Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • pacorro

    aktív tag

    Sziasztok!

    Hadd kezdjem közhelyesen: notebookra lenne szükségem, ez lesz az első, maximum 250 ezret tudok rászánni.
    De mivel végigolvastam a fórumot, nincsenek irreális elvárásaim. ;)

    A helyzetem viszont speciális. Egy évet külföldön fogok tölteni (Japánban), azaz mindenképpen világgaranciára van szükségem, és minimum két évre.

    A számla miatt mindenképpen új kellene (hacsak nincs valami extra jó ajánlat használtban, garanciával). Megnézegettem élőben pár típust: Acer, Gericom, FuSi kilőve... Az elérhető árú modellek közül a legszimpatikusabb az IBM volt, de tetszett egy-két HP is, az Asusok nem annyira (bár nem voltak rosszak, a beépített webcam egész jó dolog tud lenni), de azokra alapból két év világgarancia van, ami esetemben nagy előny. A gép 90%-ban asztalon fog állni, egy-kéthetente egyszer fogom hordozni, gyakorlatilag egy asztali PC-t fog helyettesíteni, de kint szükségem lesz a mobilitásra is. Nem fogok vele sokat mászkálni, de arra jó kell, hogy legyen, hogy időnként A asztalról B asztalra szállítsam. :)

    Ami mindenképpen kell bele:
    - DVD-író
    - 512 mega ram (Photoshophoz, képszerkesztéshez)
    - magyar billentyűzet és Win XP (matricázni nem szeretnék, az XP lehet angol is)
    - Wifi
    A processzor mindegy, hogy milyen, ezek a mobil procik már nagyon jónak néznek ki. Szövegszerkesztésre, netre, képszerkesztésre kell (max 10-15 megás fileokhoz), esetleg régi játékokhoz (maximum Warcraft 3, vagy Heroes4).

    Pár típust nézegettem, ami egész jónak tűnik: Asus A6R-B002H, IBM R-51E, HPQ NX 6110.
    Ha van valakinek valamilyen jó ötlete, ajánlata, személyes kedvence, azt szívesen fogadom. De pénz semmiképpen nincs több, olyannal ne fájdítsátok a szívemet, hogy ráköltök még negyvenet és kapok egy kétszer olyan jó gépet. :D

    Köszönöm a segítséget!

    "Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner

Aktív témák