Aktív témák
-
kiskekko
tag
válasz runner 125 #47300 üzenetére
Az ára is legyen ilyen mint most és rendelem . Kíváncsi leszek hogy az i3 3110-el is 140k körül lesz e mint most az 531-es i3 2330-l. Írtam egyébként a Fujinak de nem tudtak érdemleges választ adni mikortól lesz elérhető csak belinkelték a weblapot...
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
runner 125
nagyúr
válasz bugsyonic #49853 üzenetére
Az A531-gyel garantáltan jól jársz. Nagyon egyben van az a gép.
(Amilo-kból az első szériák kifjezetten jók voltak, most épp arról pötyögök, 7 éves notebook, igaz majd 3 kiló volt annó. Aztán volt egy piszkosul szar széria, amelynek 70%-át teszkó adta el..)
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kiskekko
tag
válasz runner 125 #49852 üzenetére
Ráérek
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
Tikakukac
titán
válasz bugsyonic #49853 üzenetére
Régen is jó volt a Fujitsu Lifebook széria, volt sulimban azok voltak a rendszergazdinál. Amiről te beszélsz meg a többiek is beszéltek az mindenféle Teszkós gépek voltak a Fusi korszakból, és hát igen, hullottak rendesen, nincs para, megnézed, megfogdosod és jó lesz.
Egy picit drágább meg AMD (mondjuk ezzel 1,5 éve nekem semmi bajom, árban jól adják a cuccokat a gépekhez, akinek nem kell feltétlen izzasztó hardver, annak elégséges) a Probook, de tapintgatás után meg fog tetszeni. Elitebook után nyáladzom mai napig, az még finomabbKözben írt a szivaros bácsi is, hidd el, nem beszéltünk össze
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni:
Biztosak vagytok ti abban, hogy az i7 hőtermelése annyira jelentősen csökkenti egy notebook élettartamát? Mert én nem.
Egyrészt ezeket az alkatrészeket túlméretezték a hőtűrő képesség szempontjából olyan 10-15%-al, másrészt pedig egy notebook nagyon ritkán megy 100% terheléssel több órán keresztül. Szerintem ezen hő kb. annyit árt a gépnek mint egy asztali CPU túlhajtása. Amennyivel csökken(ne) az élettartama a CPUnak gyakorlatilag érzékelhetetlenné válik a felhasználó számára, mert úgy is vesz már másik készüléket.
Természetesen nyilván nem kell továbbra sem a számok bűvöletében élni, de azért nem is kell túlzásba esni az i7 hőtermelése miatt.
Szerintem.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Borote
addikt
Nem a CPU-nak fog csökkenni az élettartama, az bírja talán a legjobban.
Asztali géppel ellentétben itt viszont minden egy pici helyen van - ahol a processzor 90 fokos, meg a burkolat 50 fok körül izzik, ott a környező alkatrészek is hevülnek. És amíg a processzor ezt relatíve jól tűri, addig a alaplapi forrasztások, kondenzátorok, egyebek kellemesen károsodhatnak (az egyik leggyakoribb hiba: 'alaplapos' lett a gép, vagy a GPU BGA forrasztása szállt el - ráadásul a legtöbb gépnél közös hűtése van a CPU-nak és a GPU-nak). Illetve az akku élettartamának sem tesz jót...[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Talán a proci érdekel a legkevésbé. Egész életemben eddig 1 procit tudtam kinyírni, pedig öltem őket, van egy elég durva vízhűtésem asztaliban. Ahhoz képest, hogy egy szerverházam van és a FET-től megkezdve mindenen blokk van, iszonyatosan melegszik, ezért van még az egész megfejelve egy jóféle huzattal is.
A gáz, az a környezet. Maga a lap és hűtőrendszer olyan mennyiségben ontja a meleget a környezetére is, hogy ha nincs atomjól megcsinálva és megtervezve a gép, akkor bizony valaki kapni fog ebből, akinek nem kéne. Notinál ugye ez főleg gyilkos, mikor a proci pecsenyét süt, általában kap a VGA is, meg ugye lehet, hogy együtt sütögetnek, olyankor olvad ki a gép alja, lásd a kicsi Pavilionom ugyebár Aztán ugye kitágul minden, aztán összehúzódik. Na a sok ilyen hatalmas deltáktól volt az ominózus nVidia probléma is, amikor szanaszét repedtek szegény tokok és mentek a gépek vagy bontásra vagy gariba, némi vacak anyagminőséggel kombinálva ezt kapjuk.
Tervezésnél megmondják a mérnöknek, hogy mit akarnak. Mikor kész, a műmenedzser azt mondja rá, hogy heló, ez drága, olcsóbbat. És ez megy nagyon sokáig, míg valahol kiegyezik mindenki. Hogy eközben hány kondi lett sokkal gyengébb vagy hasonlók, az mindegy, gari időben lehetőleg ne legyen bajuk, ne hulljon szét, kérem fáradjon a kasszához. Még nagy gyártók is sokat mókolnak egy géppel, hogy belső szélcsatornákat hozzanak létre és mindene korrekt legyen, ez persze sok pénz is, de hosszabb távon megéri, lásd mondjuk a rengeteg 4-5-6 éves Thinkpadot, amik még mindig élnek, max a műanyagokat cserélgetjük rajtuk.
A saját kis HP-m pedig 5400-as vinyóval is képes megfőzni magát, mert valaki frankón körbeműanyagozta, így mondjuk elég stabil a váz, cserébe kávét tud főzni szegény nagyobb másolásoknál, és vinyóknál is árt a magas hő. Pontosabban a magas deltahőmérséklet, a tesztek szerint legalábbis.
Hát ennyit tudok mondani.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SocketA #49861 üzenetére
Erre gondoltam én is először, de azt hittem másra érted mert ez eleve nagy baromság amúgy, de nem baj legyen így, ezután te mit írtál: "Ebben az árban én a Fuji Ah531-et mondanám: i5 proci, Gt525m-es kari, 3 ev gar."
Azaz 6650-es fele annyit tud mint egy GT555M szerinted, és ezek után ajánlod a GT525M-et ami meg még a 6650-esnél is gyengébb...
Nem tudom de kezdem úgy érezni (nem csak abból a hozzászólásodból) hogy nem sok közöd van az egész topikhoz....
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz B-L-A-C-K #49863 üzenetére
Z575-ben levo 6720G2 3D mark 06 6324
Y570-ben levo GT 555M 3D mark 06 10585
Fuji AH531-ben levo GT 525M 3D Mark 06 7056
Sorrendbe tudod oket rakni, okoska?
Es akkor a Z575-ben levo A6-os procit hadd ne kezdjem mar el osszehasonlitani a Fujiban levo i5-tel. Bar ugy latom, Neked azt is el kellene magyarazni...
Borote: Neked is szol az elozo sor, de ezen kivul nezhetnel nehany benchmark eredmenyt:
Dirt 3 high res: 6720G2 35.3 FPS GT 555M 51 FPS
Fifa 12 high res: 46.7 FPS 158 FPS !!!
Szerk.: Ja, es Black: Varom a tovabbi eszreveteleidet, ami alapjan szerinted en nem ertek hozza.
Szerintem nem volt tulzo a dupla teljesitmeny meghatarozas, de hagyom inkabb a sok okoskodot ervenyesulni....
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SocketA #49864 üzenetére
Hűha, innen látszik semmi közöd hozzá.
GT 525M-ben tudod miért kap annyi pontot? Elmondom inkább neked az i5-ös proci miatt, ami tényleg megdobja a pontot, de itt játékokat kell nézni nem pedig a pontokat. Játékok alatt i3/i5/i7 ugyan azt a teljesítményt hozza. (teszt, teszt)
Illetve: Z575-ben 6650-es vga van ami 7534.4 pontot mutat...
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz SocketA #49864 üzenetére
Köszönöm szépen a személyeskedést
Jelenleg sajnos van 'jobb' dolgom is, mint hogy alapos kereséssel kigyűjtött érvekkel támogassam a mondandómat, enélkül pedig nem szívesen vitázom, így most érd be egy kérdéssel: Te benchmarkokkal szoktál játszani?
Illetve ha benchmark alapján hasonlítasz össze GPU-kat, akkor nem úgy illik, hogy azonos processzor legyen mellettük? Benchmark optimalizáltságról és elavultságról nem is beszélve.
A GT555M nagyjából 30-50%-kal erősebb, mint a HD6650M - nem éppen 100-zal.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Azt birom, hogy engem fikaztok, mikozben teljesen ellent mondtok neha magatoknak es egymasnak is
Egyik azt mondja, nem szamit a proci, masik, hogy azonos procival teszteljunkBlack: "Elmondom inkább neked az i5-ös proci miatt, ami tényleg megdobja a pontot," Akkor erosebb a Fuji? Tehat, igazam volt. Akkor meg mit kotozkodsz? 6720G2 melle nem lehet i5-os betenni
Fifa 12 high res I5+6650 = 61 FPS - Lenovo Z575
i5+gt555m = 144.5 FPS - Lenovo Y570Borote: ez most 30 vagy 50% ?
Ezek a szaraz tenyek gyerekek. Cafoljatok !
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SocketA #49867 üzenetére
Nem mondunk ellent egymásnak, te nem tudsz értelmezni, 3Dmarkban számít a proci, játékokban már közel sem annyira...
"Elmondom inkább neked az i5-ös proci miatt, ami tényleg megdobja a pontot," Akkor erosebb a Fuji? Tehat, igazam volt. Akkor meg mit kotozkodsz? 6720G2 melle nem lehet i5-os betenni "
3Dmarkban tényleg jobb, de te azzal játszol?
"Fifa 12 high res I5+6650 = 61 FPS - Lenovo Z575
i5+gt555m = 144.5 FPS - Lenovo Y570"Ez meg megint ciki amit mutattál mert G770-esel van nézve ott, ami nagyobb felbontású mint a Y570-es és azért is jóval kevesebb...
-
Borote
addikt
válasz SocketA #49867 üzenetére
Tehát sikerült egy, azaz egy darab játékeredményből levonni ezt a messzemenő következtetést?
És milyen különbséget fogsz látni, hogy a fifa12 61 helyett 144fps-sel megy?Illetve honnan jön a 144FPS-es Fifa eredmény? Csak nem az MSI GE620DX tesztjéből, amiben nem az Y570 GT555M-je van?
Száraz, ámde irreleváns tények
Továbbá hallottál már olyanról, hogy egy játék NV-nek kedvez, a másik meg AMD-nek?
Fifa12 eredmények alapján a GTX560M erősebb, mint a HD6970M
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Borote #49869 üzenetére
Naháááát, mééééég ilyet.... Nézzük csak meg a CoD: Modern Warfare 2-t
GT555M (bár továbbra sem az Y570-é):
low: 137.6 és 157.9
med.: 55.6 és 65.8
high: 45.2 és 54.1HD6650M:
low: 151.2 és 157.1
med.: 55.7 és 97.9
high: 43.9 és 59.5Látod milyen egyszerű kiragadott példákkal bután érvelni?
[ Szerkesztve ]
-
HP Pavilion DV6 BRUTAL EDITION - 240k, i7-2670QM, 6770 tudtok jobbat, arban 240ig? Az is jo ha kevesebbol kijon hasonlo, az is ha erosebb lesz ugyanennyi penzbol. Koszi!
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
ktommy91
addikt
válasz maross #49873 üzenetére
Mire használnád a gépet? Ha nem futtatsz CPU igényes alkalmazásokat akkor felesleges az i7, bőven elég az i5. A radium egyébként is külföldi gépeket árul. Ha már külföldi, akkor én ezt ajánlom neked:[link], még SSD-vel is olcsóbban megúszod.
mod:Ez is jó választás lehet:[link]
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
kano
nagyúr
válasz maross #49873 üzenetére
Bocsi, félre ment...
Egyébként én most egy Samsungot nézegetek hasonló paraméterekkel és 173k-ért (kicsi trükközéssel), de nem tudok dönteni. Szerintem ennyit bőven megér, de itt kezdenek meggyőzni, hogy nem felesleges az i7, de akkor vegyek i5-öt 200k-ért? Nem tudom...[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
válasz ktommy91 #49874 üzenetére
ja bocs nem irtam, jatekra kellene.
kano: felesleges az i7 szerintem, ha penzben olcsobban kijon, eleg az i5.6755g2-ot neztem, de nem gyozott meg, problemakat irtak jatekok alatt. Igazabol egy 460-560m lenne szimpatikus.
kulfoldrol egy ilyent 600-as masinat hogy lehet rendelni? mennyibol jut ez hozzam? vam, ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz Borote #49859 üzenetére
Ok fiúk, logikus amit mondotok, de az a kérdés, hogy ki használ egy notebookot (normál használat alatt) 100% CPU teljesítményen órákig? Ezek a hő adatok pedig csak akkor állnának fent, ha órákig 100%-on menne a CPU. Egyáltalán mi az az alkalmazás (talán renderelés) ami teljesen képes kicsapni a procit ilyen hosszú ideig 100%-ra?
(Nem kötekedni akarok csak érdekel komolyabban a dolog.)
maross
Mármint, hogy "felesleges az i7".
Az a baj, hogy az i5 drágább is lenne nekem, bár tény hogy messze nem kell az i7.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
-
truckerboy
csendes tag
Sziasztok! Segitségeteket szeretném kérni,milyen notbookot vegyek,melyik érné meg nekem.Az a helyzet,én kamionozok és nekem csak Wifire és film nézésre,max valami idő múllató játékra használnám. A kolegámnak van egy Netbookja,ő azt mondja a célnak megfelel,na meg az ár is 20-30e olcsóbb. Nincs neki cd/dvd maghajtója.Kicsi a winyója,igaz van mellette egy külsö,de akkor már majdnem ott vagyok árban,hogy notboook.Csak én arra gondolok,hogy otthon,hogy tudom én használni azt.Igaz van asztali gépem,azzal csinálnám a fő főt.Érdeklődtem egy boltban,azt mondogatták,a proci már rég nem a Ghről szól,Tipszámát kell nézni,meg ilyenek.Na én analfabéta vagyok ehez.De az egyik bevásárló központban olvastam,hogy minnél nagyobb a Ghz annál gyorsabb,és minél nagyobb a RAM Gb.
Ha már nyakig szarban vagy,addj hálát istennek:"Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik!"
-
bugsyonic
tag
válasz runner 125 #49854 üzenetére
Ok. Köszönöm!
-
-
Ezt talaltam meg, velemeny? 650m.
-
Tikakukac
titán
Attól függ. Aki szándékosan i7-et vesz, az bizony valamire használni fogja. Én is simán csinálok 100% proci használatot 1-2 óráig, elég csak mondjuk erősebben teleflashelt meg vackolt oldalból megnyitni úgy 20-at, és máris kiakad a proci, i7-nél meg mondjuk legyen 40, amikor totális nagy keresést csinálok valami alkatrészért, akkor ennyi is összejön, hogy lássam a dolgokat. Ha meg játszok akkor élből elkezdődik a főzőcske.
Amúgy messze nem kell neki egy óra sem. Hűtőpad nélkül, játék alatt 10 perc után már eléri a gép a maximális proci/vidkari hőmérsékletet. A több óra után maximum a burkolat kezd még jobban átmelegedni, de belül már stagnál a pokol. Mikor SCH Qpára vágtam a videót, akkor belekezdtem itthon, alap videó, semmi durva effektelés. 4 órán át rendereltem és ezt eljátszottam egy párszor. Na ott is, ha nincs hűtőpad, nem merem úgy hagyni a gépet, úgy felizzik szegény. De ilyen 100% terhelésre azért elég sokan tudnak gondolom példát.maross:Innen csekkold le mondjuk a 6770M karis dv6-ot. 200k, 2 év gari, és nem MSI. MSI-t azt ne.
[ Szerkesztve ]
-
revibe
csendes tag
egy ideje olvasom a topikot, szóval 15,4", matt kijelző, minőség volt az elvárás, így lett probook.. és miután tegnap elfogyott a laptopszalonban ma megtaláltam ugyanazt itt 180-ért.
mivel ez a max keret, úgy látom, hogy a többi lehetőséghez képest (i3, kisebb vinyó..) ez a bestbuy
és már rendelném is, csak valaki mondja azt, hogy jól látom a helyzetet!felhasználás amúgy: poker, serato, ableton, net, film, tehát szerintem semmi extra gépigény, így jött képbe a 4535s is 150-ért, de talán ennyit megér ez plusszba, hosszútávra.
köszi a válszt!
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz maross #49879 üzenetére
Én azt tanácsolnám ha már 240 ezret befektetsz jóval komolyabb vga teljesítményű gépet kapsz 270 ezerért, és ugye ha játékok az elsődleges szempont akkor a vga a leglényegesebb...
Amúgy erre gondoltam: Lenovo Y580
Szóval én kipótolnám, vagy ha nem tudod akkor gyűjtenék helyedben még...
[ Szerkesztve ]
-
ktommy91
addikt
válasz Macisajt3 #49891 üzenetére
Nem, az áfát Németországban fizeted.
(#49885) maross: Természetesen igen. Minden gond nélkül lehet érvényesíteni a garanciát. Annyi a különbség egy Magyarországon vásárolt pavilionhoz képest hogy nem lehet garanciakiterjesztés venni rá itthon.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
Tikakukac
titán
válasz revibe #49889 üzenetére
Ha nem kell az i5 akkor elég oda a 150k-s változat is, de te érzed mennyire akarsz a jövőben procit terhelni. A bolt helyett meg akkor menj ide. Ugyanaz és tuti jó hely.
maross: Mellesleg az y580 megfontolandó, ha már ennyi pénzt rászánsz akkor rakj hozzá egy keveset, és tuti gépet kapsz. és nincs mutyizás sem.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz B-L-A-C-K #49868 üzenetére
Black: Es a HD+ -os kijelzo miatt kap csak 61 FPS-et? Ahha, ertem Es Te ertesz hozza?
Nem akarok Veletek vitatkozni, mert igazam volt:
- A Lenovo Y570-es a legerosebb gep.
- A Lenovo Z575 gyengebb, mind a procija, mind a videokartya
- A Fuji AH531 pedig messze a legjobb procival van (i5) es erosebb a videokarija, mint a Z575-ben levo.Szoval nem ertem, miert nem lattok szivesen itt a forumon. Kicsit sztem sokat gondoltok magatokrol! En elmondtam a velemenyem, es szerintem nem tevedtem! Jo keszulekeket ajanlottam a kerdezonek az altala elmondottak alapjan...
-
válasz B-L-A-C-K #49892 üzenetére
240 is nagyonmax, jobb lenne a 200. szoval 270 sajna kizarva.
szerk: megneztem, valoban szimpatikus darab, megerne a felarat. valoszinuleg a hp lesz belole, 600euroert, nagyon szimpi.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SocketA #49895 üzenetére
Most komolyan szerinted ha valaminek felveszed a felbontását ugyan annyi fps-t fog kapni szerinted?
Nem értem miért veszekedsz velem, ha minden egyes rácáfolásod is butaság.
Illetve nem értem miért írod most a procit, mikor a videokártyáról volt leginkább szó: [link]
Plusz nem arról volt szó hogy gyengébb a Y570-től a Z575, mert ez evidens, hanem az volt itt a téma hogy te írtad a videokártyája 2x olyan erős a Y570-nek ami megint hülyeség mint te is láttad, illetve GT525M nem jobb a HD6650-estől, csak szerinted...
De tényleg nem kötekedni akarok veled, csak már nem ez az első hogy olvasom hogy hülyeségeket írsz...
[ Szerkesztve ]
-
Kozben meg y570 es asus n55sf is felkerult a terkepre, beszeljetek le valamelyikrol, figyelembe veve az arakat .
[ Szerkesztve ]
-
Hyanon
csendes tag
Sziasztok!
Keresek notebook-ot, amit főleg zenéléshez, zeneszerkesztéshez, némileg játékhoz (legyen min 1gb-os videokártya benne) + kép/fotó szerkesztéshez használnám.
Ami rovására mehet nyugodtan, az a készenléti idő, ritkán használnám csak aksival. Nem érdekel h vékony vagy vastag-e, lehet nehéz. Nem érdekel a mindenféle extra (op rendszer, + gari, stb...) Az ára max 180 körül. Nincs konkrét márka igényem. Aktuális Hardver ismeretből egy pöppet kiestem, ezért kérnék segítséget. Mit tudnátok ajánlani?Köszönöm előre is
Marci -
B-L-A-C-K
titán
válasz maross #49898 üzenetére
Boltot nem ajánlom, ezt nem tudom említették e már, ezek a gépek azonosok a DV6-al, Y570-es nagyon jó gép, sokan szeretik, N55 lényegében ugyan az viszont kinézetre teljesen más, illetve a billentyűzeten lévő gombok elhelyezése sem éppen a megszokott helyen vannak.
Hyanon: Szia, gép méret?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Escape from Tarkov
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest