Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Sziasztok!

    Jelenleg egy Lenovo E125-öt nyúzok, azonban megérett a cserére, főleg az E350-es CPU-t keveslem (teljes képernyőn akad a Youtube, ha filmezés közben megnyitok egy weboldalt, az pár másodpercig rendesen alátesz a mozinak, na meg a Photoshop...).

    Az új gép esetében kompromisszumokat nagyon nem szeretnék kötni, ezért a nálam okosabbak tanácsát kérem. Jelenleg egy Dell Latitude E6230-al szemezek, amit 8 GB memóriával, 256GB SSD-vel, valamint egy i5 2.6GHz-s CPU-val kb. 280 ezer forintért tudnék megszerezni (refurbished gép). Ennyi pénzért ez mennyire jó vétel, illetve van-e ennél jobb (ráfizetés játszhat, ha tényleg megéri)?

    Amire használnám:
    - net
    - HD filmek
    - Photoshop
    - otthoni videók renderelése (Power Director 10)

    Amire szükségem lenne:
    - USB 3.0
    - Háttérvilágításos billentyűzet
    - Netezéssel, csökkentett fényerővel egy 4-5 órás akkuidő
    - Matt kijelző
    - Szubnotebook méret (11"-13" között)
    - Jó hangszórók. - Nem vagyok audiofil, ami azt illeti, elég botfülem van, azonban a Lenovóm botrányosan gyengén szól, és mindenhova külső hangszórót kell hurcolnom. És akkor a kábelekről még nem is beszéltem... Anno volt egy Acer Aspire 5536G-m, annak a hangzása tökéletesen megfelelt.

    Ami nem érdekel:
    - optikai meghajtó
    - mindenféle gyártói programok (a Lenove programjai baromi lassú, "nehéz" cuccok, és tökéletesen megfelelnek a natív Win 7-es alternatívák).

    Játékra szívesen használnám, azonban tudom, hogy a kis méretű gépekbe a melegedés miatt nem lehet erős kártyát rakni, ráadásul ha a Fallout 3-NV-t közepes felbontással szépen viszi, nekem már megfelel, azt pedig tudtommal egy HD4000-res is simán megoldja. Mindezek felett azonban kiemelném a minőséget. Hajlandó vagyok ráfizetni, hogy ne fizessek rá (igen, fél kettőkor ilyen baromi szellemes tudok lenni), és tudjam, hogy ha esetleg bármi gubanc van, a gyártó a hátsómat is kinyalja (világgarancia, házhoz jövetel).

    A fenti feltételeknek szerintem megfelel a Dell Latitude E6230-as. Szerintetek is, vagy van jobb?

    Előre is kösz,
    Wlac

    [ Szerkesztve ]

    “A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

Új hozzászólás Aktív témák