-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
Tesztelik a notimat [link], amit írnak igaz, mondjuk szerintem terhelésnél nem annyira hangos.
Az élet kegyetlen .
-
Tikakukac
titán
-
Pocok256
veterán
válasz spyduck #21699 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy Far Cry 3 rosszul van optimalizálva Nvidiára Ott a DG kivételesen nagyon jól működik
Amúgy tényleg a min fps a fontos, de far cry 3 ban pl fellelhető az fps drop ami min fps nézésnél igen kellemetlen.Csak, hogy belekössek
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
spyduck
nagyúr
válasz Pocok256 #21706 üzenetére
Állítólag az optimalizáló SLI patch csak idő kérdése. Én viszont csak olyan játékokról fogok tesztet csinálni, amit nem kell patchelgetni. Ez pedig a Skyrim, Crysis 2, Assisin Creed 3 és BF3.
A Farcry 3 és NFS MW-ot hanyagolom, mert elvileg semmilyen konfiggal nem fut normálisan gondolok itt az asztali PC szegmensére is. A Diablo 3, SC 2 meg hasonlókat pedig azért hanyagolom, mert azok jóval gyöngébb gépeken is simán elfutnak.
-
Toncos
tag
Hali!
Ahogy látom, a Dell XPS még nem került elő: nekem egy l501-esem van, annak 3 be/kimenete van, és elvileg tud rendes 5.1-et is (az egyes aljzatokra lehet állítgatni, hogy épp melyik mi legyen), valamint SPDIF-et, de ezeket soha nem próbáltam. Most egy 150 ohmos sztereó fejhallgatóval használom, és szerintem jól meghajtja, bár rendes forrással (erősítővel) ezt sem tudtam még kipróbálni. Emellett min. GF 420m VGA van benne, ami elég lehet (igényektől függően), és aprón pl van egy i5-ös 110k-ért. Ha az elvárásoknak megfelel, ezeknek is érdemes lehet utánanézni, vagy akár az újabb l502-esnek, ha van ilyen árban. -
lsc
nagyúr
válasz Gedeon31 #21709 üzenetére
Ugyanez, a mm-ban.
Mod #21703) Tikakukac : Amikor kicsit felemeli a fordulatot hallható 2d-ben is, de ez a freki engem nem zavar, terhelésnél sem sokkal hangosabb.
Egyébként az a samsung progi dolog egy garanciális cserébe került a samsungnak, a vevőszolgálatuk sem tudott mit mondani a 800 Mhz-re, annyira jutottak vigyem vissza ahol vettem, csere. Az újnál már rájöttem hogy az a tepedék samu progi nem engedi 800 Mhz fölé a procit automatán.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
_adaml21_
őstag
250-300 között keresek laptopot.
Kijelzőméretben csak maximumot mondok, ez pedig 15.6.
Felhasználási terület: iroda, net, 3D CAD szoftverek, és egy kis játék is. (FIFA, Hitman most pillanatnyilag ami menne).
Idő 70%-ban külső monitorról-billentyűzettel-egérrel menne, de azért használható legyen önmagában is....Elitebookot, meg Precisiont nézegettem, a 8560w nagyon tetszene, csak nem tudom, hogy a NBS-nél kapható-e magyar billentyűzettel. A Precision sokkal rondább, és az akksija is csak 6 cellás, viszont jobb árban van, és a garancia (saját tapasztalat alapján is) nagyon jó.
Esetleg valami más?
-
Chaser
legenda
válasz _adaml21_ #21712 üzenetére
Precision M4600. Firegl 5950 ddr5-tel, i5-tel, FHD-val, 3 év NBD garral 280-285k bruttó. Bill is valszeg backlit. Lehet "rondább" de ha ismered az NBD gart akkor tudod miről van szó.
szerk: Spyduck-nál van még a lenovo Y500, SLI vga-s szörny, 3 év garis, elég jókat ír róla. Lehet azon is elgondolkoznék ha ennyit dobnék ki noteszre. Sajnos ott NBD gar nincs.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
őstag
válasz _adaml21_ #21712 üzenetére
Erre én mindig azt mondom, hogy nagy beruházásnál azt kell venni ami jobban tetszik. Ha ez az elitebook akkor azt. Racionálisan jobb (gari, ár, és hűtés) a precision, de nem rossz az elitebook sem, ha az tetszik nincs mese
A látott tesztek alapján a 8570w/M4700-ban lévő M4000 firepro egész határozottan erősebb (20%) mint a 8560w/M4600-ban lévő. Tehát nem nagy különbség esetén az újabb szériát venném.
-
Chaser
legenda
válasz _adaml21_ #21715 üzenetére
Jelen esetben nem. Az említett kollega szerint billzete jobb mint egy elitebooknak. Érdemes mindenféleképp személyesen megnézni ha már ennyi pénzt rászánsz. Ebben az ársávban még asus és msi is szokott igen korrekt darabokat letenni az asztalra. Lenovo meg szerencsére alsóbb szegmensben sem bontószökevényeket csinál. Persze az Y500 nem business, dokkolóport felejtős, valszeg 3G modem is. Nincs rollcage vagy egyéb merevítés, legalábbis nem tudok róla. Viszont cserébe bitang vga rendszere van és rosszat még nem hallottam róla. 3 év alapgari azért biztató, lenovo konzumerekre itthon 2-t ad, hasonló árfekvésű pl Y580 gépeire is.
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #21724 üzenetére
Abban nincs élmény ha tálcán jön, csak ha le kell vadászni
Pocok256: Ha ügyfelezni nem kell, egy darabig én is el tudnám képzelni. De kiindulva néhány számtech boltban eltöltött idő után, azért bele lehet unni, ha már nem szórakozás a dolog hanem munka.
szerk: OFF
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz Chaser #21726 üzenetére
Azon elkeseredett pályakezdő férfiak közé tartozok lassan akiknek már mind1 milyen munka csak pénz legyen
És ha az a munka még érdekes is akkor simán jó. Tech részen ezért jó dolgozni mert irdatlan fejlődő képes és folyamat tolják az orrodba az új technológiákat, amire ha kicsit is nyitott vagy akkor 1 percre sem fogsz unatkozniHODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
_adaml21_
őstag
válasz Tom1939 #21718 üzenetére
Ha M4700-at vennék, ott ragaszkodnék a Firepro-hoz a Quadro ellenében, azt hallottam, hogy a Firepro jobban teljesít játékok alatt, mint az nvidiás társa.
Azt mondom, hogy sajnos 320 lenne a max, nem tudom ebből mennyit tudok majd kihozni... Jó lenne egy 9 cellás akksi is, de ha minden kívánságomat ki szeretném elégíteni, akkor fél milla körül járnéki5 elég, most i7 van, fűt, mint a kályha, és igazából semmi nem használja ki. Ha meg valamihez 4 mag kéne, a hyper threading tud 4 virtuális magot.
-
BoC1ka
senior tag
DELL 3521 et erdemes venni? b997 es procival egeszen jo aron van. Vagy ez ugyanaz mint a 3520 as szeria? alapfelhasznalasra eletbe nem vennem eszre az ulv proci adta korlatokat nem?
YNWA
-
jjeahh
nagyúr
szevasztok...milyen gépet ajánlanátok a lehető legolcsóbban, amiben vagy jó tn paneles kijelző van, vagy ips, és eldöcög rajta az illustrátor...? ebay-es, vagy bármilyen használt is szóbajöhet...gondolkodtam macbook prón, viszont használtan is drága, dell precision szintén, ráadásul vaskos, nehéz, és nagyon kicsi a tapipad...játszani nem szoktam, csak az alkalmazások teljesítménye számít...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ocsi19
senior tag
ASUS K55-el valakinek van tapasztalata?
Egy tesztben azt írták, hogy nagyon gyenge a fedlap anyaga, ezért nincs túlságosan védve.
Inkább külső információk érdekelnének (anyaghasználat, touchpad, kijelző, összeszerelés minősége)köszi
-
runner 125
nagyúr
válasz ocsi19 #21734 üzenetére
Nem csak az gyenge, hanem a zsanér is.(Még el is törik..)
Abszolút nem ajánlott gép.
Első hsz. kérdéseire válaszolj, és keresünk valamit."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ocsi19
senior tag
válasz runner 125 #21735 üzenetére
A legfontosabb:
Ahhoz, hogy tudjunk segíteni a következő kérdésekre kéne válaszolnod:
(1) Maximális keretösszeg Ft-ban?
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
(3) Notebook súlya?
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?1 - 160e
2 - 14"-15,6" - lehetőleg matt
3 - mindegy
4 - játék, net, fullhd film
5 - mindkettő fontos
6 - freedos
7 - 500gb elég és 4-8Gb
8 - d-sub, HDMI, 4xUSB, masszív ház/váz, minőségi anyagok
9 - eddig ez a nyerő
10 - akár holnapA linkelt gépnél egyedül a cpu miatt vacilálok.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz GaborGh #21732 üzenetére
ips van benne azt hiszem, nézegettem én is, viszont 800 euró körül van, és ehhez az árhoz képest már nem sokkal többért láttam i5-ös macbook prót is ebayen...oké, akkor fogalmazok úgy, van 400-500 euróért notesz normális kijelzővel? lehet tn paneles is, ha a betekintési szögek nem rosszabbak az átlagnál, a színvisszaadása, kontrasztja jobbacska, és legyen a fényereje azért 200 cd/m² fölött...pl ezt szívesen megnézném, hogyan néz ki élőben...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Chaser
legenda
válasz jjeahh #21738 üzenetére
Van. ThinkPad T510 FHD kijelzővel. Nagyon dícsérik a kijelzőjét. 1-2év garival meg lehet csípni 130-150k-ért apróról. Újan 500 eur-ért max HD paneles gépet kapsz. Természetesen csak TN-t. T510 mint gép is jó.
szerk: L501 502 FHD is jó lehet, de azok csillik
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz ocsi19 #21736 üzenetére
A szóban forgó gépek közül, minőséget tekintve egyértelműen a ProBook a legjobb.
De, ennyi pénzért a "játék - megbízhatóság - teljesítmény" hármasa nem érvényesülhet egyszerre.Ha, a ProBook-ban sovány számodra az A4, akkor nézz meg egy Inspiron-t, vagy G580-at.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tween
őstag
kizárólag filmezésre ( HD ) ez alkalmas gép?
-
runner 125
nagyúr
Bőven, de ragaszkodsz a 17,3"-hoz?
A C szériás Toshiba 15,6"-on is elég gyenge eresztés volt minőséget tekintve, hát még nagyobb méretben.. sarkánál fogva meg sem merném kockáztatni a kinyitást.Csak azért kérdezem, mert 15,6"-on ennyiért már minőségibb gépet kapsz, (akár jobb videóteljesítménnyel - fentebb linkelt G580, vagy mondjuk erősebb házzal egy A532 személyében.)
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tween
őstag
válasz runner 125 #21744 üzenetére
nem ragaszkodom fuji nem igazán kellene,tudom ezek már jók, de a rossz emlékek a siemens korszakból ... lenovo?? hááááát ...nem is tudom... ebben az árkategóriában mutatnál pár gépet ,pár gyártótól? megköszönném
-
Chaser
legenda
Ha elég 15.6-os gép, hááát tudd azt, hogy itt azért zömében hozzáértők vannak.
Megfelelő minőségű gép némi játékra is: G580 pnetium+GT635 130k, i3-mal 140.
Jobb minőségű gép matt kijelzővel fuji A532. i3-mal, intel vga-val 130k-ért. Semmi köze a fuji-siemenshez. Szervize nagyon jónak számít itthon.
150k alatt igazából nem sok gép van. Olcsóbb megoldásnak még samu NP300 B960/970, intel vga, 750GB hdd, 4GB ram, matt kijelző 110k-ért.
Többiekre nem sok szót érdemes vesztegetni._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
runner 125
nagyúr
válasz spyduck #21739 üzenetére
HP ProBook 6560b szériát próbálgattad már? Kíváncsi lennék rá.
A beszámolót olvastam róla. Csatlakozókat tekintve frankón felszerelt gép, zsanérról lerí, h bika, külsőben erősen Elitebook design, a minősége is példás?mod.
tween
Most lusta vagyok visszalapozni, de emlékeim szerint már megtörtént pár napja, nem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest