- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Nálunk nem kellett 50k-t kipengetni a modemért, ahogy sztem máshol sem kell. Naponta több órát (akár 8-10) hallgatok neten rádiót, mert a kedvenceim helyben nem foghatóak. Ez eléggé meghúzza a netet, arról meg SZVSZ felesleges beszélni, hogy nem töltünk semmit, mert ha legális ha nem, mindenki csinálja....
-
Bazsee71
őstag
Olvasgattam itt is meg másik fórumban is a HP Pavilon DV-szériás notikról....kicsit elbizonytalanító amit olvastam. De hogy lehet az hogy egy helyen ahol érdeklődtem, tudják magyar bill.-lel is adni? Ha meg csak angollal van, engem különösebben nem zavarna, egyre kevesebbet nézek a bill.-re. Van olyan akinek nem magyar nyelvű a billentyűzete? Írhatna róla vmi véleményt, megköszönném. Szerintetek mennyire lutri egy ilyen gép (pl. HP DV6000)?
-
Vadafak
tag
áá de ajánljatok vmit pls, shev7 te 160ért milyet / melyike vennéd, ami szerinted ennyiből a legjobb vétel, nagyon nem értek hozzá azt se tudom hogy így típusra kábé melyikek a jók.
-
shev7
veterán
na akkor a harom hozzaszolasra egyben
200 alatt sem mindegy, hogy mit veszel. Egyaltalan nem mindegy, hogy milyen az adott markanak a szervize, es milyen a kaszni minosege.
HP Pavilont nem fogsz magyar billel kapni, mivel hivatalosan nem aruljak magyarorszagon. A garit is a bolt vallalja nem a hp, szerintem kicsit necces.
160 alatt en inkabb egy hasznalt business class gepet vennek, dehat mindenki ujat akar...''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
d900t
senior tag
válasz #16820480 #2747 üzenetére
Már most is 3.5 és még igén 7.2 lesz. És a 3.5 az jelenleg valóban háromésfél, nem úgy mint a T. adsl szolgáltatóknál, akik abból csinálnak zs-t, hogy igényesnek eladják ugyanazt a vékony szart, de többért. Tudom, mit beszélek; nálunk az irodában egy 8Mbites adsl van és a 2/2-es bérelt vonal van, de sokszor annyira lassú, hogy rápattanok a 3g-re.
Egyébiránt, mint írtam létezik forgalmi korlát mentes 3g a vodatól. ugyan benne van a szerződésben, hogy nem szabad fáljcsrélőkön lógni, de ez sem komoly ennyire. Mindössze okultak a múltkori t-online balhéból és beépítettek egy klauzulát a szerződésbe, melyre hivatkozva simán ki tudják rugni azokat, akik 100giga körül-felett mozgatnak. Ma meglehet, hogy még egy picivel drágább a 3g, de ne hagyjuk ki a számításból a tendenciát; igyenis sokkal agresszivebben csökken az ára, mint a vonalasé és mint mondtam, tudom, hogy a szolgáltatók a vonalas ára alá akar verni. Na de mindegy, tegyük fel, hogy drágább marad. A vonalas telefon a mai napig olcsóbb, mint a mobil. Na és ki használja? Lassan szinte senki. Ugyanis a mobil egy személyes valami, mint ahogy a vonalas a lakáshoz kötődik. Amióta árának köszönhetően divatba jött a notesz, tisztán látható, hogy hamarosan minden családtagnak lesz sajátja és nem a közös pc-ért kell harcolni.
Téged is megvádollak azzal, hogy write only vagy Én nem arról beszélek, hogy a mai szituációban okvetlenül megéri a 3g. Én arról beszéltem, hogy ma egy notesz megvásárlásakor igencsak be kell kalkulálni, hogy jövő ilyenkor már semmi értelme sem lesz a vonalas netnek. Ma azt mondjátok, hogy nincs rá szükségetek. Higyjétek el, az ember általában nem tudja, hogy mire van szüksége, addig mig ki nem próbálja. Igy volt a mobillal és igy lesz a nettel is. Hihetetlen, mennyire szabaddá tesz, hogy bárhol fel tudsz kapcsolódni. Persze ma nagyom sokan csak DTR-nek használják a noteszt, mert csak arra jó. Kinek jutna eszébe kiülni a margitszigetre egy olyan notesszel, mely egy óra alatt lemerül? Márpedig, ha nem használod az noteszt házon kívül, akkor valóban nincs szükséged a 3g-re sem. Ha viszont olyan noteszed van, mellyel akár egy egész műszakot elprüntyöghetsz aksival, akkor már csak brahiból sem fogod 220-ra dugni, majd elkezded a legexrémebb szituációkban is használni. Csak az fog zavarni, hogy nincs net...
ps.: Kártya pedig létezik már 10k alati beszerzési áron, csak a szolgáltatóknak még nem ilyen van raktáron. -
amol
addikt
válasz Bazsee71 #2751 üzenetére
''Nálunk nem kellett 50k-t kipengetni a modemért, ahogy sztem máshol sem kell.''
Akkor kérlek írd meg hol dobálják az ember után ingyen a HSDPA modemeket. A legolcsóbb amit láttam 20k, és az asszem csak EDGE volt.
shev7: kaszTni
Az átlagember nem hallgat rádiót, nem tölt le filmet és Linuxot, hanem elolvas pár emailt és megnéz 1-2 dolgot a neten ami érdekli. Sok ilyet ismerek. Itt a legtöbbünk nem ilyen, de mégis.
[Szerkesztve] -
d900t
senior tag
válasz Bazsee71 #2757 üzenetére
szvsz csak olyat vegyél, melyhez magyar gyári garjegy van. Pavilion legközelebb jövő tavasszal lesz itthon, igy magyar garjegy sincs. A külföldi pavilion übverszívás, mert csak az adott országban érvényes rá a gari. Anno mi ezt nagyon megtanultuk. Ráadásul a helyi szerviz partnerek jelentős része sem javíthatja, mert a Pavilionra pickup&return gari van és egy központi szervizbe kerül mind.
Nem mondom, hogy ne vedd meg, de ha besz@rik, dobj be egy két andaxint és vessél keresztet. -
amol
addikt
válasz Bazsee71 #2774 üzenetére
Ja, nem
Erre válaszoltam: nem mondom, jó lenne, ha bárhol lenne vezetéknélküli net, reális áron, de jelenleg úgy választani laptopot, hogy abban legyen HSDPA kártya, mert majd egyszer évek múlva használni fogom, szerintem badarság. egy pcmcia-s/usb-s bővítőkártya simán megoldja bármikor, bármilyen laptoppal a kérdést. -
parandroid
félisten
''A vonalas telefon a mai napig olcsóbb, mint a mobil.''
Nagyon off, de meg kell jegyeznem, hogy a havi átlagosan ~10 órányi beszélgetéssel kevesebbet fizetek a mobilszolgáltatómnak, mint a T-COM-nak, pedig a vezetékes telefont nem használom, bent csücsül a fiókban, szétszedve. Viszont itt vidéken nincs más lehetőség csak adsl... Remélem már nem sokáig marad ez így.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Bazsee71
őstag
válasz parandroid #2779 üzenetére
Az tény, h mi sem használjuk a t-komos telefont, max ha a mamát hívjuk, de már akkor sem nagyon. Mobilommal szépen félrevonulok és telefonálok, sokszor jóval olcsóbban....
-
parandroid
félisten
válasz Deathjay^ #2767 üzenetére
Azaz ha a magyar billentyűzetedről lekaparogatom az ű betűt,akkor ezentúl nem tudsz ű betűt írni?
Figyi: árvíztűrő tükörfúrógép.
És ezt most egy (US) angol billentyűzetes notin írtam.
Az ilyen hozzászólásra mondja a művelt angol, hogy LOL. Magyar billentyűzetkiosztásnál a betűk ugyanott lesznek, meg kell tanulni vakon gépelni.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Bazsee71
őstag
válasz parandroid #2781 üzenetére
Ohh, köszi szépen! Én is úgy tudtam, megijedtem, de most megnyugodtam, köszi!
-
Deathjay^
tag
válasz parandroid #2781 üzenetére
igen mester utánna eszembe jutott, boccs
[Szerkesztve]xbox ONE gamertag: DeathzOor
-
parandroid
félisten
alt gr + j = í
alt gr + i = Í
Én már úgy megszoktam, hogy magyar billentyűzeten is ezt használom, csak azt nem szeretem, hogy ott shift helyett mindig í-t ütök. Meg ű helyett entert és fordítva (ugye a hosszú, de egysoros enter miatt).
-
parandroid
félisten
válasz Deathjay^ #2786 üzenetére
Az attól függ, hogy min tanultál meg gépelni. Jellemzően a multik (lévén multinacionálisak) erőteljesen támogatják az egységes billentyűzetet, így minden nemzetiségű dolgozójuk tudja használni ugyanazt a gépet, csak a kiosztást kell megváltoztatni.
Notebook esetében a remarketed HP-k esetében elterjedt, hogy idegen billentyűzettel kerülnek magyar piacra (nekem is ilyen van), vagy pedig külföldről használtan behozott gépek sem érkeznek magyar billentyűzettel ugyebár.
Én már úgy megszoktam, hogy magyar kiosztással nem is vennék már gépet, ragaszkodom a US English-hez.
-
Bazsee71
őstag
válasz parandroid #2788 üzenetére
Na, ha angol billes notit veszek, és gondom lesz, hozzád fordulok majd ha nem bánod. Ha így lesz....
-
Bazsee71
őstag
válasz parandroid #2791 üzenetére
Te nem találkoztál véletlenül HP DV6000-sel?
-
oszili
csendes tag
Hali,
Egy ilyen laptopot néztem ki:
ASUS A7 Series A7T-X1 NoteBook AMD Turion 64 X2 TL-56(1.80GHz) 17.1'' Wide XGA+ 1GB DDR2 667 160GB 5400rpm DVD Super Multi NVIDIA GeForce Go 7600.
Kinek van ilyen, mik a tapasztalatok róla? Az USA-ból hozatnám 1100USD-ért és van hozzá táska is. Szerintetek megéri? A Turion 64 X2-es proci az asztali sz-gép Athlon 64 X2-esének felel meg, esetleg jobb vagy rosszabb nála?
Elõre is köszi a válaszokat. -
bajuszati
tag
hello.
érdemes D 600 at venni 80k ért?
Pentium M Centrino™1600 MHz (1 MB cache)
1Gb (512+512) RAM
40 Gb HDD
DVD-CDRW Combo
14'' LCD - 1014x768
Ati Mobility Radeon 9000 32 Mb VGA
W-lan MiniPCI - WiFi
Broadcom 570x - LAN
56,6 Conexant D480 MDC V.92 modem
O2Micro SmartCardBus Smartcard
S-Video
Infra
2 x USB 2.0
1 x PCMCIA
+ Bluetooth -
Gascan
tag
Sziasztok. Annyi segitség kéne nekem még a választásban, hogy az AMD Turion 64 bit 2200Mhz vagy pedig az Intel Core Duo T2060 1,6Ghz az erősebb proci?
ASUS M4A87TD/USB3, AMD X4 965 3,4GHz BE, Geil Dragon DDR3 1600 2x2GB, ATI Sapphire Toxic HD5850 1GB, SATA2 WD250GB 7200rpm 16MB, Chieftec 450W ATX
-
parandroid
félisten
válasz Bazsee71 #2793 üzenetére
Amit eddig láttam Pavilliont, azok nemigen tetszettek. Különösen az általam használt business class HP-k után. A helyedben inkább néznék valami nx HP-t, vagy renew nc-t.
Egyáltalán: miért pont Pavillion? Mi szól mellette?
-
Bazsee71
őstag
válasz parandroid #2798 üzenetére
Írtam egy privit hogy ne ezzel húzzam tovább a topicot.
Aktív témák
Hirdetés
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest