Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AzŐsgén2

    tag

    Sziasztok!

    Egy műszaki analfabéta házaspár (akik amúgy jó barátaim :DDD ) számára keresek notebookot.

    1. Vásárlás 1-2 héten belül.

    2. A gépre szánt összeg max. 300 font, de inkább kevesebb.

    3. Felhasználás: kimondottan hosszabb kirándulásokra, túrázásra kellene, csak arra használnák, hogy a szállodai foglalásokat intézzék, repjegyet vegyenek, facebookozzanak, illetve a túrák alatt készült fotóikat átmásolják pendrájvra, vagy feltöltsék valami felhő szolgáltatás által biztosított online tárhelyre. Se játék, se fotószerkesztés nem lesz.
    Mivel az még nem derült ki, hogy csak mobillal készítenek-e fényképet, vagy visznek-e magukkal valami komolyabb fotómasinát, azért ha lenne benne kártyaolvasó, az talán nem ártana, de nem feltétel. Úgy tudom a mai fotómasinákat már usb kábellel is össze lehet kötni a notikkal.

    5. Kijelző: minél kisebb, 11" körülit akarnak, a kijelző többi paramétere lényegtelen.

    6. Mennyit lesz hordozva a gép? Sokat. Most pl. Nepálba mennek hetekre, aztán meg a fene tudja, szóval a strapabírás, a kis méret, és a kis súly lenne az elsődleges szempont.

    7. Tárhely mérete: Nem kell nagy tárhely, mivel a lapik/notik náluk fogyóeszköznek számítanak, volt amit elloptak a szállodában, volt ami szakadékba esett, egy másikat elvitt az Amazonas, stb... saját tapasztalataikból okulva amint lehetőségük van rá, egyből archiválnak, ahogy fentebb írtam.
    A tárhely típusaként szerintem csak SSD jöhet szóba, az jobban bírja az utaztatást, mint a vinyó.

    9. Egyéb kívánságként esetleg a beépített kamera került szóba, skypehoz pl., de szintén nem fontos, anélkül is elvannak. (mobilon is tudnak skypeolni)

    10. Csak új gép jöhet szóba, mivel itt UK-ban van olyan biztosítás, ami kifizeti nekik a teljes árát, ha összetörik, stb. (Erről én nem sokat tudok, ők ismerik ezt jobban)

    Most hirtelen ezt néztem ki nekik, de mivel én csak PC vonalon mozgok, nem tudom, hogy ennek a processzora mennyire gyors. Ahogy fentebb írtam, műszaki analfabéták, az is egy kisebb tortúra volt, hogy megértessem velük, ha a gép lassan tölti be a weboldalakat, az nem feltétlen azért van, mert "szar" a gép, hanem mondjuk azért, mert lassú a net, mert valami Isten háta mögötti helyről neteznek. (bölcsészek, na... :W )

    Viszont ennek a notinak a 2GB ramot keveslem egy kicsit a win10.hez... bár lehet, hogy ahhoz, amihez nekik kell, elég. Nem vagyok otthon noti vonalon, ha tudtok ajánlani jobbat, azt megköszönném. :R

    szerk: esetleg még ez?

    [ Szerkesztve ]

    Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.

Új hozzászólás Aktív témák