Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Borote

    addikt

    válasz ro_bert17 #34907 üzenetére

    Valóban, kicsit slendrián a megfogalmazásom.
    A TDP az ugye arra utal, hogy mi a legnagyobb hőterhelés amit a processzor leadhat, amivel a hűtésnek meg kell birkóznia. A hőterhelés a processzorok esetében egyenesen arányos a fogyasztással, kis túlzással meg is egyezik vele, hiszen a teljes fogyasztás, amit felvesz, azt hővé alakítja (na jó, meg a tranzisztorok kapcsolgatására, de valahol az itt átadott energiának is tovább kell alakulnia). És ugye itt kapcsolódik a TDP a fogyasztáshoz is, 35W-nál nem termelhet több hőt, így nem is fogyaszthat többet (bááár ha emlékeim nem csalnak, itt van egy aprócska csavar is :P ).
    A fogyasztás meg ugye attól függ, hogy mekkora feszültség van kapcsolva a processzorra (illetve itt most megkövetem mokus1-t :D) és a pillanatnyi órajeltől.

    Tehát ha az i3 megy adott feszültségen 2,2GHz-t, akkor a Spyduck által linkelt KÉPEN a CPU Package Power-nél lehet látni a legmagasabb, 24W-os fogyasztást.

    A másik KÉPEN, amit linkelt, ugyanez látható i5-ös processzorral, láthatod, hogy 2,8GHz-n ment a processzor, amihez feszültséget is emelnie kellett az órajel mellett, ez pedig megnövekedett fogyasztásban mutatkozott meg, ami jelen esetben 30W-os maximumot adott.

    És ugye nagyobb fogyasztás => magasabb hőmérséklet.
    Mondjuk ezek ugye extrém körülményeket jelentenek, átlagos felhasználással ezt nehéz elérni (legalábbis ha az E5420-t értjük), mert kétlem, hogy éjjel nappal stabilitástesztet szeretnél futtatni, vagy folyamatosan videót vágni, konvertálni.
    Netezésre pedig kb alapórajellel elegek az SB procik :D Az i5-ös Y570-t játékkal sem nagoyn sikerült 80 fok fölé vinni, pedig ott a GPU is dübörgött rendesen - kisebb processzorteljesítmény is elég volt a GPU-nak, hogy maximumon mehessen.

    Lehet sorolni a kifogásokat, hibákat :DDD (azért egy köszi is belefér, ha már pathologia tanulás helyett erre cseszem el az időmet :P )

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák