-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
bartimre88
tag
válasz Intruder2k5 #17900 üzenetére
De gondolom, nem mindegyik router képes erre, ha rendelkezik is usb-vel?
Köszi,
ImreÜdv., Imre
-
MODERÁTOR
válasz bartimre88 #17901 üzenetére
Szerkesztettem, olvass vissza!
Ami gyárilag 3G router, az például a TP-LINK MR3220, és MR3420, illetve az ASUS RT-N56U.
Firmware módosítással azonban képes 3G net megosztásra a 1043ND, de az ASUS és a Linksys routerei is, illetve ezen kívül még sok más típus!
[ Szerkesztve ]
-
bartimre88
tag
-
Már van ára az új TP-Link router-nak [link]. Valaki talált róla tesztet?
-
Borisz76
veterán
válasz Intruder2k5 #17908 üzenetére
Ja színben jók....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
jNk
senior tag
Csak ez hiányzott, piros meg narancs színű router
Raktak volna inkább bele 2 wifi kártyát vagy erősebb cpu-t, de gondolom az majd egy drágább modellben várható
-
legenda
ááá, van kék is, nekem olyan kell!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
A topik új címe...
Milyen színű routert? (Olvasd el az első hozzászólást!) (kiemelt téma)
-
legenda
válasz Intruder2k5 #17912 üzenetére
miért off? a milyen kérdés, az színre is vonatkozhat, nem?
kinek mi illik adott környezetbe...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
jozefgucci1
addikt
Szevasztok Urak !
Otthoni optikai Thomos netemet szeretném megosztani egy Wifis Routerrel. Alkalmasint a laptopal szeretnék netre csatlakozni ezért kellene. Legyen megbízható és egyszerűen beállítható. Ha lehet olyan amit én is meg tudok csinálni és nem kel szakembert hívni hozzá .
Előre is köszönöm a segítséget. Ja , árban nincs megkötés.
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
legenda
válasz mate1990 #17918 üzenetére
nagyon sok különbség van a két típus között; tl-wr841nd kontra tl-wr842nd
amennyiben kihasználod az újabb típus többletét, úgy érdemesebb azt venni!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Beri
addikt
válasz jozefgucci1 #17919 üzenetére
Nem egy ördöglakat bekonfigurálni egyik routert sem, alapvető dolgokkal kell tisztában lenni és nem lesz probléma. Arra meg ott az otthonihálózatos topic. Alapvetően mindegyik router kezelőfelületén ugyanazt fogod keresni és ugyanazt fogod beállítani.
Ha nincs megkötés árban, akkor ízlés szerint linksys E4200, netgear wndr4500, asus n56u
Sokkal olcsóbban is meg lehet úszni a műveletet, az első hozzászólásban találsz bőven olyan routert, aminek nem lenne probléma a kapcsolatod megosztása.eladó Aromamizer RDTA V1
-
jozefgucci1
addikt
Köszönöm a válaszodat. Azt hiszem nem gondoltam át azon kijelentésemet , hogy az ár nem lényeges . Az Asus még belefér a keretbe , de nem gondoltam volna , hogy van Router 70K-ért. Na mindegy szétnézek mit tudok még karácsonyig beszerezni.
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
rii
nagyúr
csács ...
sajna most semmit nem tudok most foglalkozni a témával és nem is értek hozzá )-: ismeőrsöm pont most teszi fel a kérdést amikor egyedül vagyok munlahelyen és fejenpörgés van ))))-: ... szóval alap-felhasználónak milyen routert ajánalátok?
vigyen ét két falat a WiFi ... csak iPad2-eshez kell neki netezni WiFi-n át ...
10.000 alatt legyennagyon köszi előre is a választ
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Beri
addikt
"Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik)."
Egyébként tp-link 741, 841, 941, linksys E1000 , asus n10 ízlés szerint.
Milyen internetkapcsolat?[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
mlinus
őstag
sziasztok!
20 mbites kábelnetemhez keresek routert (4mbit feltöltés)
1 pc, 3 laptop és 3 konzol lenne hozzácsatolva. Fontos hogy birja a torrentet és ne resetelje magát azonnal (régebbi dlink routerekkel nagyon negativ tapasztalatom van ilyen szempontból)
a keret olyan 10k, ami nem sok, de hátha..
[ Szerkesztve ]
-
b.lajos
tag
Erről a router-ről (és esetleg a boltról ha van valakinek tapasztalata) tudtok mondani véleményt vagy esetleg alternatívát hasonló árban. A net Digi 80/25-ös.
Kösz előre is.b.lajos
-
b.lajos
tag
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Egy autószervíz-műszaki vizsgahely ellátásához milyen routert ajánlanátok?
A hálózat már ki van építve, (kb 20 számítógép) a leggyengébb láncszem egy belépőszintű d-link di604 router, de szegény már elég sokszor feladja a harcot csak újraindítás segít.Egy stabil megoldás kellene, nem kell gigabit, (mert a switchek sem azok) az a lényeg, hogy 24/7-ben lássa el a feladatát. Wifi sem létszükség, de az sem baj, ha van.
Én linksys megoldásra gondoltam, a céghez, ahol dolgozom ide is azt tettem egy wrt160nl-t dd-wrt-vel és stabil, mint a beton... bár itt csak 5-6 gép lóg rajta, esetenként 8-9.
Előre is köszönöm a segítséget!
a net nem túl acélos, 10Mb...
[ Szerkesztve ]
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
InfiniteReality
őstag
MikroTik Routerboard 750GL
http://www.wlan-ok.hu/product.php?productid=1421&cat=0&page=2
Elképesztően sokmindent tud és nagyon megbízható.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
jNk
senior tag
válasz InfiniteReality #17934 üzenetére
Vagy egy Draytek Vigor2110n, ha (drágábban ugyan de) kell wifi is és egy nem doboznak kinéző router
-
InfiniteReality
őstag
Azokkal a Vigorokkal csak a baj volt (régen). Lehet hogy az újabbak már jók. Régen az volt a gond, hogy a magyar ADSL-ekkel nem voltak kompatibilisek (annex A / annex B eltérés).
H őszinte legyek, nem érdekel hogy néz ki egy router, ha olyan jól és megbízhatóan működik mint a MikroTik. Igazi minőség, a ráfejlesztett Linuxalapú RouterOS pedig szinte minden elképzelhető dolgot tud amit a nagyok (MPLS, Spanning-Tree, VLAN stb). Létezik WIFI-s változat is belőle, van nagyon erős rackmount routerük is, kültéri anntennával egybeszerelt holmi is van, sőt... olyan is ami csak maga a panel, dobozolás nélkül. Olyan dobozba teszed amilyenbe akarod.
[ Szerkesztve ]
-
jNk
senior tag
válasz InfiniteReality #17936 üzenetére
Kevés Vigort kezeltem és azokat is külön adsl modemmel de semmi de tényleg semmi problémám nem volt velük. Beállítva leraktam őket, aztán hónapokkal később amikor ismét ott volt dolgom láttam a restart nélküli uptime-okat
Használok én is MikroTik eszközöket de a ROS v5 előtt nem ajánlottam egy olyan ügyfélnek sem akik csak webes felületet használják, mert a winbox és ssh nem éppen (egyszerű) felhasználó barát felület
A Draytek eszközök adminisztratív oldala barátságosabb és valóban nem tud annyi mindent mint egy ROS, de egy SOHO routernél azért többet nyújt.
[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
Nekem egybe ADSL modemes Vigorral volt gondom. Meg amit a t-online ad, ilyen wifis egybe router, adslmodem, wifi AP. Az is egy vacak.
Úgylátszik az ilyen egybeépitett vackok közül tényleg csak a legjobbakat érdemes megvenni. Vagy inkább külön eszközök, az a tuti.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
mandju
senior tag
Érdekes... ezekkel a márkákkal még nem is találkoztam...
mindenhol linksys, d-link, tp-link és társaikat favorizálják...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
MODERÁTOR
válasz InfiniteReality #17940 üzenetére
Ezzel egyetértek, de azért azt tegyük hozzá, mint mindig, hogy azt be is kell tudni állítani! Ez nem olyan varázslós, három klikkes cucc, mint a legtöbb soho router, ezzel jobb előre tisztában lenni!
Username: admin
[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
válasz Intruder2k5 #17941 üzenetére
Persze. Ezért írtam hogy komolyabb holmi. Viszont aki ért hozzá és komoly cuccot akar, a winbox-szal gyerekjáték a kezelése. Többet tud, mint a home routerek, sebessége is kielégitő, cserébe tényleg el lehet veszni a sok beállitás között.
Főleg Digis hálózaton nekem már volt gondom 30 ezres Linksys-szel, ahelyett most egy kis "szappantartó" MikroTik van, és nemcsak hogy nem szakad meg, a net sebessége is az, ami a csövön kifér...http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
katona.t
tag
Sziasztok,
olyan wifi routert szeretnék ami dlna képes és tud külső hdd-t kezelni, arra letölteni. Tudtok ajánlani pár bevált/stabil típust? Főleg az olcsóbb modellek érdekelnének. -
MODERÁTOR
válasz katona.t #17944 üzenetére
Szia!
Néhány gondolat, router vásárlás előtt állóknak...
ASUS RT-N10U
TP-LINK 1043ND
Netgear WNR3500L
ASUS RT-N16
Netgear WNDR3700
Netgear WNDR4000
D-Link DIR-825
Linksys E3000
Linksys E4200 -
InfiniteReality
őstag
válasz Intruder2k5 #17945 üzenetére
Nagyon szép gondolatok
-
MODERÁTOR
-
InfiniteReality
őstag
válasz Intruder2k5 #17947 üzenetére
Annakidején mi is csináltunk egy ilyen általános router telepités útmutatót, (A5 lapocska két oldala), amiben összeszedtük hogyan kell bekonfigurálni a netkapcsolathoz.
De mondjuk olyan embernek nem tudtunk segiteni ezzel, akinek lövése sincs arról, hogy milyen internetje van (még azt se tudta melyik szolgáltatónál)...
Alapvető infók nélkül hiába a jószándék, nem lehet segíteni...http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
mandju
senior tag
Mint írtam, nem szükséges a wifi, a rászánt összeg 30.000 Huf-ban van megállapítva.
-
Beri
addikt
válasz mandju #17949 üzenetére
Akkor használjuk ki azt a 30 rugót
Ha szeretnél wifit, akkor netgear wndr3700 (gyors processzor), asus n16 (sok RAM, azonnal csavarj fel rá egy dd-wrt-t, vagy valami mást ízlés szerint), ha nem, akkor vehetsz mondjuk egy 750-es routerboard-ot (ugyanaz a processzor, mint a wndr3700-ban).
Persze megoldható olcsóbban is a dolog wifivel. Ha azt mondod, hogy a 160NL hibátlanul teszi a dolgát ugyanilyen környezetben, akkor ott a tp-link 1043ND ugyanazzal a béllel, olcsóbban. Ugyanúgy rakhatsz rá dd-wrt-t.
Az engenius 9850 is teljesen jó tud lenni, gyors, nagyon sok szimultán kapcsolatot elbír.[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest