- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
Rolanddd
tag
na akkor ha megbocsátanak a tisztelt fórumozók, mégegyszer felteszem a kérdést.
a dell inspiron 6400 fedőnevű laptopnak hátrányait szeretném begyűjteni, ha lehet.
Mi az oka hogy az inspiron-okat ''gyengének'' tartják? előre is köszönöm! -
Sipi
addikt
válasz #95561216 #4950 üzenetére
Lehet, hogy demagóg, de a hatályos magyar jogszabályok alapján mindkettő büntetendő cselekmény. A fórum hatályos alapelvei megtiltják az ilyen tevékenységet.
Ergo a srác nem elég, hogy törvényt sért, még másokat is erre buzdít, azután leanyáz másokat, amiért nem hiszik el, hogy neki van igaza.
Mellesleg nem fog ilyet tenni*, mert még a nyamvad Campus-ról sem tud, amivel kvázi ingyen használhatná a Windos-át. Csak akkor nem verhetné a mellét, milyen übercsávó.
Sipi
*alternatívák után nézniMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Rolanddd
tag
válasz JowoodSanya #4955 üzenetére
de a 6400 (5)-ösben van bluetooth is, és ati x1400-as gpu van benne... igaz 300ezer ft, de az már ugy jonak hangzik habár nemhinném hogy annyira szükségem van a 256 MB-s video-ra, mert sztem a legdurvább dolog amit csinálnék vele, az a filmnézés lenne, vagy egy kis CS 1.6 ;) ja természetesen az is érdek, hogy sokáig bírja az akksija... (azt olvastam 3,5 órát bír, ha télleg bírja, akkor az tök joo)
-
Rolanddd
tag
válasz JowoodSanya #4957 üzenetére
na az szuper. Igaz van még időm eldönteni hogy milyen laptopot vegyek, mert csak nyár végén szeretnék venni (addig gyűjtöm a pénzem ;)) de nekem tetszik ez a Dell. A Dell-ről általában jókat hallottam eddig, és ennek az ára is egész megfelelő (a 2-es brutto 240ezer Ft, abba 950-es intel gpu van, de filmnézéshez jo az is sztem). Egyébként szerintetek melyik a legjobb laptop márka? (már ha egyáltalán lehet ilyet kérdezni )
-
törölt tag
válasz Rolanddd #4962 üzenetére
Azt hiszem, a háza nehezebb, strapabíróságot nem tudom, kevesebb rá a gari, és hallani rémtörténeteket Dell szervíz hozzáállásáról az olcsóbb modellekhez, pl vmelyik Inspiron sorozat szériahibás kártyaolvasóját nem cserélték. De mondom, konkrét modellről inkább a márka topicjában
-
Sipi
addikt
válasz Rolanddd #4962 üzenetére
Elvileg... Nagyon alsó kategóriás gép esetén a ''nagyon vigyáz rá'' azt jelenti, hogy a billentyűzetét sem ütögetheted.
(1-2 éves Acereket láttam, teljesen normális használat, mindig asztalon tartva. A billentyűzetük szinte szétesett, és a ház is recsegett-ropogott.)
Nem csak erős külső behatástól mehet szét, hanem a gyengébb minőségű alkatrészek miatt akármi elromolhat, és Magyarország sajna nem a jó szervízhálózatokról ismert.
flimo: Portage és Tecra. De úgy tudom, a Tecra a minőségi sorozat.
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
Rolanddd
tag
válasz JowoodSanya #4965 üzenetére
na meg apukámnak is megvan már vagy egy éve az ő szerény kis albacompja, és annak sincs semmi baja (kivéve a kijelző alján egy kis repedés, a nyitogatás-csukogatás végett, de attol ugyanugy használható) volt a masina vagy 150rugo asszem kétév garit kapott rá (eredetileg 1 lett vna asszem, de vhogy meghosszabíttatta) tehát ha ilyeneket nézek, akkor még dell sem kéne... de mivel szeretnék minőségit, ezért gondoltam az inspironra... azt ugye nem lehet a 150ezres albacomppal összehasonlítani? ;)
-
assdf
csendes tag
Akkor most indits gyorsan egy közvéleménykutatást hogy hány ember használ magáncélra legális windowst és hány warezt...
És öszintén: nem fogok alternativ után nézni, tudod a kedvenc programjaim (videószerkesztők, játékok) nem futnak a te istenitett alternativ oprendszereid alatt sőt még a videókamom sem ismerik fel. A wlan kártyámról már nem is beszélve. Persze biztos hogy néhány hét/hónap intenziv alternativ oprendszer tanulás után be lehetne őket üzemelni, de majd ha fizetnek nekem ezért...
Úgyhogy maradok a winnél. A microsoftnak sokkal nagyobb haszna van abból hogy én is terjesztem az ő oprendszerét mintha megvenném.Ezért uralja a piac 90%-at.
Másrészről nem tulzottan érdekelnek a forum hatályos alapelvei, maximum kibannolnak, de semmi olyat nem irtam ami ne lenne bármelyik a valós világban élő ember számára egyértelmüek és nyilvánvalóak. Persze lehet hogy valaki egész nap egy virtuális világban él, és nincs tisztában a magyar valósággal, de arról nem én tehetek.
A töbi értelmes embernek: nem azzal van a gondom hogy egy termék fizetős, hanem azzal hogy mennyit kérnek el érte, összehasonlitva a fizetésekkel. Már ha az eus átlagot nézi az ember, akkor is kész rablás az egész, és van aki még tapsol is ehhez... hihetetlen, ezért tartunk ott ahol...lapitopi :P
-
Sipi
addikt
Nagy ívben teszek rá, ki milyet használ. Arra is, hogy te mit csinálsz.
Arra próbállak bevilágítani, hogy mindezt NE TEDD itt, mert tiltott. Ennyi. Büszke felőlem lehetsz rá, de ne ordítsd itt világgá, másokat pedig főleg ne buzdíts. Írj neki privit, örülni fog neki.
Megkérnélek, hogy fogd vissza magad. Nem istenítek semmit. Honnan veszed a merszet ilyeneket írni?
Ha annyira nyűgöd van attól, milyen pofátlan árat kérnek el egy Windows XP-ért (21.000 forintot a Home verzióért), akkor azért miért nem rinyálsz, hogy egy használható középkategóriás laptop 200.000 környékén kezdődik? Azért már nem fáj a pénztárcád?
Ki tapsikol itt? Ne keverd már a fogalmakat... Ne adj más szájába olyat, amit nem mondott. Ne vádolj, rágalmazz meg - még feltételes módban sem - másokat!
Mod: elmondanád, mi a fészkes köze van mindennek, amit itt összehordasz, ahhoz, hogy jelenleg a szoftverlopás büntetendő cselekmény, és a fórumon TILOS az ilyen irányú tevékenység, illetve az erre való buzdítás? Ha? Minden más csak maszlag, amit mellé körítesz. Innen indult el az egész, azóta is itt rísz a gaz Microsoft lopóbandáján, aki a többszázezres laptopod mellé még egy húszezres tételt is vágna rajtad, de te jó robinhúd módjára túljársz az eszükön. A logikai bukfenceidet pedig jó öblös demagógiával takargatod.
Sipi
[Szerkesztve]Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
assdf
csendes tag
Csak tudod nehéz egy középkategóriás laptopot lemásolni úgy hogy az eredeti is megmaradjon.... Épp ezért nem egy kategória a kettő, amit te olyan szépen összekeversz.
Na mindegy ilyen droidokkal nem foglalkozok. De még sokra viheted az artijust és társainál, ott az ilyen hozzáállás becsülendő.Légy te is droid.lapitopi :P
-
Sipi
addikt
Bakker, a fősulin nem tanítanak nektek értelmezést? Hol a búsba írtam a kettő ugyanolyan voltát? Azt írom, BÜNTETŐJOGILAG mindkettő BÜNTETENDŐ. Ha nagyon nem megy, menj át a jogászhallgatók szobájába, vagy egy magyarszakoshoz, és kérj segítséget.
És akkor kérdések, ha már ilyen ügyesen elsiklasz felettük:
1. Azt írtam, NEM ÉRDEKEL, hogy büntetendő cselekményt űzöl-e vagy sem, csak éppen itt tilos az ilyen. Felfogtad? Ezek után honnan szeded, hogy droid vagyok és Artisjus-rajongó? Keversz már megint.
2. Azt írtam, jelenleg ez büntetendő dolog. Hol mosom össze a fizikai és a szellemi javak ellopását?
3. Mi köze van az ilyen-olyan értelmezésbeli dolgoknak ahhoz, hogy amit csinálsz, a fórum hatályos szabályai szerint tilosak? Hogy jössz ahhoz, hogy nekem esel és burkoltan anyázol, ahelyett, hogy bocsánatot kérnél, esetleg töröltetnéd egy moderátorral azt a hozzászólást, majd priviben megírnád az illetőnek, hogy van ilyen és ilyen lehetőség is?
4. CAMPUS-program. Megint. Harmadszor. Mi a jó franc kerül neked sokba felsőoktatási hallgatóként egy Windows-on? He? Már többedjére kérdem, sosem felelsz, csak mocskolódsz.
-
sghc_toma
senior tag
sokszor olvashattad már, most kapsz linket is: [link] (campus)
5 ropi sem túl sok, és azért nem csak vindózt kapsz.. sőt, ha nem kell a cd, hanem le tudod tölteni, akkor nem kerül 5000-be. leszeded, elküldöd az igénylőlapot, és ennyi.. tényleg qrva drága.
ja, és nem vagyok egy bill gates-fetisiszta...in asm we trust
-
WN31RD
addikt
Megkérdek mindenkit, hogy zárjuk le az illegális szoftverhasználat témáját. Nem ebbe a topicba való. Köszönöm.
(Sipi, ha már jogra hivatkozol: Jogilag az illegális szoftverhasználat nem lopás, ahogyan az ún. szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos egyéb, törvénybe ütköző cselekedetek sem, csakis a köznyelv nevezi gyakran az ilyesmit helytelenül lopásnak.)''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Sipi
addikt
Ha már a jogra hivatkoztam: azt hiszem, világosan elkülöníthetően írtam. Amikor slampos konyhanyelven trágárkodtam, lopásnak említettem, ezzel is mintegy ráerősítve arra a tényre, hogy nem legális dologról van szó.
A konkrétabb bekezdéseimben, amikor a jogra hivatkoztam, büntetőjogilag büntetendő cselekményről beszéltem. Pont azért, hogy ne sértsek érzékeny lelkeket. (Nem a Tiédet. )
-
Zola_
tag
Elég újak ezek a Lenovo gépek, itt még nem olvastam, hogy valaki kipróbálta volna. Tény, hogy nem ThinkPad..., és még nem tudni nagyon, hogy mit örököltek.
A CeleronM nem túl jó az akkunak, mert egyfolytában maxon megy. Egy speedstepes PentiumM jobb lenne, mert kb. másfélszer annyit bír. -
WN31RD
addikt
assdf, légy szíves, közvetlenül ne népszerűsítsd az illegális szoftverhasználatot ebben a fórumban. Az Alapelvek ([link]), amelyet remélhetőleg figyelmesen végigolvastál a regisztrációd előtt, világosan kimondja, hogy errefelé tilos a ''a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan [...] használatára buzdítás''. Ez nem azt jelenti, hogy ilyesmiről nem lehet beszélgetni errefelé, de nagyon határozottan megkérlek, hogy kerüld az olyan kijelentéseket, amelyek illegális tevékenységre való buzdításként értelmezhetők. (Ebben a topicban pedig egyáltalán nincs helye az ilyesmi kitárgyalásának.)
Ha fel akarod hívni valaki figyelmét a FreeDOS-os vagy operációs rendszer nélküli laptopokra, illetve azok árára, tedd nyugodtan, akár a fórumban, ezzel önmagában semmi probléma nincs (én is ilyet vennék, ha létezne ilyen ThinkPad X, mert Linuxot használok), de ne itt fejtsd ki a Windows áráról, stb. szóló nézeteidet.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
JowoodSanya
csendes tag
Azt monjátok meg nekem, hogy ez mi: ATI RS482 mert még soha sem hallottam róla!?
-
AMD Power
titán
válasz JowoodSanya #4978 üzenetére
-
AMD Power
titán
válasz JowoodSanya #4980 üzenetére
[link]
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
válasz JowoodSanya #4982 üzenetére
-
Declare
őstag
Könyörgöm írj most egy sor ''mosolypofát'', és írd oda hogy csak viccnek szántad ezt az egész hsz-t.
Nagyon jó a hozzáállásod. Ha nem tudok valamit megvenni inkább ellopom. Bravo! Ha nem telik 740 es BMW re akkor lopok egyet? Mert miért ilyen rohadt drága, amikor én csak 100 ezret keresek havonta ? Nem. Lehet venni Suzukit is, mint ahogy nem kell megvenni 30 ezerért a windows XP professionalt, hanem van ingyen linux meg stb... de amúgy miért nem rabolsz bankot ? Rohadt drága a net is, mint ahogy írtad, meg a gáz is, meg a villany is, meg úgyis ott a Kulcsár aki milliárdokat sikkasztott, akkor raboljunk ki egy kis OTP t pár 10 millióval, az úgyse olyan sok ehhez képest nem ? -
Niczo
senior tag
Hali!
Még mindig erős vgas notik között gyötrődöm.
Kinéztem egy Acer Travelmate 4102WLMi notit, elsősorban az Ati X700 vga miatt szimpatikus. Van egy másik jelöltem is, a FuSi Amilo A1667G EX tipus(vga ua.). Az Acer a Pentium M miatt jobbnak tünik, mint a Mobil Sempronos FuSi.
Vélemények, esetleg melyik a jobb vétel? (árban hasonlók)
Ja, és mindkettő wide kijelzős. A játékok támogatják ezt az 1280x800-as felbontást?
Tudom hogy csak IBM/HP/DELL jöhetne szóba, de az ilyen vgasok piszok drágák. Bár igy sajna a megbizhatóság lesz a lutriHa nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Declare
őstag
Nekem az Acer szimpatikusabb a processzor miatt, valamint az a fujitsu azzal a CPU val és VGA val egy erős radiátorral kelhet versenyre . A játékok jelentős részének nem okoz gondot a wide kijelző, amelyikek esetleg nem támogatják (ezek talán régebbi játékok lehetnek) elindulnak, csak mondjuk torzítanak egy kicsit....
Mindettől függetlenül azért gondold mégegyszer át, mennyit ér neked a játék ezeken a gépeken, mert nagyon csúnyán befürödhetsz ezekkel, bármelyiket is választod... Azonkívül, az x700 as sem egy nagy durranás, sokat fogyaszt és melegszik, és már most is biztos találni olyan játékot, ami vacakul megy rajta, egy év múlva meg már tök mind1 lesz, hogy x600 vagy x700 van a gépedbe.
[Szerkesztve] -
Niczo
senior tag
válasz Declare #4989 üzenetére
Hát ezért gyötrődöm még mindig. Ezért a pénzért Core Duo-s notit kaphatnék Intel GMA950-es vgaval. De azt már lehet hogy a Vista grafikus felülete is megfekteti, Dx9 ide vagy oda. Persze ez nem melegszik, de az erős proci sem helyettesítheti a jó vgat.
Amúgy az x600 is elég lenne szerintem, de ezt miért mondtad, az kevésbé melegszik?Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
-
törölt tag
válasz Macilaci457 #4993 üzenetére
Aero az a csillivilli felület, aminél xgl jobbat tud egy p2-n Éljen a microsoft optimalizáció..
Szerk: Amúgy nekem is classic style van, már ha bekapcsolom a wint, legutóbb szétfagyasztotta a totalcommander, azóta nem próbáltam
[Szerkesztve] -
tjhooker464
őstag
Ma megvettem életem első notebook ját. Először is köszönöm, hogy ennyit segítettetek a döntésben. vizsont az a helyzet, hogy teljesen más lett a végeredmény mint amit itt látatlanba eldöntöttem. Röviden ma mindenképpen meg kellett vennem a masinát de amit lehetett kapni azok közül amit néztem az nem tetszett vagy látatlanba kellett volna elhozni. Ez utóbbi nemvolt bíztató alternatíva, kétségbe is estem.... Addig a pontig amíg be nem kapcsoltam jelenlegi írásom tárgyát egy Toshiba Satellite M70 est. [link]. Először szkeptikus voltam de emlékeztem rá, hogy a középkategória jobbik felébe soroltátok itt sz M jelzésű Satelliteket. Na mindegy családnak tetszett, nekem tetszett, gyorsan rá is döbbentem, hogy elég mobil ez nekem és be is neveztem rá. Majd írok a notiról hoszabb szösszenetet is az esetleges leendő vásárlók számára ha érdekel valakit csak most már késő van hozzá.
A születés nem más mint a halál torz mosolya
-
sziszo
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek, légyszi! Ti is láttátok a Photohall akciójában a DELL Inspirion 6400-at? Core Duo T2300. És bruttó 249.990. Ez most tényleg ennyi? A notebook.hu-n a legolcsóbb Core Duo-s egy Clevo, de az is br. 275.000. Van itt valami varázslat?
Itt van a link: http://www.photohall.hu/downloads/PH_katalogus.pdf
[Szerkesztve] -
Niczo
senior tag
válasz Declare #4998 üzenetére
Több konfig is van ugy látom. Ő szerintem erre gondol:[link]
Ez a noti ami még nálam is esélyes a gyenge vga ellenére. Ennél olcsóbb CoreDuo-t még nem láttam.
Itt egy tizessel olcsóbb mint a photohallba
[Szerkesztve]Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
mdk01
addikt
Ez a Dell is festett műanyag nem?
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest