Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• yxcvbnmaa

csendes tag

Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek, hogy milyen legyen a következő laptopom. Most egy DELL Inspiron 1501 haldoklik nálam. 6éves gép, akksija két éve halt meg, töltője fél éve buherált, és most a zsanér is megadta magát. Ez már nálam GTK-t jelent.
    Pedig alapvetően a gép elegendő volt nekem, kompromisszumokkal. Ami kevés volt benne a processzor, és a VGA, és nyáron melegedett
    Azért is írtam le ezt előzményben, hogy jobban be tudjátok lőni az igényeimet, és jobban tudjatok javaslatot tenni.
    A gép felhasználása főként netezés, office. Elég gyakran autocad, illetve térinformatikai sw-ek. Virtuális gépet is kell néha emiatt futtatnom.
    Amiben nagyjából biztos vagyok az a márka.Nekem 6 évnyi közös múlt az elég meggyőző volt, illetve a 3 év gari miatt a Dell-t preferálom.
    Viszont a 6 év alatt annyira elkényelmesedtem, nem követtem a notebook piacot, hogy most "nem látom a fától az erdőt" effektusban szenvedek az új gép kiválasztásánál.

(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
    150k környéke

(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
    15 környékén, lehetőleg matt. A jelenlegi laptoptáskámmal legyen lehetőleg kompatibilis.

(3) Notebook súlya?
    nem érdekes

(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
    Net/office/cad/sql, gyakran virtuális gép is
    Néha játék is, de az eddigi gépemen a GTA San Andreas volt a plafon. Annál újabbakat nem fogok szerintem futtatni :) Talán ez nem jelent nagy gondot...

(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
    megbízhatóság

(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
    nem érdekes

(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
    Nem különösebben érdekes, ezeket később tudom magam is bővíteni.
    Most Xp, 2GB RAM amim van, win7-hez mennyi ram kell hasonló sebességhez?
    Nem kell hatalmas tárhely, mert a motyók nagy része külső vinyón vannak. SSD nem kell.
    ODD kell, illetve a helye legyen meg, vinyót tervezek oda. (Ritkán írok már dvd-t, akkor csereberélek)

(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
    n-es wifi, min 3 usb
    A billentyűzeten ne legyen numerikus rész, azt szeretem ha a jobb alsó sarokban vannak a kurzormozgató billentyűk, illetve jobb szélen az enter, és backspace.

(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
    Dell
    (10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    sajnos hamarosan...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák