Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Felcser

    csendes tag

    válasz Borote #4891 üzenetére

    Borote: AMD-n futtattam már 3-4 gépet is, akkor a HDD kifeküdt alatta, memória még elég volt akkor a 4 GB a 3-4 gépnek, sajnos a CPU 80-100% között ingadozott, mindezt úgy, hogy csak egy gépen dolgoztam, míg a többi úgymond csak állt: Windows Server, Exchange, Kliens - jó példa, ha a kliens telepített valamit akkor a CPU terheltség felment, főleg, ha közben az AD-t is használta.

    Core I5 2 magos a legtöbb, de nyers erőben biztosan jobb. Core I3 is, de azért ott hiánycikk pár utasítás, meg a nyers erő is odavész azért, ahogy tapasztaltam. Igaz ezt főleg HDD encryptionnál láttam nemrég.

    Intel Core2 P8600 as notebookon használtam virtuális gépeket - jelenlegi céges gép is ilyen - itt határozottan jobb a CPU terheltség mint az AMDs asztali konfigon volt, cserébe ez a fránya elitebook annyira szarul kezeli a HDD-t (vagy a HDD egy rakás szerencsétlenség ebben), hogy már egy gép is kiakasztja és az IO műveletekre vár.

    Emiatt elsődlegesen az SSD, 8-16GB memória az nyerő és a proci még kérdéses. Hozzáteszem, hogy mint fentebb is látszik csak régebbi procikkal tudtam tesztelni, egyedül a HDD encryptiont tudtam tesztelni SB-s Core I3, Core I5 géppel.
    Virtuális gépem csak jó 3-4 éves procikkal megáldott gépeken volt/van.

    Emiatt nehéz a döntés

Új hozzászólás Aktív témák