- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yxcvbnmaa
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek, hogy milyen legyen a következő laptopom. Most egy DELL Inspiron 1501 haldoklik nálam. 6éves gép, akksija két éve halt meg, töltője fél éve buherált, és most a zsanér is megadta magát. Ez már nálam GTK-t jelent.
Pedig alapvetően a gép elegendő volt nekem, kompromisszumokkal. Ami kevés volt benne a processzor, és a VGA, és nyáron melegedett
Azért is írtam le ezt előzményben, hogy jobban be tudjátok lőni az igényeimet, és jobban tudjatok javaslatot tenni.
A gép felhasználása főként netezés, office. Elég gyakran autocad, illetve térinformatikai sw-ek. Virtuális gépet is kell néha emiatt futtatnom.
Amiben nagyjából biztos vagyok az a márka.Nekem 6 évnyi közös múlt az elég meggyőző volt, illetve a 3 év gari miatt a Dell-t preferálom.
Viszont a 6 év alatt annyira elkényelmesedtem, nem követtem a notebook piacot, hogy most "nem látom a fától az erdőt" effektusban szenvedek az új gép kiválasztásánál.(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150k környéke(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
15 környékén, lehetőleg matt. A jelenlegi laptoptáskámmal legyen lehetőleg kompatibilis.(3) Notebook súlya?
nem érdekes(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
Net/office/cad/sql, gyakran virtuális gép is
Néha játék is, de az eddigi gépemen a GTA San Andreas volt a plafon. Annál újabbakat nem fogok szerintem futtatni Talán ez nem jelent nagy gondot...(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
megbízhatóság(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
nem érdekes(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
Nem különösebben érdekes, ezeket később tudom magam is bővíteni.
Most Xp, 2GB RAM amim van, win7-hez mennyi ram kell hasonló sebességhez?
Nem kell hatalmas tárhely, mert a motyók nagy része külső vinyón vannak. SSD nem kell.
ODD kell, illetve a helye legyen meg, vinyót tervezek oda. (Ritkán írok már dvd-t, akkor csereberélek)(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
n-es wifi, min 3 usb
A billentyűzeten ne legyen numerikus rész, azt szeretem ha a jobb alsó sarokban vannak a kurzormozgató billentyűk, illetve jobb szélen az enter, és backspace.(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
Dell
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
sajnos hamarosan...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Eladó HP PRobook x360
- Lenovo LOQ 15IRX9, i7 13650HX, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 4050, 2027 augusztusig garanciális
- Eladó egy Apple MacBook Air 13.6 M2! Garanciás!
- Apple 13 inch Macbook Air M2 Midnight iCentre garanciával 2026.08.19-ig
- MSI Sword 17 - i7 14700HX(5.50Ghz 28mag) - Nvidia RTX 4070 8GB - 32GB DDR5 5600MHZ - 1.5 TB M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest