatöltési kötelezettség....)- A Xiaomi Mi Router 3G -többen dicsérik, de nem szivesen
rendelek / rendeltetek külföldről ( + akár 1 hónap várakozás )Jelenleg ott tartok gondolatban:
TP-Link 1043N
TP-Link ARcher C5
vagy valami asus olcsóbbakból.
És a torrent majd elrötyög a háttérben PC-n oszt jóvan. -
Topikgazda
-
demmer123
őstag
150 Mbit/s internetünk lesz pár nap múlva.És szeretnék egy új rouatert venni aminek mondhatni erős a wifi jele illetve képes lan portokon 150 Mbit/s-re.Cat 6 kábel jó lesz hozzá vagy Cat 7 kell?2DB laptop+telefonok+1 tv lenne wifin rácsatlakoztatva illetve 2 db gamer pc lan kábellel.Családi ház.
Ezt a routert néztem ki ez megfelelne nekem?
Képes leadni lan porton keresztül 150-et?
Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz demmer123 #64191 üzenetére
Megfelelő lehet.
Elég a CAT5E is, CAT6 bőven. CAT7 felesleges.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Julot
aktív tag
válasz demmer123 #64191 üzenetére
Nem kell neked CAT7.-es kábel, sőt, ha nem viszed nagyon messze (~50-100m) akkor CAT6 sem... Elég a jó minőségű CAT5e!
A router ehhez a net sebességhez több mint elég, de azt azért megnézném, hogy a laptopok és a telefonok milyen sebességű Wi-Fi-re képesek? N.-es, AC.-s dualband? Az a döntő tényező a te esetedben![ Szerkesztve ]
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
demmer123
őstag
válasz Gubek-Einste #64192 üzenetére
50 Mb/s internet volt régen illetve ez a rouater cat5 kábellel [link].
Ez a rouater bőven kiszolgált mind wifileg,mind lannon csak kevés lesz a 150-es nethez.
Kérdésedre válaszolva.Családi ház 2 emeletes,az hogy falak száma stb most pontosan nem tudom.Szomszédok nem használnák.
150/10-es internet.
2DB gamer pc lan kábellel kb 10-15m+Wifivel 2db laptop+2db telefon+1 sony okos tv.Lenovo IdeaPad Flex 2 Ez az egyik laptop.Wifi-je elvileg WLANWireless 802.11b/g/n
KB 10-12k összeget szánnék rá.Ezért is írtam azt a rouatert hogy mi a vélemény róla akkor ezek szerint nekem ehhez az internethez megfog felelni cat6 kábellel.
[ Szerkesztve ]
-
Julot
aktív tag
válasz demmer123 #64194 üzenetére
Én a TPLink TL-WR1043ND-ból azért a V4.-est venném...
De a Lenovo IdeaPad Flex 2 az elvileg tudja a dualband-es Wifit, ha azt ki akarod használni, akkor ez a router kilőve... Bár ha azt mondod, nem zavar be semmi szomszéd, és tiszta a 2,4 Ghz freqi, akkor nem muszáj erőltetni a dualbandet, és akkor jó a 1043.-as TpLink. Csak a V4.-es legyen szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
Julot
aktív tag
válasz demmer123 #64196 üzenetére
Ezt itt nem nagyon ajánlják, szerintem nem kéne erőltetni...
Az a baj, hogy túl kicsi a keret így a legjobban még mindig a 1043 V4.-el járnál. Igaz le kellene mondanod az 5 GHz.-ről, de ha tiszta a 2,4 GHz értsd nincsenek a környékeden sokan akik Wi-Fi jelét "látod" van szabad csatorna, akkor abból a szempontból még jobb is, hogy az 5 GHz.-nek gyengébb a jele és egy két emeletes családi ház födémein, falain nem biztos hogy mindenhova jó minőségben jutna el. A 2,4 GHz.-el kicsit jobb a helyzet. Arról nem is beszélve, hogyha a 841.-el jól mentek az eszközeid, akkor a 1043.-al csak jobb lehet. Ha meg szeretnéd az 5 GHz.-et, akkor mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod, és vállalnod azt a kockázatot, hogy ha gyengébb a router akkor esetleg a lakás egyes részein nem lesz jól használható repeater nélkül... az pedig megint pénz...
Mondjuk én ennél kezdeném, ha 5 GHz, de egy 2 szintes családi házban könnyen lehet, hogy kevés lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz MaCS_70 #64177 üzenetére
Ez már az új B1-es vagy a régi? Van két 4000Ft-os kuponom emagra, igaz csak 19-től tudom felhasználni, de még jó is lehetne.
Egyébként arra gondoltam a router oldalon használok egy N18-at, ott úgy is kevesebb wifizés megy, a másik oldalon meg az AC66U-t. Árban így 15 és 25 lenne, ami szerintem jó. Ha ez nem jön össze, akkor még elgondolkoztam egy 87-esen, csak iponnál van 48ért meg 55ért is... nem tudom mi a különbség.
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #64199 üzenetére
Azaz 16 és 26...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest