Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz JHC #58370 üzenetére

    A leírtak alapján a történetben benne van az is, hogy megfáradt a jelenlegi switch, de az is, hogy már az UTP kábelt elérte az a kritikus interferencia ami miatt nem elég csak a switch csere. Ha a teszter szerint a káble egyébként jó... Szóval én mindkettőt cserélném.

    A cégnél az általad említett szituk miatt, számos helyen FTP kábeleket használunk. A 2000-es évek közepén hasonló esetek jelentkeztek és a kritikus helyeken a kábelcsatornákon, a frekvencia váltók környékén vagy más hasonló helyeken FTP kábelt használunk. Az egy dolog, hogy nálam a saját lakás is FTP kábelezve van... de az FTP kábelezés miatt el is lehet felejteni a háztartási vagy más gagyi hálózati eszközöket. Ott ugyanis földelni kell az árnyékolást és olyan hálózati eszköz kell ami ezt megteszi. Vagy ahogy olvasom... elég nagy buherátor vagy, így magad is árnyékolhatod a kábelen lévő alu fóliát akár egy földelt elosztóba amibe egy olyan dugót raksz aminek csak a zöld sárga részét kötöd rá az FTP árnyékolásra. Egy ilyen heckelés után maradhatnak a háztartási szintű SOHO switch-ek is, aminél nem lehet tudni, hogy tényleg képesek-e fogadni FTP kábelt. Figyelem! Az FTP kábelhez FTP dugó kell legalább a hálózati eszköz oldalon és CAT6-os kábelt használj az 5e helyett... aminek már nagyobb a tűrése minden téren.
    Vagy maradhat az UTP, de ekkor külön csőben, csatornában kell újra kábelezni, hogy több centiméter távolságra legyen az erősáramú kábelektől. Ipari környezetben egy külső kábelcsatona utólagosan sem okoz esztétikai gondot.

    Továbbá egy SOHO gigabit-es switch: TL-SG1016-os... hiszen lehet,hogy az is megfáradt.
    Ez ide off volt: a fórum keresőbe írd e a hálózat szót és ott a kábeles vagy a másik részében kérj tovább segítséget, ha szükséges.

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák