Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    Bocsánat előre is ha valakit untatni fogok, de kikívánkozik belőlem:

    3 hónapja kerestem laptopot, otthoni átlagos felhasználásra. Annyi volt az igényem, hogy ha már van egy komolyabb fényképezőm, akkor legalább megközelítőleg azt lássam vissza a kijelzőn amit a fényképező tud. Némely TN paneles gép olyan szintre reduklálta a gép képminőségét, mintha egy régi kompakttal fotóztam volna.

    Ennyi kívánságom volt, egy jó kijelző. Először egy Sony Vaioval kezdtem 2 hónapja, amiben IPS panel volt, csak nem tudta a piros színt megjeleníteni, helyette narancssárgát adott (errős sok sztori van a neten).

    Utána egy fullHD Dell 7537 következett nem kevés pénzért, amibe a gyártó zsákbamacskát játszik, és persze a szarabb AUO panelt fogtam ki. Színhibás, erre nincs jobb szó. Valószínűleg nagyon kicsi az sRGB lefedése. Láthatóan zöldes, sárgás volt a képe. Sebaj, felhívtam az oázis computert, hogy kalibráljuk be, de közölték, hogy laptopot nem lehet kalibrálni, mert néhány értéket tudnak csak állítni, így teljesen felesleges. Ez is ment vissza..

    Annyira elvertem volna a pénzetmet a Dellnél, vagy a Lenovonál is, de a jó édes ........, hogy képetlenek legalább feláras opcióban normális panelt kínálni. De ha ez megéri nekik akkor csinálják.

    Mi lett végül? Egy új 256/8Gb 13"-as retina Macbook. Pedig eszem ágában sem volt ilyet venni, nem vonz az alma őrület, de basszus itt azt kaptam amiért fizettem! Rohadt jó, színhelyes, az sRGB színetret 95%-ban lefedő kijelzőt. Látom a fényképezőm igaz tudását, arról nem beszélve, hogy milyen masszív az egész gépház és mennyire jó a billentyűzet. Illetve itt x,y,z tenegelyek mentén, a legapróbb részletig kalibrálható a kijelző...(No comment)

    De akkor sem tudom elhinni, hogy ha valaki szeretne egy normálisabb kijelzőt akkor az Apple-hez kell futni. Komolyan ez egy akkora kérés? :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák